Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Εκλογές εδώ και τώρα»
  • [02] Εκδήλωση στη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη
  • [03] Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Εκλογές εδώ και τώρα»

    Το "Λαϊκό" Νοσοκομείο θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις 12.00. Θα συναντηθεί με την Διοίκηση του Νοσοκομείου και με εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ θα συζητήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

    Στις 4.00 μ.μ., ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή, με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς.

    Ομιλία Γ.Παπανδρέου στην Κόρινθο

    "Από την Κόρινθο απαιτούμε εκλογές, τώρα, το συντομότερο. Από την Κόρινθο καλούμε τους πολίτες της χώρας να πορευθούμε μαζί για μια νέα αρχή" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του χθες σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κόρινθο.

    Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας ότι "δεν σεβάστηκαν την ψήφο του ελληνικού λαού, την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη και το συμβόλαιο που υπέγραψαν μαζί του".Ο ελληνικός λαός δεν υπογράφει "δεύτερο συμφωνητικό με ένα κόμμα αναξιόπιστο".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "η κυβέρνηση δεν υπηρέτησε ποτέ το δημόσιο συμφέρον" και την επέκρινε για το σύνολο της πολιτικής της, η οποία είχε ως αποτέλεσμα "στον απολογισμό του τέταρτου έτους στην εξουσία (να) έχουν να δείξουν φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία και ανασφάλεια".

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση "προετοιμάζεται να ξεπουλήσει τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ αντί πινακίου φακής" και χαρακτήρισε την απογραφή "δούρειο ίππο της νεοδημοκρατικής πολιτικής, (καθώς) πίσω από αυτήν θέλησαν να ξεπλύνουν τις υποσχέσεις τους προς τον ελληνικό λαό, να επανιδρύσουν το κομματικό κράτος και να λεηλατήσουν τον πλούτο και τα ταμεία του Έλληνα πολίτη".

    "Η υπόθεση των ομολόγων δεν είναι μια μεμονωμένη υπόθεση, αλλά η αποκορύφωση μιας αντίληψης ότι μας ανήκει το κράτος και μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τα λεφτά του ελληνικού λαού", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι "τώρα πια όλοι γνωρίζουν τι έχει γίνει στο σκάνδαλο των Ταμείων: μια συναλλαγή κρυφή, μεταξύ των υπουργείων και των ταμείων (και) στο ενδιάμεσο πλούτισαν πολλά γαλάζια στελέχη και γαλάζιες εταιρίες που μαθαίνουμε ότι είχαν διασυνδεθεί με το Χρηματιστήριο την εποχή που μας κατηγορούσε η ΝΔ".

    Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το ερώτημα "γιατί δεν συστήνεται Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα του Χρηματιστηρίου". Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "και στα δύο ο κ. Καραμανλής επιμένει να κρύβεται και να κρύβει" και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είπε "από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο που συντονίστηκε από ψηλά, από την κυβέρνηση".

    Ο κ.Γ.Παπανδρέου είπε ότι ενώ ο "εισαγγελέας μιλά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ο κ. Καραμανλής ακόμα επιμένει στη συγκάλυψη.103 μέρες αρνείται να καταθέσει όλα τα στοιχεία για τα ομόλογα και τα ταμεία. Το σύνολο των συμβάσεων. Επιμένει να προστατεύει τους εγκεφάλους του σχεδίου. Αυτούς που βρίσκονται στις μεγάλες καρέκλες της πλατείας Συντάγματος. Τον κ. Κουρή, τον κ. Δούκα και τον κ. Αλογοσκούφη"."Αποκαλύπτω την τακτική του: Καθυστερεί, νουθετεί, διαπραγματεύεται παρασκηνιακά, ώστε να μπορεί να πάει σε εκλογές χωρίς να έχουν αποδοθεί οι πολιτικές ευθύνες. Όπως και σε τόσα άλλα μεγάλα σκάνδαλα επί κυβερνήσεώς του. Διότι τις φοβάται! Προσπαθεί να πάει στις εκλογές με ένα σκάνδαλο χωρίς πολιτικούς υπεύθυνους, χωρίς πολιτικό πατέρα", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου έστειλε με την ομιλία του το μήνυμα ότι "η συνέχιση της συγκάλυψης δημιουργεί επιπλέον βαρύτατες πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες, οι οποίες θα αποδοθούν" και επέκρινε την κυβέρνηση ότι ενώ "η JP Morgan ομολόγησε την ενοχή της αλλά αρνείται να καλύψει η ίδια όλο το ποσό της ληστείας, (η κυβέρνηση) σπεύδει να συνδράμει το συνένοχό της στο έγκλημα (και) θέλει να στείλει στους εργαζόμενους το λογαριασμό της προμήθειας".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "θέλω να ξέρει η κυβέρνηση ότι η επιχείρηση χειραγώγησης της δικαιοσύνης δεν θα περάσει, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί (και) τα χρήματα θα επιστραφούν στα ταμεία μέχρι το τελευταίο ευρώ, από εκείνους που τα λεηλάτησαν και όχι από τα θύματα της ληστείας".

