Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση"

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση"

    Είναι απαράδεκτο να δίνουμε φοροαπαλλαγές στους υποψηφίους και να κόβουμε χρήματα από τα σχολεία, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 3ου και 5ου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέπτεται αυτό το διήμερο τη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν το μεσημέρι επισκέφθηκε τα δύο σχολεία, όπου στο προαύλιο είχε διάλογο με τους μαθητές και στη συνέχεια με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

    Αφορμή για να κάνει την επισήμανσή του έλαβε ο κ. Παπανδρέου από αναφορά του δημάρχου Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλου, ότι προγραμματικές συμβάσεις και άλλα προγράμματα για τα σχολεία της περιοχής είτε δεν έχουν υλοποιηθεί είτε έχουν κοπεί να κονδύλια.

    Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι παντού στον κόσμο, η παιδεία είναι το υπ'αριθμόν ένα θέμα και εκεί θα κριθούν οι λαοί και οι χώρες. Η παιδεία, πρόσθεσε, δεν μπορεί να είναι οικονομικό βάρος για την οικογένεια, ενώ υποσχέθηκε ότι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θα υπάρχουν ολοήμερα σχολεία σε όλη τη χώρα από την πρώτη τετραετία. Επίσης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προωθήσει ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα.

    Σε δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η φετινή σχολική χρονιά τελείωσε με πολλά προβλήματα για τα σχολεία, καθώς και ότι οι μαθητές ταλαιπωρήθηκαν από την άστατη και χαοτική, όπως είπε, πολιτική της κυβέρνησης.

    Η ΝΔ, πρόσθεσε, φόρτωσε με προβλήματα και βάρη την ελληνική οικογένεια, η οποία πληρώνει ένα πολύ μεγάλο κόστος.

    Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, με το πρόγραμμά του έχει ιεραρχήσει ως πρώτη προτεραιότητα την παιδεία και θα αναλάβει η πολιτεία να σηκώσει όλο το οικονομικό βάρος ώστε να επανέλθει η δωρεάν παιδεία.

    Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και με εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ και την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενώ το βράδυ θα συναντηθεί με τους βουλευτές του νομού.

    Αύριο ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί το δήμο Εχεδώρου, ένα δήμο που αντιμετωπίζει προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος και σοβαρό πρόβλημα λυματολάσπης. Η επιλογή του συγκεκριμένου δήμου έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει αύριο στις 3.30 μετά το μεσημέρι στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 June 2007 - 12:30:21 UTC