Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κόρινθο ο Γ.Παπανδρέου
  • [02] Επεισόδια στη Ρώμη κατά της επίσκεψης Μπούς

  • [01] Στην Κόρινθο ο Γ.Παπανδρέου

    "Ο κ. Καραμανλής, μιλώντας σε ένα κομματικό ακροατήριο, και μάλιστα νέων ανθρώπων, εμφάνισε τον πραγματικό του εαυτό, το σκληρό πρόσωπο της αμετανόητης Δεξιάς και του διαχωρισμού των Ελλήνων σε καλούς και κακούς", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

    Επίσης, ο κ. Ευθυμίου δήλωσε τα εξής:

    Ο κ. Καραμανλής μίλησε για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και εννοούσε την απορύθμιση της παιδείας. Μίλησε για την αναβάθμιση και την αυτοτέλεια του δημόσιου Πανεπιστημίου και εννοούσε την υποβάθμιση των σπουδών των Ελλήνων φοιτητών και την αντιμετώπιση των αιτημάτων τους, πότε με την λογική "έχω μπάρμπα στην Κορώνη", πότε της "ζαρντινιέρας". Και όχι μόνον. Ο κ. πρωθυπουργός ξέχασε να αναφέρει τα οικονομικά βάρη, με τα οποία φόρτωσε η κυβέρνησή του την ελληνική οικογένεια, απαξιώνοντας τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων, που βρήκε έτοιμο από το ΠΑΣΟΚ, μειώνοντας κάθε χρόνο την χρηματοδότηση για την παιδεία και διαμορφώνοντας μια παιδεία για τους έχοντες.

    Μίλησε για δήθεν μεταρρυθμίσεις, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε ότι, πραγματικός του στόχος είναι η δημιουργία ενός συστήματος εξουσίας που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, των "εντός των τειχών", σε βάρος των πολλών και αδυνάτων.

    Μίλησε -με κραυγές- για κάποιους που επιχειρούν να συμψηφίσουν ενοχές. Προφανώς, εννοούσε τον εαυτό του και την κυβέρνησή του, γιατί η κυβέρνησή του με εντολή του ιδίου επιχείρησε να συγκαλύψει και να συμψηφίσει, όταν απέτυχε η συγκάλυψη, τους "Χούπηδες", τους "κουμπάρους", τις υποκλοπές, τους "Πακιστανούς", την λεηλασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, με το οργανωμένο σχέδιο των σύνθετων δομημένων ομολόγων. Με οργανωτές τους κ.κ. Αλογοσκούφη, Δούκα, Κουρή, Τσιτουρίδη και Παπαδόπουλο.

    Και βέβαια, παρέλειψε να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση του -και πως- αποφάσισε μετά από 101 ημέρες να πληρώσει από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, για κάτι που ο ίδιος δεν αποδεχόταν καν ότι υπάρχει.

    Θα υποχρεωθεί, όμως, αργά η γρήγορα, να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες.

    Μίλησε για το χθες, που του φταίει και γι' αυτό δεν μπορεί να κυβερνήσει.

    Το χθες της δεκαετίας του '80 με την αναδιανομή του εισοδήματος και την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους;

    Το χθες των μεγάλων έργων;

    Το χθες της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

    Το χθες των Ολυμπιακών Αγώνων;

    Για το χθες και το σήμερα της παράταξης που εκπροσωπεί είχε να πει κάτι;

    Γιατί δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι, από την Μεταπολίτευση και ύστερα, το ΠΑΣΟΚ, κυβέρνησε 18 χρόνια και η ΝΔ συμπληρώνει τα 16.

    Μίλησε για την έξοδο από την επιτήρηση, αλλά παρέλειψε να πει με ποιου την ευθύνη μπήκαμε στο καθεστώς επιτήρησης, που πλήρωσε, πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει σκληρά ο Έλληνας πολίτης.

    Μίλησε δήθεν, για το μέλλον και εξέπεμψε την χειρότερη εικόνα του χθες.

    Απάντηση Θ.Ρουσόπουλου

    Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Στην παρελθοντολογία διέπρεψε και διαπρέπει το ΠΑΣΟΚ. Ένα κόμμα του χθες σε ιδέες σε απόψεις, εγκλωβισμένο σε μικροκομματικές λογικές της δεκαετίας του '80 που δεν εκφράζουν πια τους Έλληνες πολίτες".

    [02] Επεισόδια στη Ρώμη κατά της επίσκεψης Μπούς

    Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στην Ιταλική αστυνομία και διαδηλωτές κατά της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους στη Ρώμη και στο Βατικανό σημειώθηκαν αργά χθες Σάββατο. Ομάδες διαδηλωτών εκτόξευσαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον κάποιων εκ των χιλιάδων αστυνομικών που μετείχαν στην γιγαντιαία επιχείρηση των Ιταλικών αρχών για την παροχή ασφάλειας στον Αμερικανό πρόεδρο, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση RAI.

    Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ροπάλων. Αναφέρθηκαν τουλάχιστον έξι συλλήψεις και εννέα τραυματισμοί. Πάντως οι διαδηλώσεις εναντίον του Μπους, ο οποίος επισκέφθηκε την Ιταλία χθες μετά την σύνοδο του G8 στη Γερμανία, ήταν στην πλειοψηφία τους ειρηνικές. Οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος 150.000 πολίτες. Η αστυνομία έκανε λόγο για αρκετές χιλιάδες κόσμου. Στη Βενετία και στην Πάντουα διαδηλωτές εμπόδισαν την διέλευση των τραίνων.

    Η ευρωπαϊκή περιοδεία του Αμερικανού προέδρου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα. Σήμερα Κυριακή επισκέπτεται την Αλβανία και εν συνεχεία θα μεταβεί στη Βουλγαρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 June 2007 - 6:30:11 UTC