Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής:" Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης γίνονται πράξη"
  • [02] Γ.Παπανδρέου:"Kαταδίκη κάθε απόπειρας αποσταθεροποίησης του Λιβάνου"
  • [03] Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για την Αναπηρία
  • [04] Ομιλία Παπαρήγα σε σύσκεψη γυναικών
  • [05] Το κάπνισμα προκαλεί και άνοια

  • [01] Κ.Καραμανλής:" Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης γίνονται πράξη"

    Έχουμε πάρει το δρόμο του μέλλοντος και τίποτα δεν αλλάζει την απόφασή μας, συνεχίζουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τις εκλογές και μετά τις εκλογές, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ.

    Παρακολουθούμε αλλά δεν ακολουθούμε τους δεσμώτες της συντήρησης που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αμφιβολίας, παρακολουθούμε αλλά δεν ακολουθούμε εκείνους που βολεύονται στο γκρίζο, τους θύλακες του χθες που εναντιώνονται στις αλλαγές, που απαιτούν οι καιροί και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην πορεία του τόπου, παρακολουθούμε αλλά δεν ακολουθούμε τους εκφραστές της αντίδρασης που εμμένουν στο φανατισμό, στην πόλωση στα άκρα και στις ακρότητες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Συνεχίζοντας την αναφορά του σε όσους αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις, ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι αυτοί θυσιάζουν το συμφέρον του τόπου για να καλύψουν την πολιτική τους αδυναμία. Αυτοαποκαλύπτονται και αυτοεκτίθενται. Δεν θα τους ωφελήσει ο κατήφορος, είπε και ακολούθως υπογράμμισε ότι οι πολίτες απαιτούν υπεύθυνο και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο, οι πολίτες απαιτούν να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, να συνεχίσουμε στο δρόμο της προόδου. Ανταποκρινόμαστε με συνέχιση των αλλαγών και με όραμα στις ανάγκες της νέας εποχής, συνεχίζουμε με στοχευμένες μεταρρυθμίσεις και τολμηρές αλλαγές, το μέλλον ανήκει στους λαούς που τολμούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στην εθνική στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης που ακολουθεί η κυβέρνηση.

    Και σημείωσε ότι η κυβέρνηση καταρτίζει και συνεχίζει το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων που γνώρισε η χώρα μας. Κάνοντας αναφορά ειδικότερα στα ευρυζωνικά δίκτυα είπε ότι έχουν διατεθεί 200 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξή τους, έχουν δεκαπλασιαστεί οι ευρυζωνικές συνδέσεις και ότι η Ελλάδα μπαίνει με νέα ταχύτητα στις ψηφιακές λεωφόρους του μέλλοντος.

    Αναφερόμενος στα έργα που γίνονται στην Κρήτη έκανε ειδική αναφορά στο νέο διεθνές αεροδρόμιο που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Καστέλι. Τόνισε ότι μετά από έρευνες υποδείχθηκε ότι αυτή είναι η πιο κατάλληλη τοποθεσία και σημείωσε ότι θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο μετά το Ελευθέριος Βενιζέλος. Η υλοποίησή του θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης και τη συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

    Μιλώντας πάντα για την Κρήτη ανέφερε ότι γίνονται έργα επέκτασης των λιμανιών της Σούδας και του Ηρακλείου, ότι αναπτύσσονται οι οδικοί άξονες του νησιού και ότι γίνονται σημαντικά έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας της ανατολικής Κρήτης.

    Η Κρήτη, είπε, μετεξελίσσεται σε μια υπερσύγχρονη περιφέρεια στην ανατολική Μεσόγειο με έργα συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

    Βάζουμε τέλος στην αντίληψη για τη μία και την άλλη Ελλάδα, σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη Ναυτιλία την οποία χαρακτήρισε σπουδαίο εθνικό κεφάλαιο που συμβάλλει στην εθνική οικονομία με ναυτιλιακό συνάλλαγμα που φέτος ξεπέρασε τα 14 δισ. δολάρια.

    Μίλησε ακόμη για τον τουρισμό χαρακτηρίζοντάς τον σημαντική οικονομική δραστηριότητα με έσοδα που φτάνουν το 1/5 του ΑΕΠ. Υπογράμμισε ότι φέτος θα έρθουν στη χώρα μας περισσότεροι επισκέπτες από ποτέ και ότι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία.

    Μιλώντας για την τουριστική πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι από την αρχή προχώρησε στην επανίδρυση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και στην ανασυγκρότηση του ΕΟΤ. Αξονες της πολιτικής της κυβέρνησης ήταν από την αρχή η στοχευμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος, ο εμπλουτισμός του και η αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών.

