Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα και στις επενδύσεις
  • [02] Tα "πόθεν έσχες" των βουλευτών

  • [01] Διαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα και στις επενδύσεις

    Με αντικείμενο θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών συνεδρίασε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση δήλωσε ότι ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών και των εταιριών διαχείρισης επενδύσεων σε εφαρμογή Κοινοτικών Οδηγιών.

    Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι με το νέο πλαίσιο θα υπάρξει διαφάνεια στο τραπεζικό σύστημα και στο τομέα των επενδύσεων, πως θα υπάρξει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και σε μεγάλο βαθμό μείωση των περιθωρίων μεταξύ των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων, κάτι, που όπως τόνισε, θα είναι προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

    Ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι με την προσαρμογή της χώρας μας στο πλαίσιο που έχει υιοθετήσει η ΕΕ και το τραπεζικό σύστημα και η οικονομία θα λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν στηρίζει τον γενικό γραμματέα Οικονομικών Γιώργο Κουρή, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε "ασφαλώς".

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, εξερχόμενη της συνεδρίασης και μετά από ερώτηση εάν η επίσκεψη στην Αυστραλία ήταν προεκλογικού χαρακτήρα, απάντησε "καμία προεκλογική εκστρατεία δεν έγινε" και υπογράμμισε ότι από την περιοδεία αναδείχθηκε όλη η δύναμη του ελληνισμού που πετυχαίνει, που είναι παρών στα πολιτικά πράγματα της Αυστραλίας, ενός ελληνισμού για τον οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι.

    Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας Βίκτορ Κριστένκο παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα.

    Ολοκληρώθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αυστραλία

    Ο πρωθυπουργός επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα. Στη διάρκεια της δεκαήμερης περιοδείας του σε Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Βιετνάμ είχε συναντήσεις με οργανώσεις Ελλήνων ομογενών και συνομιλίες με εκπροσώπους των πολιτικών ηγεσιών της κάθε χώρας. Στην Αυστραλία ο κ. Καραμανλής σε συνάντηση που είχε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τζόν Χάουαρντ υπέγραψε συμφωνία για την κοινωνική ασφάλιση.

    [02] Tα "πόθεν έσχες" των βουλευτών

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών και ευρωβουλευτών, οικονομικού έτους 2006 (χρήση 2005). Σύμφωνα με τον γβ αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της επιτροπής Ι. Τραγάκη, «δεν υπήρξαν ουσιώδεις μεταβολές» στα «πόθεν έσχες» των υποχρέων. Επισήμανε, δε, ότι ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών, ευρωβουλευτών, τέως βουλευτών, τέως ευρωβουλευτών και υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων «δεν γίνεται από τις υπηρεσίες της Βουλής αλλά από Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, που έχουν επιλεγεί από τα μεγαλύτερα ελεγκτικά γραφεία της χώρας».

    Υπενθυμίζεται ότι στην επιτροπή αυτή, εκτός από τους πέντε βουλευτές, εκπροσώπους των κομμάτων, συμμετέχουν και τρεις ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από τα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας.

    Δήλωση περιουσιακής κατάστασης υπέβαλαν 300 βουλευτές, 24 ευρωβουλευτές, 130 τέως βουλευτές, 21 τέως ευρωβουλευτές, 2 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί, 6 τέως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί, ένας τέως αρχηγός κόμματος, 23 υπεύθυνοι Οικονομικών κομμάτων και 10 τέως υπεύθυνοι Οικονομικών κομμάτων.

    Στις δηλώσεις έχει καταχωρηθεί και το Ε9, το έντυπο δηλαδή της Εφορίας, στο οποίο αναφέρονται όλες οι ιδιοκτησίες των βουλευτών. Όπως είπε ο κ. Τραγάκης, «μετά από επίπονη εργασία και έλεγχο όλων των στοιχείων είμαστε σε θέση να δηλώνουμε με σιγουριά ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πλήρες περιουσιολόγιο (δηλαδή ένα μίνι κτηματολόγιο) όλων των υπόχρεων βουλευτών, Ευρωβουλευτών, τέως βουλευτών, τέως Ευρωβουλευτών και υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων. Αυτή πλέον είναι μια βάση δεδομένων πολύ χρήσιμη και για το μέλλον». Επίσης, πρόσθεσε ο κ. Τραγάκης, «ολοκληρώθηκε και η καταγραφή όλων των κατεχομένων μετοχών όλων των εμπλεκομένων με υπενθύμιση ότι απαγορεύεται η συναλλαγή και επιτρέπεται μόνο η πώληση των κατεχομένων μετοχών», ενώ «έγινε πλήρης καταγραφή και έλεγχος όλων των εισοδημάτων τους».-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 May 2007 - 10:30:17 UTC