Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια βαρβαρότητα"
  • [02] Ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε η Αλ.Παπαρήγα
  • [03] Τον ψήφισαν γιατί θα ντυνόταν...Ελβις Πρίσλεϊ

  • [01] "Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια βαρβαρότητα"

    "Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια βαρβαρότητα. Αυτή είναι η κραυγή όσων έπεσαν και υπέφεραν σε αυτή την ηρωική πόλη". Τη φράση αυτή έγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο βιβλίο επισκεπτών στο Μνημείο πεσόντων της πολιορκίας (1941-1944) του Λένινγκραντ -σήμερα Αγία Πετρούπολη-, όπου κατέθεσε στεφάνι, ολοληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσική Ομοσπονδία.

    Ο κ. Παπούλιας παρευρέθη προηγουμένως σε εκδήλωση στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, όπου η πρόεδρος του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών Φατίμα Γελόεβα μίλησε για την ιστορία της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας ως υπόδειγμα το έργο του Καβάφη, σε μια εξαιρετικά συγκινητική ομιλία για την "ψυχή" και το "ταξίδι" της Ελλάδας που έκανε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δακρύσει.

    Τις προηγούμενες ημέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σειρά επαφών στη Μόσχα με το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Ρώσο Πρωθυπουργό Μιχαήλ Φραντκώφ και άλλους Ρώσους επισήμους.

    Στις συνομιλίες εξετάστηκαν τόσο διμερή θέματα συνεργασίας, όσο και τα μεγάλα διεθνή θέματα, ιδίως η κατάσταση στα Βαλκάνια και οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

    Αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδουν στις ελληνορωσικές σχέσεις, με τον Πρόεδρο Πούτιν να χαρακτηρίζει την Ελλάδα «σημαντικό στρατηγικό εταίρο» στις βαλκανικές και ευρωπαϊκές υποθέσεις.

    Επίσης αμφότερες οι πλευρές τόνισαν το βαθύ ιστορικό υπόβαθρο των διμερών σχέσεων, με τον Ρώσο Πρόεδρο να αναφέρεται στις χιλιόχρονες πολιτιστικές σχέσεις των δύο λαών. Συνέπεσαν επίσης στην αναγνώριση της μεγάλης προόδου στις οικονομικές σχέσεις (αύξηση πέρυσι κατά 30% των οικονομικών ανταλλαγών) αλλά και στην εκτίμηση ότι παραμένει ένα πολύ μεγάλο ανεκμετάλλευτο δυναμικό.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε τη σημασία της στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας, υποστήριξε την επέκταση της ενεργειακής συνεργασίας στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και υπογράμμισε την διεύρυνση των τουριστικών σχέσεων (περισσότεροι από 250.000 Ρώσοι τουρίστες πέρυσι).

    [02] Ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε η Αλ.Παπαρήγα

    Την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα επισκέπτεται σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Διπλό ενιαίο χτύπημα ταυτόχρονα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ενίσχυση του ΚΚΕ, ζήτησε η κ.Παπαρήγα χθές από το Βόλο.

    Το ΚΚΕ,τόνισε η κ.Παπαρήγα, παλεύει σταθερά για να υπάρξει αποτελεσματικότητα στους αγώνες, να αποσπαστούν έστω κάποιες κατακτήσεις, να μη περάσουν τα νέα μέτρα που είναι στο συρτάρι της ΝΔ και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Οι σημερινές δυσκολίες που συναντούν τα λαϊκά στρώματα στην πάλη τους, συνδέονται με την κυριαρχία του δικομματισμού που διασφαλίζει την απρόσκοπτη εναλλαγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με τη χαμηλή εκλογική και κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ,πρόσθεσε.

    Το ΚΚΕ συνδυάζει αρμονικά τον αγώνα για τα αιτήματα που απαντούν στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων με την πρόταση προοπτικής συσπείρωσης και συμμαχίας για ριζική ανατροπή του συσχετισμού προς όφελος της λαϊκής εξουσίας. Αυτή είναι μια από τις βασικές διαφορές μας με τον ΣΥΝ και το ΛΑΟΣ, ανέφερε η κ.Παπαρήγα,καθώς είτε αποφεύγουν να μιλήσουν για την κυβερνητική τους πρόταση, είτε όταν τους ξεφεύγει ομολογούν ότι βλέπουν τον εαυτό τους ως συμπληρωματική δύναμη του ενός εκ των δύο εταίρων της δικομματικής εναλλαγής. Ο ΣΥΝ του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και των δύο.

    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΥΝ και το ΛΑΟΣ ,ο καθένας βέβαια με το δικό του τρόπο,τόνισε η γγ του ΚΚΕ, εγκαλούν το ΚΚΕ ότι δεν ασπάζεται την πολιτική του εφικτού. Τέχνη λένε είναι η πολιτική του εφικτού.

    Το εφικτό όμως στην πολιτική έχει περιεχόμενο, κατεύθυνση και στόχο. Πάνω απβ όλα το εφικτό καθορίζεται από το συσχετισμό δυνάμεων, η αλλαγή του οποίου σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται από την επιλογή του λαού, από την απόφαση και τη θέληση του λαού να τον ακυρώσει.

    [03] Τον ψήφισαν γιατί θα ντυνόταν...Ελβις Πρίσλεϊ

    Κάτι αλλάζει στο δήμο της πόλης Ρέους, κοντά στη Βαρκελώνη, μετά την εκλογή του Αριέλ Σανταμαρία στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό γιατί ο νέος δημοτικός σύμβουλος έχει ήδη δηλώσει πως θα συμμετέχει στα κοινά ντυμένος Ελβις Πρίσλεϊ και έχει υποσχεθεί πως θα μετατρέψει την κεντρική πλατεία της πόλης σε πισίνα γυμνιστών.

    Φαίνεται ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του Σανταμαρία, πρώην ταχυδρόμου, έπεισαν τους συμπολίτες του που ψήφισαν το μικρό ανεξάρτητο κόμμα στο οποίο ανήκει, δίνοντάς του μια θέση στο συμβούλιο.

    Ο ίδιος για να γιορτάσει οργάνωσε μεγάλο πάρτι και συνέχισε να υπόσχεται πολλά και διάφορα, όπως να βάψει ροζ το δημαρχείο, να φυτέψει μαριχουάνα στα πάρκα και να προμηθεύσει την αστυνομία με ειδικά συστήματα εντοπισμού ώστε να βρίσκουν όσους καπνιστές μαριχουάνας χρειάζονται...φως για να στρίψουν τα τσιγάρα τους.

    Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 June 2007 - 6:30:13 UTC