Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικονομικά θέματα στο επίκεντρο της Κυβερνητικής Επιτροπής
  • [02] Γ.Παπανδρέου: "Συγκάλυψη για τα ομόλογα"
  • [03] Περιοδεία Παπαρήγα στο Αιγάλεω
  • [04] Αλαβάνος:"Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες"

  • [01] Οικονομικά θέματα στο επίκεντρο της Κυβερνητικής Επιτροπής

    Θέματα του υπουργείου Οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής, που θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 11.00 το πρωί. Το μεσημέρι ο κ. Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον απερχόμενο Αμερικανό Πρέσβη Τσάρλς Ρις.

    Εξοδος της Ελλάδας από την επιτήρηση

    "Ιστορικής σημασίας" χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, την απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ, να προχωρήσει στην απαλλαγή της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος. Στην απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ επισημαίνεται οτι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας μειώθηκε κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ "με αξιόπιστο και διατηρήσιμο τρόπο".

    Για το 2007 το Συμβούλιο εκτιμά ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κατά 0,25% του ΑΕΠ για να φτάσει στο 2,4%, με μέτρα προσωρινού χαρακτήρα ύψους 0,5% του ΑΕΠ. Σε αυτό το σημείο το Συμβούλιο επισημαίνει την ανάγκη επαγρύπνησης σε ό,τι αφορά την τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στο μέλλον και επαναλαμβάνει την προτίμησή του για τη λήψη μέτρων μόνιμου χαρακτήρα στις προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης.

    Η προσοχή μας τώρα, τόνισε ο κ.Αλογοσκούφης, στρέφεται στην προληπτική πτυχή του Συμφώνου Σταθερότητας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ συνεπάγεται αυξημένες υποχρεώσεις, τις οποίες, όπως είπε, η χώρα είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσει.

    Ως προς το μέλλον, ο υπουργός Οικονομίας εμφανίσθηκε σχετικώς αισιόδοξος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "για να επιτύχουμε το στόχο των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, χρειαζόμαστε μια ετήσια προσαρμογή κατά περίπου 0,7-0,8% του ΑΕΠ για την περίοδο από το 2008 έως το 2010, που είναι μικρότερη από τη μισή αυτής που έχουμε πετύχει κατά τα έτη από το 2005 έως το 2007. Ο στόχος αυτός είναι φιλόδοξος, αλλά εφικτός".

    Διεθνές συνέδριο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

    Στην καθοριστική συμβολή του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο Διεθνές Συνέδριο "Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον 20ό αιώνα ", που διοργανώνει το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

    Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η επιστημονική, νηφάλια και τεκμηριωμένη αποτίμηση της προσωπικότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ήταν πολιτικός της μετριοπάθειας και των έργων, είναι το καλύτερο μνημόσυνο έπβ ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την γέννησή του.

    Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων από κάθε πολιτικό χώρο αναγνωρίζει την συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη διαμόρφωση της νέας Ελλάδας, στην οικονομία και την ανάπτυξη, τα εθνικά ζητήματα και την εξωτερική πολιτική, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, την εδραίωση της δημοκρατίας και της εθνικής ενότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Συνεχίζοντας τον χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι η παρακαταθήκη που αφήνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υποχρεώνει όλους να ανταποκριθούν στο παράδειγμά του, να προτάσσουν το εθνικό συμφέρον έναντι οποιουδήποτε άλλου, να ακυρώνουν στην πράξη κάθε προσπάθεια διχασμού και όξυνσης του πολιτικού κλίματος, να πολιτεύονται με γνώμονα την αλήθεια, μακριά από τον λαϊκισμό και τον μικροκομματισμό.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα επιτεύγματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η ένταξη στην ΕΟΚ, ανέφερε, είχε διπλή σημασία για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης, για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και ακεραιότητας και τέλος για την εμπέδωση της δημοκρατίας.

    Αναφερόμενος στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, υπενθύμισε την νομιμοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, την οριστική επίλυση του πολιτειακού ζητήματος με δημοψήφισμα που ανακήρυξε την προεδρευόμενη δημοκρατία και την ομαλοποίηση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής, κινήσεις που υπογράμμιζαν την προσήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο στόχο της εθνικής συμφιλίωσης.

    Η σημαντικότερη παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σημείωσε ο πρωθυπουργός, είναι ότι απέδειξε πως η ιστορία πάνω απ' όλα γράφεται από ανθρώπους, γράφεται από πολίτες και πολιτικούς που διαθέτουν την οξύνοια να αντιληφθούν τα μηνύματα των καιρών καθώς επίσης την τόλμη και την υπευθυνότητα να υπερβούν το παρελθόν και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες για κοινή προκοπή.