    "Οι ένοχοι θα αποκαλυφθούν και θα πληρώσουν. Όλοι. Και οι υπουργοί και οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς. Και τον τελικό πολιτικό λογαριασμό θα τον στείλει ο λαός σύντομα, όταν μιλήσουν οι κάλπες", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Αναφερόμενος στα αγροτικά ζητήματα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "πώς μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τον κ. Καραμανλή όταν δεν απαντά, όταν ακόμα και στις περιοδείες του κρύβεται από την αλήθεια, την αλήθεια που ζουν οι αγρότες στον κάμπο της Θεσσαλίας, την αλήθεια που ζουν οι άνεργοι της Μακεδονίας, την αλήθεια που ζουν οι νέοι στην παιδεία;"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση ότι "διέσυρε την Ελλάδα" καθώς και ότι "φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες και χάνει χάνει ευκαιρίες στο Κυπριακό, στα ελληνοτουρκικά, στην ΠΓΔΜ, στα Βαλκάνια, και απουσιάζει από την ΕΕ".

    Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού Κορινθίας, κάνοντας λόγο για πλήρη έλλειψη μέριμνας εκ μέρους της κυβέρνησης για την περιοχή με αποτέλεσμα ο νομός να βρίσκεται σε πορεία παρακμής και εσωστρέφειας.

    "Απέναντι στην εγκατάλειψη από την κυβέρνηση της ΝΔ, εμείς προτάσσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της Κορινθίας που μαζί με τους παραγωγικούς φορείς θα συντάξουμε και θα υλοποιήσουμε", είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις δεσμεύσεις του κόμματός του για αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων, νέο μοντέλο ανάπτυξης βασισμένο στην οικονομία της γνώσης και την "πράσινη" οικονομία, δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, καινούργιο "συμβόλαιο με το λαό" για την αγορά εργασίας, την απασχόληση, την οικογένεια και παιδί, την υγεία, την καταπολέμηση της φτώχειας και τις συντάξεις και τέλος τη δημιουργία του "κράτους των πολιτών" με επιτελική κυβέρνηση, αιρετό περιφερειάρχη και νέο "Καποδίστρια".

    Ο κ. Παπανδρέου παρέσχε την προσωπική του εγγύηση ότι "το πρόγραμμα αυτό, θα τηρηθεί από την κυβέρνησή μας, μέχρι και την τελευταία λέξη" ενώ πρόσθεσε ότι "προσωπικά εγγυώμαι ότι θα τελειώσουμε οριστικά με το καθεστώς της αδιαφάνειας στο κράτος, με τη διαφθορά και τον κομματισμό, με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται κάτω από το τραπέζι, με τα τρωκτικά που πλουτίζουν παράνομα και με τους "φίλους" που διορίζονται από το παράθυρο".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την ομιλία του εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι "ο δεύτερος τόμος της κρυφής ατζέντας της δεξιάς, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ γιατί τις εκλογές θα τις χάσουν" και προσθέτοντας ότι "ζητώ την εμπιστοσύνη σας και αυτήν θα τιμήσω. Χωρίς να κρύβω αλήθειες ή να κρύβομαι από αυτές".

    [02] Εκδήλωση στη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη

    Στη μνήμη του Επίτιμου Προέδρου του κόμματος Χαρίλαου Φλωράκη, με αφορμή τα δύο χρόνια από το θάνατό του, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ σήμερα το βράδυ, στο σπίτι όπου ζούσε ο Χ. Φλωράκης, στο Χαλάνδρι, εγκαινιάζοντας το Επιμορφωτικό Κέντρο που θα λειτουργεί εκεί, σύμφωνα με απόφαση της ΚΕ.

    Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από το θάνατο του Χ. Φλωράκη, περατώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες και το Επιμορφωτικό Κέντρο "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ", μετά από κατάλληλη διαμόρφωση, είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

    Στο Κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί και ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχουν ελεύθερη πρόσβαση ερευνητές, σωματεία των εργαζομένων, επιστημονικοί σύλλογοι και, γενικά, κάθε μελετητής.

    Συνέντευξη Αλέκας Παπαρήγα στο "ΒΗΜΑ"

    Το ΚΚΕ δεν μιλάει στον αέρα, δηλώνει η Γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στο "ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ", απαντώντας σε ερώτηση αν έχει στοιχεία όταν καταγγέλλει ότι το ΠΑΣΟΚ "σπονσοράρει" το ΛΑΟΣ με τη βοήθεια των φιλικών του ΜΜΕ. "Δεν χρειαζόμαστε το ψέμα", πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

    Κληθείσα να κατατάξει πολιτικά και ιδεολογικά το ΛΑΟΣ η Γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι το κόμμα αυτό "κρύβει το πρόσωπό του" και πρόσθεσε ότι "στο ΛΑΟΣ συνυπάρχουν ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, σκοταδιστικές αντιλήψεις, ο λαϊκισμός και ο αντικομουνισμός".

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η κ. Παπαρήγα δηλώνει ότι δεν φοβάται διαρροές ψηφοφόρων του ΚΚΕ προς άλλα κόμματα (όπως καταγράφουν τελευταία οι δημοσκοπήσεις) διότι "η πολιτική του ΚΚΕ διαμορφώνεται από θέση αρχών και δεν ετεροκαθορίζεται".

    Σχετικά με τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ ότι το ΚΚΕ έχει συμπήξει μέτωπο με τη ΝΔ εναντίον του, επαναφέροντας τη λογική "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος", η κ. Παπαρήγα απαντά τονίζοντας ότι "το ΚΚΕ όταν κάνει μέτωπο με κάποιο κόμμα βγαίνει και το λέει ανοιχτά. Δεν δουλεύουμε υπόγεια".

    Σε ερώτηση αν προσβλέπει σε ψήφους του ΠΑΣΟΚ, η Γραμματέας του ΚΚΕ απαντά ότι "τα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να ψηφίσουν ΚΚΕ, χωρίς αυτό να προϋποθέτει και γενική συμφωνία μαζί μας".

    Δεν δέχεται όσα καταλογίζονται στο κόμμα, ότι επιθυμεί μια τρικομματική και όχι μια πεντακομματική Βουλή, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ προτιμά την αποφασιστική ενίσχυσή του και προσθέτει: "είμαστε υπέρ του να μειωθούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο γίνεται περισσότερο". Επίσης απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με οποιοδήποτε κόμμα σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές.

    Σχετικά με το θέμα των ομολόγων και τις ευθύνες της κυβέρνησης, η κ. Παπαρήγα αναφέρει ότι "η σημερινή καταλήστευση (σ.σ. των ασφαλιστικών ταμείων) έγινε επί ΝΔ", αλλά, προσθέτει, "δεν μπορούμε να θάψουμε το παρελθόν", καθώς και ότι "προϋπήρχε το έδαφος και βεβαίως η ΝΔ έσπειρε νέα σκάνδαλα".

    [03] Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία

    Το μεγαλύτερο κόμμα της γαλλικής δεξιάς, το UMP αναδεικνύεται σε κυρίαρχο της πολιτικής ζωής στη χώρα, καθώς στον πρώτο γύρο των κοινοβουλευτικών εκλογών συγκέντρωσε το 39,54% των ψήφων, έναντι ποσοστού 24,73% για το Σοσιαλιστικό Κόμμα, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοινωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

    Το Δημοκρατικό Κίνημα, του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού συγκεντρώνει 7,61%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 18,57% που είχε πάρει ο Μπαϊρού στις προεδρικές εκλογές.

    Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο και το Κομμουνιστικό Κόμμα εξασφαλίζουν το ίδιο ποσοστό- 4,29%.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις τριών εταιριών δημοσκοπήσεων, η δεξιά και οι σύμμαχοί της θα ελέγχουν από 383 έως 501 έδρες στη νέα Εθνοσυνέλευση, μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 17 Ιουνίου. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του θα ελέγχουν μεταξύ 60 και 170 από τις 577 έδρες της Εθνοσυνέλευσης. Στην απερχόμενη Βουλή η δεξιά είχε 359 έδρες και οι σοσιαλιστές 149.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 June 2007 - 4:30:19 UTC