Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική Γ.Παπανδρέου για θέματα Δικαιοσύνης
  • [02] Ρύθμιση για τις έρευνες της κοινής γνώμης

  • [01] Κριτική Γ.Παπανδρέου για θέματα Δικαιοσύνης

    Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης, για την πολιτική τους στον τομέα της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του επανέφερε και όλα τα εκκρεμή θέματα ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Με τη δήλωσή του ο κ. Γ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στο δικαστικό σώμα, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή του θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια των δικαστών, ώστε να υπηρετούν την αξιοκρατία και την εντιμότητα.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει το δικαστικό σώμα με αυθαίρετες διώξεις και αυθαίρετη συγκάλυψη γεγονότων, θέλει τους δικαστικούς υποταγμένους και αρεστούς, αλλά όχι άξιους, ώστε να εξυπηρετεί τους ημετέρους και να συγκαλύπτει διάφορα πράγματα.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου απηύθυνε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί δεν ερευνά την υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του προέδρου του Αρείου Πάγου και αναρωτήθηκε γιατί καθυστερεί αδικαιολόγητα, όπως είπε, η υπόθεση των υποκλοπών.

    Διατύπωσε, επίσης, το ερώτημα γιατί ο κ. Κ. Καραμανλής κρύβει τα στοιχεία για τα ταμεία, δεν δίνει στη δημοσιότητα τις συμβάσεις για τα ομόλογα και αναρωτήθηκε πόσο θα συνεχίζεται η προκαταρκτική έρευνα χωρίς να ασκείται ποινική δίωξη.

    Για καθυστέρηση έκανε λόγο ο Γ. Παπανδρέου για τις υποθέσεις με τους Πακιστανούς και τις εξαγορές της "Γερμανός" της "Π και Κ Χρηματιστηριακής" και της τουρκικής "Finasbank".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, ρωτώντας τον πρωθυπουργό γιατί τρία χρόνια τώρα δεν ανοίγει το φάκελο. Επίσης αναρωτήθηκε τί κρύβει και τί φοβάται ο πρωθυπουργός, ενώ ανέλαβε τη δέσμευση ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα ερευνήσει σε βάθος όλες τις υποθέσεις ώστε να καταλογιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου επανέφερε το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών, τονίζοντας ότι θα πρόκειται για δημοψήφισμα για τη δημοκρατία και για μια νέα αρχή,για την αποκατάσταση και την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.

    Στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην υπόθεση της εξόδου από την κοινοτική επιτήρηση, αφού τόνισε ότι η χώρα κακώς μπήκε στην επιτήρηση - ήταν, είπε, μια τεχνητή είσοδος και τώρα τεχνητά τη βγάζουν - υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αναγνωρίζει τις όποιες παρασκηνιακές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προφανώς αυτές οι συζητήσεις δεν δεσμεύουν το ΠΑΣΟΚ στην οικονομική του πολιτική και στην πολιτική του για το ασφαλιστικό.

    Επίσης ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πληρωμένη καταχώρηση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Νιουσγουϊκ".

    Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι απούσα από τις εξελίξεις στην περιοχή και από την προπάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και καταχωρεί προπαγανδιστικά δημοσιεύματα όχι για να προάγει το εθνικό συμφέρον, αλλά υποτάσσοντας αυτή τη δημοσιότητα στο στενό κομματικό της συμφέρον.

    Για το θέμα του δημοσιεύματος και την πληρωμή του από την κυβέρνηση κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο αρμόδιος συντονιστής Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης.

    [02] Ρύθμιση για τις έρευνες της κοινής γνώμης

    Τις προτάσεις της κυβέρνησης για την προώθηση της ρύθμισης που θα διέπει την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων και την καλύτερη λειτουργία των εταιρειών διεξαγωγής των ερευνών της κοινής γνώμης, θα καταθέσει αύριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    Όπως δήλωσε σήμερα, μετά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας - τους οποίους κάλεσε για να ακούσει τις απόψεις τους στο θέμα των δημοσκοπήσεων και ειδικότερα στο θέμα των ερευνών που αφορούν την πολιτική ζωή του τόπου - η ρύθμιση θα κινείται σε λογικές ευρωπαϊκού επιπέδου, τέτοιες που υπάρχουν σε αντίστοιχες χώρες της ΕΕ και οι οποίες δεν επηρεάζουν την καλή λειτουργία των ερευνών κοινής γνώμης.

    Αναφερόμενος στις προτάσεις της κυβέρνησης, ο κ. Θ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι οι έρευνες κοινής γνώμης πρέπει «να αποτυπώνουν τις απόψεις που έχει ο πολίτης και όχι να προσπαθούν να τις χειραγωγήσουν» και δήλωσε ότι είναι εφικτό να εφαρμοστεί γρηγορότερα του αναμενόμενου η τελική ρύθμιση, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί όμως, από τη συμφωνία, στα βασικά ζητήματα, των μελών της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

    Για το θέμα των τηλεμετρήσεων - το οποίο επίσης συζητήθηκε στην δίωρη σημερινή συνάντηση - ο Θ.Ρουσόπουλος πρότεινε να ανοίξει ευρεία συζήτηση και στο πλαίσιο αυτής να τεθεί προς προβληματισμό προς τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι και θα αποφασίσουν, το ζήτημα να μην περιλαμβάνονται τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές στις τηλεμετρήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 May 2007 - 14:30:40 UTC