Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποψηφιότητες στελεχών του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Υποψηφιότητες στελεχών του ΠΑΣΟΚ

    Τις πρώτες υποψηφιότητες στελεχών του για τις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

    Πρόκειται για στελέχη που προέρχονται από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την Ευρωβουλή, καθώς και από το ΙΣΤΑΜΕ και το Ιδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου".

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, η κα Αννα Διαμαντοπούλου θα διεκδικήσει την εκλογή της στην Α΄Αθήνας, η κα Μαρία Δαμανάκη και ο Μίμης Ανδρουλάκης στη Β΄Αθήνας, ο ευρωβουλευτής Νίκος Σηφουνάκης στη Λέσβο και ο επίσης ευρωβουλευτής Πάνος Μπεγλίτης στην Κορινθία.

    Ο Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Κώστας Καρτάλης θα είναι υποψήφιος στο νομό Μαγνησίας και ο διευθυντής του Ιδρύματος "Ανδρέας Παπανδρέου" Δημήτρης Χαλκιώτης στη Λέσβο.

    Στη θέση του κ. Καρτάλη στο ΙΣΤΑΜΕ τοποθετείται η Μαριλένα Κοππά - μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου - και στη θέση του κ. Χαλκιώτη ο Δημήτρης Γέμελος.

    Επίσης, η πρώην Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όπως είχε ανακοινωθεί μετά την αποχώρησή της από την Γραμματεία, θα είναι υποψήφια στη Β΄Αθήνας.

    Οι βουλευτές Επικρατείας Σωκράτης Κοσμίδης και Ρόζα Βρετού επέλεξαν να μην είναι υποψήφιοι.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου,ο οποίος έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προκηρύξει έγκαιρα τη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων βουλευτών και οι σημερινές ανακοινώσεις καθόλου δεν συγκρίνονται με κινήσεις της κυβέρνησης, οι οποίες μπορεί να θεωρούνται ή να είναι προεκλογικές.

    Ο Π. Ευθυμίου απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, δήλωσε ότι οι όποιες προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης είναι ίσης αξίας με εκείνες του 2004 από τις οποίες καμία δεν υλοποιήθηκε.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης για το ύψος του πληθωρισμού, ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι τα μεγέθη της οικονομίας επί ΝΔ έχουν μια μαγική ιδιότητα: Υπακούουν στις επιδιώξεις των υπουργών αλλά όχι και στις ανάγκες των πολιτών.

    Ερωτηθείς για τη χθεσινή ανακοίνωση της Χρηματιστηριακής εταιρείας "Ακρόπολις", ο Π. Ευθυμίου απάντησε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο δυσάρεστο και θλιβερό από το να ελέγχει τον πρωθυπουργό μία ελεγχόμενη και ενεχόμενη χρηματιστηριακή εταιρεία. Για να μη συμβαίνουν αυτά τα μειωτικά, πρόσθεσε, η λύση είναι να τερματιστεί η επιχείρηση συγκάλυψης, επικεφαλής της οποίας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

    Ερωτηθείς για τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και την κάλυψη που του παρέχει η κυβέρνηση, ο Π. Ευθυμίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα όφειλε να είχε ενεργοποιήσει τη διαδικασία της παραγράφου 1 του άρθρου 91 και, καθώς δεν το κάνει, αναλαμβάνει βαρειά ευθύνη.

    Σε ερώτηση, τέλος,για το ποιός θα είναι ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην προσπάθεια συστράτευσης όλων των δυνάμεων του Κινήματος, ο κ. Ευθυμίου απάντησε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο κ. Σημίτης θα είναι και σύμβουλός του στη διακυβέρνηση της χώρας.

    Ο Economist για τη Σοσιαλιστική Διεθνή και το Γιώργο Παπανδρέου

    Αναφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου κάνει το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό "Economist" στο τελευταίο τεύχος του, με ημερομηνία 10 Μαΐου, σε άρθρο του για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές και τα κόμματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    Ο αρθρογράφος χαραχτηρίζει το σημερινό πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς "Ελληνα σοσιαλιστή και πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος έχει πείρα από του πώς να σύρεις τους άκαμπτους σοσιαλιστές στη σύγχρονη εποχή".

    Στη συνέχεια τονίζει ότι "το ΠΑΣΟΚ, που ιδρύθηκε από τον πατέρα του, τον Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου ο μαχητικός αντιαμερικανισμός τον τοποθέτησε στο ριζοσπαστικό άκρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έχει μετατραπεί σε υποστηρικτή σημαντικών θεμάτων, όπως η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η συμφιλίωση με τους Βαλκάνιους γείτονες, συμπεριλαμβανόμενης και της Τουρκίας".

    Το άρθρο καταλήγει τονίζοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου από τον καιρό που ανέλαβε την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πέρυσι, "έχει καλλιεργήσει καλύτερες σχέσεις με τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ, ανάμεσα στους οποίους ακόμη και οι πιο ριζοσπάστες δεν χρησιμοποιούν ποτέ τη λέξη "σοσιαλιστές" και με το κυβερνών κόμμα του Κογκρέσου στην Ινδία, το οποίο έχει γίνει, με τα χρόνια, λιγότερο σοσιαλιστικό. Εάν οποιοσδήποτε μπορεί να μετασχηματίσει τη Σοσιαλιστική Διεθνή, αυτός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να συνεννοηθεί με τους απαθείς τύπους των Βορείων χωρών - μιας που πέρασε αρκετά χρόνια στη Σουηδία - αλλά καταλαβαίνει επίσης τις χώρες όπου για ιστορικούς λόγους ο "σοσιαλισμός" έχει ακόμη απήχηση, όπως η Χιλή, πατρίδα του γενικού γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουΐς Αγιάλα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 May 2007 - 14:30:29 UTC