Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Τίποτα δεν σταματά τις μεταρρυθμίσεις"
  • [02] Επίσκεψη Μπους στην Αλβανία και τη Βουλγαρία

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Τίποτα δεν σταματά τις μεταρρυθμίσεις"

    Τίποτε δεν σταματά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. Η μεταρρυθμιστική στρατηγική συνεχίζεται απαρέγκλιτα, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο προσυνέδριο Κεντρικής Ελλάδος και Θεσσαλίας της Νέας Δημοκρατίας.

    Η ουσιαστική μεταρρύθμιση στον αγροτικό χώρο εξασφαλίζει νέα προοπτική ανάπτυξης, δημιουργεί νέες ευκαιρίες στην παραγωγική διαδικασία και προσθέτει νέες θέσεις εργασίας, είπε ο κ. Καραμανλής και ακολούθως αναφέρθηκε εκτεταμένα στις δράσεις που αναπτύσσει η κυβέρνηση σε όλες τις περιφέρειες.

    Ειδικότερα ανάφερε ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει και στηρίζει έμπρακτα την οργάνωση του αγροτικού τομέα με βάση τις αρχές της επχειρηματικότητας, τη δημιουργία ανταγωνιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την παραγωγή προϊόντων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, την εφαρμογή συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης, την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων, την ενδυνάμωση του ανθρώπινου κεφαλαίου με κατάλληλη κατάρτιση και συστηματική κρατική αρωγή, την ίδρυση διεπαγγελματικών οργανώσεων και την ενδυνάμωση των ομάδων παραγωγών, τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών με την κατασκευή φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών και αρδευτικών έργων, την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, την προσαρμογή της παραγωγής στις ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών μεγάλης εμβέλειας, την στήριξη τοπικών καλλιεργειών από τις οποίες παράγονται παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα, την ανάπτυξη παράλληλων οικονομικών δραστηριοτήτων όπως ο αγροτοτουρισμός και η τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στους εντατικούς ρυθμούς με τους οποίους προχωρούν τα έργα στην εθνική οδό. Υπογράμμισε ότι το φονικό πέταλο του Μαλιακού μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών ενώ παράλληλα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο στα Τέμπη και στον Πλαταμώνα. Υπογράφηκε, πρόσθεσε, η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή του άξονα Κεντρικής Ελλάδας και αρχίζει η κατασκευή του το Σεπτέμβριο. Επίσης ξεκινά το έργο στρατηγικού χαρακτήρα που θα διασχίζει την θεσσαλική πεδιάδα, ανακατασκευάζονται οι δρόμοι Λάρισα- Τρίκαλα και Λάρισα-Καρδίτα ενώ κατασκευάζεται και η παράκαμψη του Βόλου.

    Μιλώντας για τα έργα της κυβέρνησής του για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή της Θεσσαλίας ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι κατασκευάζονται δέκα φράγματα, δέκα λιμνοδεξαμενές και 32 αρδευτικά δίκτυα με προϋπολογισμό 370 εκατ. ευρώ. Σημείωσε ότι οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της Θεσσαλίας ενισχύονται με 28 εκατ. ευρώ, ποσό τετραπλάσιο σε σχέση με το 2004. Στόχος μας, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, είναι να γίνει η Θεσσαλία κεντρικός και εξωστρεφής πόλος ανάπτυξης. Οι αγρότες το ξέρουν πολύ καλά, ανάφερε ο κ. Καραμανλής, ότι στο παρελθόν υπήρχε σοβαρό έλλειμμα αγροτικής πολιτικής με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του αγροτικού κόσμου και του εισοδήματός του. Τα τρία χρόνια όμως που πέρασαν η ΝΔ έβαλε τέλος στην κατάσταση αυτή και με το έργο, τις δράσεις και τις πολιτικές της δίνει στην περιφέρεια τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες που την ταλανίζουν.

    "Είμαστε δίπλα στον Έλληνα αγρότη"

    Η αγροτική οικονομία είναι ζήτημα εθνικής προτεραιότητας τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί γεωργικές μονάδες αγροτικού συνεταιρισμού στη Ράχη Πιερίας και ομάδας παραγωγών στην Καρύτσα Κατερίνης.

    Η κυβέρνηση, τόνισε, είναι δίπλα στον αγρότη, εφαρμόζει συγκροτημένη πολιτική η οποία, όπως είπε, οδηγεί στην ενίσχυση, στην στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο αγροτικός τομέας σε πείσμα εκείνων οι οποίοι στο παρελθόν επιχειρούσαν να τον απαξιώσουν έχει και παρόν και μέλλον στον τόπο μας. Υπογράμμισε ότι οι ομάδες αυτές των παραγωγών κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους νοοτροπίες και πρακτικές που έπληξαν τη συνεταιριστική ιδέα και στοίχισαν ακριβά στους ίδιους και δείχνουν με τη δράση τους το δρόμο που οδηγεί στη σύγχρονη γεωργία.

    [02] Επίσκεψη Μπους στην Αλβανία και τη Βουλγαρία

    Η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, το Κόσοβο και οι σχέσεις ΗΠΑ - Αλβανίας ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους με τον Αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, στα Τίρανα.

    Ο κ. Μπερίσα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους για την «ιστορική» όπως είπε επίσκεψή του στα Τίρανα και τόνισε ότι στο ζήτημα του Κοσόβου Τίρανα και Ουάσινγκτον υποστηρίζουν το σχέδιο του Μάρτι Αχτισαάρι.

    Από την πλευρά του, ο κ. Μπους εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την θερμή υποδοχή που του προσέφεραν οι Αλβανοί και για το γεγονός ότι είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αλβανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Αλβανία για τη συμμετοχή της στο διεθνές μέτωπο κατά της τρομοκρατίας με τις στρατιωτικές αποστολές της όπως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του σχετικά με τις προσπάθειες της Αλβανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν ορισμένες αλλαγές που πρέπει να υλοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου.

    Ο κ. Μπους, όσον αφορά το θέμα του Κοσόβου, τόνισε ότι τάσσεται υπέρ του σχεδίου Αχτισαάρι και πρόσθεσε ότι "κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πούμε ότι είναι αρκετά, το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο". Σύμφωνα με τον κ. Μπους, οι διαπραγματεύσεις για το Κόσοβο δεν μπορεί να διαρκέσουν επ΄αόριστο.

    Ο Αλβανός πρόεδρος Αλφρεντ Μοϊσίου νωρίτερα απένειμε στο Τζορτζ Μπους το «Παράσημο της Σημαίας» σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ στον αλβανικό λαό.

    Τα μέτρα ασφαλείας στα Τίρανα ήταν δρακόντεια για την επίσκεψη Μπους, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ο Αμερικανός πρόεδρος έτυχε θερμής υποδοχής στην αλβανική πρωτεύουσα, που θύμιζε σύμφωνα με τον κ. Μπερίσα "αμερικανική πόλη".

    Ο κ. Μπους μετά τα Τίρανα μετέβη στη Σόφια, όπου αύριο θα έχει επίσημες συνομιλίες με την ηγεσία της Βουλγαρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 June 2007 - 18:30:15 UTC