Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αυστραλία
  • [02] Τραγωδία στον Λούσιο ποταμό
  • [03] Συνέχεια πανελλαδικών την Τρίτη

  • [01] Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αυστραλία

    Εφθασε αργά χθες βράδυ στην Αθήνα ο πρωθυπουργός κ.Κ.Καραμανλής. Στη διάρκεια της δεκαήμερης περιοδείας του σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Βιετνάμ ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με οργανώσεις Ελλήνων ομογενών και συνομιλίες με εκπροσώπους των πολιτικών ηγεσιών της κάθε χώρας. Στην Αυστραλία ο κ.Κ.Καραμανλής σε συνάντηση που είχε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τζόν Χάουαρντ υπέγραψε συμφωνία για την κοινωνική ασφάλιση.

    Συνάντηση Κ. Καραμανλή με τον Βιετναμέζο ομόλογό του

    Επίσημη πρόσκληση στον πρωθυπουργό του Βιετνάμ Νγκουέν Ταν Ντουνγκ να επισκεφθεί την Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την επίσημη επίσκεψή του - την πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού- στο Ανόι του Βιετνάμ.

    Ο κ. Καραμανλής στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το Βιετνάμ με ταχεία αναπτυσσόμενη οικονομία, ενεργό συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς έρχεται να προστεθεί ως οικονομικός εταίρος της Ελλάδας. Κατά τη συνάντηση υπογράφηκε και συμφωνία τουριστικής συνεργασίας από τον υφυπουργό Εξωτερικών Θόδωρο Κασσίμη και τον Βιετναμέζο ομόλογό του.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι συζητήθηκε ευρύ φάσμα των διμερών σχέσεων σημειώνοντας ότι η συνεργασία είναι καλή και πως επιδιώκεται η ενίσχυση της συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, ενώ συμφωνήθηκε και αμοιβαία υποστήριξη και συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς.

    Η Ελλάδα συμφώνησε να υποστηρίξει το Βιετνάμ στην υποψήφιοτητά του ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2008-09 καθώς η χώρα αυτή είχε υποστηρίξει την Ελλάδα όταν είχε θέσει υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Ο Βιετναμέζος πρωθυπουργός που αποδέχθηκε την πρόταση να επισκεφθεί την Ελλάδα τόνισε ότι φιλοδοξία είναι να ενισχυθούν περαιτέρω οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας σε μόνιμη βάση και σημείωσε ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα φέρει μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις.

    Επίσης, ανέφερε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στη χώρα του και τόνισε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για δύο ακόμη συμφωνίες που αφορούν στην οικονομική συνεργασία και την αποφυγή της διπλής φορολογίας.

    Όπως ανέφεραν και οι δύο πρωθυπουργοί η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω στους τομείς της ναυτιλίας και της τεχνολογίας πέραν εκείνων του τουρισμού και του εμπορίου.

    Το ισοζύγιο εμπορικών σχέσεων το 2006 μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ ήταν 84 εκατομμύρια δολάρια και το 2007 φιλοδοξούμε να φθάσει στα 100 εκατομμύρια δολάρια και συνεχώς να βελτιώνεται ανέφερε ο Βιετναμέζος πρωθυπουργός , ενώ τόνισε ότι το Βιετνάμ αναγνωρίζεται από πολλές χώρες ως οικονομία της αγοράς και υπογράμμισε ότι ως νέο μέλος του ΠΟΕ (Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου) θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι οι σχέσεις σε πολιτικό επίπεδο είναι πολύ καλές και αυτή η σχέση θα πρέπει να αντανακλάται και στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας.

    Ο πρωθυπουργός το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Εθνικών ηρώων και μαρτύρων του Βιετνάμ και στη συνέχεια στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ. Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το Μαυσωλείο όπου έχει ταριχευθεί η σορός του ιστορικού ηγέτη των Βιετναμέζων εδώ και περίπου 30 χρόνια και που καθημερινά συρρέουν χιλιάδες Βιετναμέζοι για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ηγέτη τους .

    Ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Βιετναμέζος ομόλογός του και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Νγκουεν Μινχ Τρίετ . Επίσης ο κ. Καραμανλής και η ελληνική αποστολή επισκέφθηκαν το Ναό του Κομφούκιου όπου βρίσκεται και το πρώτο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στο Βιετνάμ, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στη Λίμνη του Ανόι και σε ακόμη έναν ναό προς τιμήν ήρωα του Βιετνάμ του 16ου αιώνα.

    [02] Τραγωδία στον Λούσιο ποταμό

    Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων από την τραγωδία στο Λούσιο ποταμό, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα.

    Από τα δεκαοκτώ άτομα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ έκαναν πεζοπορία και αναρρίχηση στο φαράγγι του ποταμού διασώθηκαν δέκα.

    Από τις πρώτες ώρες του συμβάντος, το απόγευμα του Σαββάτου, και όλη τη νύχτα γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων από πολυάριθμες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της ΕΜΑΚ. Επίσης, στις έρευνες συμμετέχουν ομάδα ΛΟΚ και εθελοντικές οργανώσεις από την Πελοπόννησο αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας.

    Την Κυριακή, με το πρώτο φως της ημέρας στις έρευνες πήραν μέρος τέσσερα ελικόπτερα και ένα Super Puma, ενώ στο Λούσιο βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου και συντονίζει τις έρευνες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Φούρλας.

    Στο μεταξύ, η εισαγγελέας Τρίπολης ανέθεσε τη διενέργεια προανάκρισης για τα αίτια του δυστυχήματος στην Ελληνική Αστυνομία.

    [03] Συνέχεια πανελλαδικών την Τρίτη

    Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκαν το Σάββατο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για πάνω από 90.000 υποψήφιους.

    Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην Ιστορία, στις Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, στη Βιολογία και ένας πολύ μικρός αριθμός υποψηφίων στη Χημεία.

    Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι τα θέματα που μπήκαν σε όλα τα μαθήματα ήταν διατυπωμένα σαφώς και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες σε κανένα μάθημα αλλά και οι καθηγητές επισήμαναν ότι ακόμη και μετρίως προετοιμασμένοι υποψήφιοι θα μπορούσαν να αποδώσουν ικανοποιητικά.

    Αύριο οι υποψήφιοι επανέρχονται στα εξεταστικά κέντρα διαγωνιζόμενοι: στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, στη Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 May 2007 - 22:30:15 UTC