    Εγκαίνια της έκθεσης "Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η εποχή του"

    Τα εγκαίνια της έκθεσης "Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η εποχή του" στο μουσείο Μπενάκη, έκανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η έκθεση αποτελεί μια υπόμνηση της εποχής που σφραγίστηκε από την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μίλησε δε, και για τη συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας και στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

    Επίσης, σημείωσε ότι η έκθεση είναι αφορμή για να γνωρίσουν οι νέοι άνθρωποι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το έργο του. Κατέληξε δε, λέγοντας ότι η ιστορία είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δράσης, της ευθύνης και των έργων των προσωπικοτήτων.

    [02] Γ.Παπανδρέου: "Συγκάλυψη για τα ομόλογα"

    Υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει στις 10.00 το πρωί το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του Κινήματος. Στη συνέχεια ο κ. Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων και κοινωνικών και επιστημονικών φορέων. Στη συνάντηση, θα συζητηθεί το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον και την ανάπτυξη.

    Νωρίς το πρωί, 9.30, ο κ. Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον απερχόμενο Αμερικανό Πρέσβη Τσάρλς Ρίς.

    Ομιλία Γ.Παπανδρέου στο Οικονομικό Φόρουμ

    Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να εμπλακούν σε μια σκληρή προεκλογική αντιπαράθεση, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ, στον ίδιο χώρο απ' όπου τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απηύθυνε προειδοποιήσεις προς την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.

    Οι αυστηρές συστάσεις είναι αναγκαίες, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε με τη σειρά του τις γειτονικές μας χώρες να σεβαστούν απόλυτα και στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο, τις υποχρεώσεις τους στη Διεθνή Κοινότητα, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κράτη - μέλη.

    Ωστόσο, όπως παρατήρησε, οι συστάσεις δεν αρκούν και το βέτο είναι ένα ισχυρό όπλο, αρκεί να ξέρεις να το αξιοποιείς. Δεν μπορείς ούτε να το κραδαίνεις, ούτε να το χαρίζεις, όπως έκανε ο κ. Καραμανλής στην περίπτωση της Τουρκίας, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Μια σωστή εξωτερική πολιτική, είπε, δρα προληπτικά και δεν επιτρέπει στα πράγματα να ξεφεύγουν, ενώ με σωστές και έγκυρες κινήσεις μπορεί κάποιος να υπερασπίζεται με επιτυχία τα εθνικά συμφέροντα. Αντί αυτού η κυβέρνηση συνεχίζει να αιφνιδιάζεται, είναι παρατηρητής και δημιουργεί καταστάσεις που δυσκολεύουν την επίλυση προβλημάτων, σημείωσε.

    Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι το 2005 συμφώνησε στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και σήμερα η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας είναι δυσμενέστερη, τόνισε.

    Αναφερόμενος εξ άλλου στην ψήφιση της έκθεσης προόδου για την ΠΓΔΜ από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται συνέχεια μπροστά σε τετελεσμένα.

    Ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην υπόθεση των ομολόγων επεκρινε τον πρωθυπουργό ότι επί 98 ημέρες συγκαλύπτει την υπόθεση και πρόσθεσε ότι κάθε μέρα καταρρέει και ένα ψέμα. Είδαμε, τόνισε, δύο καινούριες βαλίτσες με μαύρο χρήμα, ενώ οι μαρτυρίες από το Λονδίνο δείχνουν το υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που ο πρωθυπουργός σιωπά.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε διαφανή και αξιοκρατική επιλογή των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζοντας ότι θα θέσει τέρμα στη λογική της επιλογής "φίλων, κουμπάρων και κολλητών που διαχειρίζονται με αδιαφάνεια το δημόσιο χρήμα". Δεν θα αποδεχθούμε, τόνισε, το σημερινό τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και χαρακτήρισε τραυματική εμπειρία την τριετή διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ.

    Η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη δεν αντέχουν άλλο χαμένο χρόνο. Και πρέπει ταχύτατα να αντιστρέψουμε την πορεία απαξίωσης της χώρας, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβη σε τέσσερις διαπιστώσεις οι οποίες, όπως είπε, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα σήμερα: Πρώτον, βιώνουμε το τέλος του αναπτυξιακού μοντέλου που εφαρμόζεται από τη μεταπολίτευση και μετά. Δεύτερον, η Ελλάδα χάνει το τρένο της ανταγωνιστιότητας,τρίτον η ανάπτυξη αφήνει πολλούς απ΄ έξω και το σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας τείνει να γίνει κανόνας. Τέταρτον,η Ελλάδα δεν επενδύει στο μέλλον και ανέφερε ως παράδειγμα τη μείωση των επενδύσεων στην εκπαίδευση σε τρεις διαδοχικούς προϋπολογισμούς της ΝΔ.

    Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι προσβλητική για την πόλη η ιστορία των μάγων με τα δώρα.

