Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: «Η Ελλάδα εξελίσσεται σε κέντρο παιδείας και πολιτισμού»

  • [01] Κ.Καραμανλής: «Η Ελλάδα εξελίσσεται σε κέντρο παιδείας και πολιτισμού»

    Σε κέντρο παιδείας, πολιτισμού, έρευνας και καινοτομίας εξελίσσονται σταδιακά η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη.

    Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου, συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, αμέσως μετά την άφιξή του το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής, βουλευτές, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, οι οποίες ενοικιάζονται από την ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και είναι προσωρινές μέχρις ότου ανεγερθούν οι νέες στην περιοχή Αλυκές του δήμου Μηχανιώνας.

    Μετά την ξενάγηση ο πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    "Από τις αρχές του 2008 αρχίζει να λειτουργεί εδώ στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Αυτό το λειτουργικό κτίριο που επισκεπτόμαστε θα καλύψει για τα επόμενα χρόνια τις διδακτικές ανάγκες μεταπτυχιακών φοιτητών από χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και από την Ελλάδα στις οικονομικές επιστήμες, τις ανθρωπιστικές σπουδές και στις νέες τεχνολογίες.

    Το Διεθνές Πανεπιστήμιο, με ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, θα εγκατασταθεί οριστικά στους δικούς του χώρους στη νέα πανεπιστημιούπολη της Μηχανιώνας.

    Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι με το Διεθνές Πανεπιστήμιο η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα, εξελίσσονται σταδιακά σε κέντρο παιδείας και πολιτισμού, σε κέντρο έρευνας, καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη".

    Η Προγραμματική Σύμβαση για τη δημιουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας υπογράφθηκε στις 21 Μαΐου ανάμεσα στο δήμαρχο Μηχανιώνας Γιάννη Μαυρομάτη και το διευθύνοντα σύμβουλο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Κωνσταντίνου Γκράτσιο, παρουσία της υπουργού Παιδείας. Οι νέες εγκαταστάσεις θα ανεγερθούν σε έκταση 680 στρεμμάτων.

    Επίσκεψη στα έργα Λαγκαδά

    "Αυτό που εμείς καταθέτουμε στους πολίτες, σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, είναι το έργο μας, η αποτελεσματικότητά μας, η συνέπειά μας", τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε τον οδικό κόμβο Ωραιοκάστρου στη διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

    Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα δοθούν στην κυκλοφορία τα έργα του οδικού άξονα του Λαγκαδά, είπε ο κ. Καραμανλής και παρατήρησε πως "ενώ ήταν ολυμπιακά και θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, τα βρήκαμε εγκαταλελειμμένα και χωρίς χρηματοδότηση". Πρόσθεσε πως "μέσα σε μόλις τριάμισι χρόνια πετύχαμε να τα επανεντάξουμε, να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότησή τους, να υπογράψουμε τις συμβάσεις, να τα ξεκινήσουμε, να τα ολοκληρώσουμε. Σε τρεις μήνες η Θεσσαλονίκη αποκτά μια οδική είσοδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ένα σύγχρονο και ασφαλή οδικό άξονα".

    Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για την πορεία των εκτελουμένων έργων από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Τσιότρα.

    Αύριο, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 June 2007 - 14:30:13 UTC