Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: Επενδύουμε στη γνώση και στον πολιτισμό

  • [01] Κ. Καραμανλής: Επενδύουμε στη γνώση και στον πολιτισμό

    Αποφασισμένος να προωθήσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος το απόγευμα εγκαινίασε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας στον Ορχομενό Βοιωτίας.

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι μια διαρκής διαδικασία, τόνισε ο κ. Καραμανλής και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής προσπάθειας που είναι η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, η στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας, η ενίσχυση της δια βίου εκπαίδευσης.

    Η χώρα έχασε πολύτιμο χρόνο και παρουσίασε έλλειμμα στον τομέα της εκπαίδευσης και ήταν από τους ουραγούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προωθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την δια βίου μάθηση. Αποφασίσαμε να καλύψουμε το κενό που μας χωρίζει από τους εταίρους μας και να περάσουμε μπροστά, είπε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι από το 2004 έχουν δημιουργηθεί 48 σχολεία δεύτερης ευκαιρίας σε όλη τη χώρα, 58 κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων, 54 σχολές γονέων και 54 επιτροπές λαϊκής επιμόρφωσης. Μακριά από λαϊκισμούς και ιδεοληψίες προχωρούμε μπροστά, επενδύουμε στην γνώση και στον πολιτισμό, αντιστεκόμαστε στην άρνηση της αλλαγής και των μεταρρυθμίσεων, πρόσθεσε ο κ.Καραμανλής και κατέληξε: είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας.

    Στη δική της ομιλία η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία προωθεί την αξιοκρατία, την ποιότητα στην εκπαίδευση, προσφέρει νέες ευκαιρίες και δίνει ίσες ευκαιρίες για όλους. Η κυβέρνηση, ανέφερε η κ.Γιαννάκου, έχει στο επίκεντρο της προσπάθειας της την παιδεία γιατί δεν υπάρχει μαζικότερη επένδυση από αυτήν.

    Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ακόμη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος.

  • ** Αύριο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τη Λάρισα για το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Νωρίτερα, θα έχει συναντήσεις με ομάδες παραγωγών στις Ράχες και στην Καρίτσα Πιερίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 June 2007 - 20:30:14 UTC