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, θα βλέπει ισότιμα τη Θεσσαλονίκη και δεν θα επιδιώξει να δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις με κάποιους στην περιοχή.

    Ο Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε εμμέσως ότι τέτοια φαινόμενα υπήρξαν στο παρελθόν, όπως έγιναν και άλλα λάθη και είπε στο ακροατήριό του ότι αυτές τις αναφορές μπορούν να τις εκλάβουν και ως αυτοκριτική.

    Δεν με ενδιαφέρει, τόνισε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να κυριαρχήσω στη Θεσσαλονίκη, αλλά να κυριαρχήσει η Θεσσαλονίκη στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

    Με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, η ανάπτυξη της περιοχής δεν θα είναι υπόθεση μικροκομματικών επιλογών, ούτε αποφάσεων της Αθήνας. Ο ρόλος της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι πρωτοπόρος και μπορεί να συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα στην ανάπτυξη, στην εποχή που ζούμε. Αλλά, όπως παρατήρησε, η στάση ορισμένων απέναντι στην Αθήνα την καθιστούν ουραγό έτσι και αλλιώς.

    Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά τις μεγαλοστομίες της προεκλογικά, η Θεσσαλονίκη δεν απέκτησε τις υποδομές που χρειάζεται.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, λόγω και της ημέρας, στο περιβάλλον,τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η χώρα,είπε,μπορεί να είναι πρωτοπόρα στο περιβάλλον παγκοσμίως. Και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα πρέπει να γίνει πράσινη χώρα ως το 2020.

    Αναφερόμενος σε επιχειρηματικά θέματα, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα αδιανέμητα κέρδη στα νομικά πρόσωπα θα φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή, ενώ θα υπάρξουν και τομές στο φορολογικό σύστημα με στόχο τη διαφάνεια και την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

    Ο στόχος, όπως τόνισε, είναι μέσα σε μια πενταετία να απαιτείται μόνο μία εβδομάδα για την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης.

    Δεσμεύτηκε επίσης για την αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου στην κατεύθυνση της δεύτερης ευκαιρίας, ενώ, όπως τόνισε, θα ενισχυθούν οι ελληνικοί όμιλοι, προκειμένου να γίνουν εθνικοί ή περιφερειακοί πρωταθλητές. Χρειάζεται, επίσης, σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, είπε.

    Σήμερα, ανέφερε, υπάρχει διαρθρωτική κρίση στην οικονομία και ανασφάλεια ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Χάθηκαν αυτά τα τρία χρόνια, πρόσθεσε,η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη, στοιχεία απαραίτητα προκειμένου να γίνουν βαθειές μεταρρυθμίσεις.

    Η κυβέρνηση αντί των μεταρρυθμίσεων ακολούθησε το δρόμο των μικροκομματικών επιλογών και αντί για δημοσιονομική εξυγίανση ακολούθησε το δρόμο της απογραφής και της επιτήρησης, από την οποία βγαίνουμε ύστερα από τρία χρόνια, με πανάκριβο κόστος.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση για παραποίηση των οικονομικών μεγεθών προκειμένου, όπως είπε, να πετύχει την επιτήρηση και ως παράδειγμα ενδεικτικό της οικονομικής διαχείρισης από την κυβέρνηση της ΝΔ ανέφερε ότι στους τρεις πρώτους μήνες του 2007 η χώρα δανείστηκε περισσότερα απ ΄ότι προέβλεπε ο ετήσιος στόχος.

    Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Δήμο Εχεδώρου

    Το πρωί της Τρίτης ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Δήμο Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά περιοχές στο νομό, συνοδευόμενος από βουλευτές και τοπικά κομματικά στελέχη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για το περιβάλλον επισκέφθηκε αρχικά το δημαρχείο Εχεδώρου όπου ο δήμαρχος Γιώργος Αρβανιτίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από τη ρύπανση.

    Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσω ενός συστήματος multimedia, παρουσίασαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εικόνες από την περιβαλλοντική υποβάθμιση στις περιοχές Καλοχωρίου και Σίνδου κυρίως από τη βιομηχανική δραστηριότητα και την παράνομη απόρριψη σκουπιδιών, ενώ είπαν στον κ. Παπανδρέου ότι ο Δήμος Εχεδώρου και ο Θερμαϊκός κόλπος αντιμετωπίζουν προβλήματα και από την ελλιπή επεξεργασία της λυματολάσπης στις εγκαταστάσεις της μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

    Λίγο αργότερα ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού και κατέληξε σε κάποιο σημείο της ακτής Καλοχωρίου όπου παρατηρείται εκτεταμένη ρύπανση από τις ποσότητες σκουπιδιών και αποβλήτων.

    Ο κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη περιοχή «περιβαλλοντολογικό απαρτχάϊντ» και είπε ότι το περιβάλλον θα πρέπει να αποτελεί δικαίωμα για όλους, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προεκλογικά εξαγγέλθηκε η δημιουργία εθνικού πάρκου στο Δήμο Εχεδώρου, χωρίς, όπως είπε, να υλοποιηθεί η υπόσχεση.

    Τον κ. Παπανδρέου συνόδευαν ο υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος, οι βουλευτές Α.Τσοχατζόπουλος, Χ. Καστανίδης, Γ. Μαγκριώτης, Β. Γερανίδης, Χ. Τσιόκας, και άλλα τοπικά κομματικά στελέχη.

    Β.Παπανδρέου για την έξοδο από την επιτήρηση

    "Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση, στην οποία μπήκαμε με δική της πρωτοβουλία και ευθύνη. Οι πολίτες, όμως δεν χαίρονται, γιατί επί τρία χρόνια, με πρόσχημα την επιτήρηση, βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την τεράστια αναδιανομή του εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους", δήλωσε η υπεύθυνη Οικονομίας και Οικονομικών του Κοινοβουλευτικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με την δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη για τον τερματισμό της διαδικασίας «υπερβολικού ελλείμματος»,.

    "Οι πολίτες γνωρίζουν ότι λόγω της αναθεώρησης του ΑΕΠ που έγιναν πλούσιοι στα χαρτιά σε μία νύχτα, θα κληθούν να πληρώσουν πολλά δισ. ευρώ για το νέο κόλπο της κυβέρνησης. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι οποιεσδήποτε προεκλογικές εξαγγελίες παροχών από την κυβέρνηση έχουν την ίδια αξία με τις προηγούμενες δεσμεύσεις της και θα δώσουν την απάντηση στην κάλπη", πρόσθεσε.

    [03] Περιοδεία Παπαρήγα στο Αιγάλεω

    Περιοδεία στο Αιγάλεω θα πραγματοποιήσει σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.Η κ. Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αιγάλεω, θα συναντηθεί με τη Δημοτική Αρχή και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων, μπροστά στο δημαρχείο.

    Για παραβιάσεις στην ισοτιμία των κομμάτων από τα ΜΜΕ και για αποκλεισμό του ΚΚΕ από κάποια τηλεοπτικά κανάλια, έκανε λόγο η κ. Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή στον ρ/σ ΣΚΑΙ.

    "Θεωρούμε ότι ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο, πρέπει οι εργαζόμενοι και αυριανοί ψηφοφόροι, να ενημερώνονται άμεσα από τα ίδια τα κόμματα τι λένε. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή ενημερώνεις θα τους κερδίσεις όλους, ότι θα τους πείσεις όλους", τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Η κ.Αλέκα Παπαρήγα σε ερώτηση για την ανάγκη πολιτικών συνεργασιών αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τόνισε ότι "το ΚΚΕ δεν βλέπει την εκλογική μάχη ως αυτοσκοπό".

    «Με το σημερινό πολιτικό σκηνικό δεν τίθεται θέμα συνεργασία με κανέναν", ανέφερε η κ. Αλ.Παπαρήγα. "Αν στην πορεία η αποδυνάμωση των δύο κομμάτων που κρατούν τη μεγάλη μάζα του λαού εγκλωβισμένη, δημιουργήσει, οδηγήσει και σε νέα πολιτικά σχήματα - μπορεί να οδηγήσει και σε συντηρητικά πολιτικά σχήματα, αλλά και σε ριζοσπαστικά - αλίμονο αν το ΚΚΕ δεν έκανε προσπάθεια να συνομιλήσει με ό,τι γεννήσει η μετατόπιση των λαϊκών μαζών προς την πρόοδο, προς τον ριζοσπαστισμό».

    [04] Αλαβάνος:"Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες"

    Τις φυλακές Αυλώνα, όπου κρατείται προφυλακισμένος ο φοιτητής από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    O κ.Αλ. Αλαβάνος παραβρέθηκε χθες στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο δήμος Ελληνικού, με αίτημα «Ελεύθερη παραλία για τους πολίτες».

    Σε δηλώσεις του, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και την απεργία πείνας του δημάρχου του Ελληνικού, τόνισε ότι, αναδεικνύεται εδώ στην Αττική το ζήτημα της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης των φυλακισμένων πολιτών του λεκανοπεδίου στις παραλίες. Πρόσβαση, που μέσα από τα μακρά τείχη που έχουν δημιουργήσει τα ολυμπιακά έργα και τα αφεντικά της νύχτας, είναι αδύνατη.

    Καλώ την κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, να ανταποκριθεί, να σταματήσει τη σιωπή της, να δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει το Σύνταγμα και του Νόμους και θα επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων του Ελληνικού και όλου του λεκανοπεδίου στις παραλίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 June 2007 - 6:30:23 UTC