    Απευθυνόμενος προς μία ομάδα νεολαίων που σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του φώναζε συνθήματα, ο κ. Καραμανλής είπε ότι "μαζί βάζουμε τα θεμέλια για την Παιδεία του μέλλοντος, μακριά από λαϊκισμούς και μικροκομματισμούς, προχωρούμε με γενναίες αποφάσεις".

    Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της πολιτικής του για κράτος Δικαίου φιλικό στον πολίτη, εξωστρεφή οικονομία, ανάπτυξη για όλους. Η στρατηγική των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, επανέλαβε με έμφαση, συνεχίζεται. Δύναμή μας είναι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, η πλειοψηφία που θέλει να πάμε μπροστά.

    Νωρίτερα επισκέφθηκε το ενυδρείο Κρέτα Ακουάριουμ, στη χερσόνησο της Κρήτης.

    Αφού περιηγήθηκε στον "θαλασσόκοσμο", που φιλοξενεί 2500 θαλάσσιους οργανισμούς,ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι ένα εκπληκτικό έργο που διαφημίζει την επιστημονική έρευνα που γίνεται στη χώρα μας,προάγει τον πολιτισμό, ενημερώνει για τα θέματα του θαλασσίου περιβάλλοντος και προσφέρει εκπληκτικό θέαμα.

    Πρόσθεσε ότι η κατασκευή που είχε αρχίσει από την προηγούμενη κυβέρνηση και ολοκληρώθηκε το 2005, τιμά την ερευνητική κοινότητα της χώρας,τιμά την Κρήτη. Το έργο, είπε, δείχνει ότι οι Έλληνες μπορούν να κάνουν μεγάλα βήματα στον τομέα της γνώσης και της έρευνας.

    Τέλος ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι αυτά τα βήματα γίνονται με σύστημα αποκεντρωμένο και ισομερώς κατανεμημένο σε ολόκληρη τη χώρα.

    Ο πρωθυπουργός μετέβη χθές στην Κρήτη, όπου επισκέφθηκε το οδικό έργο του καθέτου άξονα Ηρακλείου - Μεσσαράς.

    Ο Κ.Καραμανλής αφού επιθεώρησε το έργο προέβει στην ακόλουθη δήλωση: «Η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας απαιτεί τα αναγκαία έργα υποδομής. Και ένα τέτοιο ακριβώς σημαντικό έργο είναι ο νέος υπερσύγχρονος, κάθετος οδικός άξονας Ηρακλείου - Μεσσαράς, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ" τόνισε και πρόσθεσε: "Ένα έργο που εξαγγέλθηκε πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά δεν ήταν ενταγμένο σε κανένα πρόγραμμα και δεν είχαν προχωρήσει οι αναγκαίες μελέτες για τη δημοπράτησή του. Με γρήγορους ρυθμούς ολοκληρώσαμε τις μελέτες και διασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του" είπε ο Κ.Καραμανλής και κατέληξε: "Το έργο ξεκίνησε και προχωρά. Αποδεικνύουμε στην πράξη, με έργα και όχι στα λόγια, ότι σεβόμαστε όλους τους Έλληνες πολίτες και τιμούμε την εμπιστοσύνη τους".

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, με αφορμή και της επιστροφής του αγάλματος του Λυκείου Απόλλωνα, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου. «Με συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Πολιτισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο επαναπατρισμός ενός ακόμη σημαντικού τεκμηρίου του Πολιτισμού μας. Δεκαέξι χρόνια μετά την κλοπή του από την αρχαιολογική συλλογή της Γόρτυνας, το άγαλμα του Λυκείου Απόλλωνα επέστρεψε στο φυσικό του χώρο, στη γη της Κρήτης. Με τελικό στόχο να επιστρέψει και να εγκατασταθεί στον χώρο από τον οποίο κλάπηκε, στη Γόρτυνα, παίρνει σήμερα τη θέση του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Ένα Μουσείο το οποίο επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται πλήρως, με προγραμματισμό να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το προσεχές διάστημα. Στόχος μας, που υπηρετούμε με υπευθυνότητα και συνέπεια, είναι η ανάδειξη όλων των αρχαιολογικών χώρων του τόπου, η βελτίωση των ήδη υπαρχουσών μουσειακών υποδομών και η δημιουργία νέων», τόνισε ο κ.Καραμανλής και πρόσθεσε: «Με σοβαρά, επιστημονικά και γιβ αυτό το λόγο πειστικά, αποτελεσματικά επιχειρήματα διεκδικούμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν. Η στρατηγική μας για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποδίδει καρπούς, παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα. Σβ αυτά τα αποτελέσματα στηρίζεται η αισιοδοξία μας για τη θετική έκβαση της μείζονος διεκδίκησής μας, που είναι η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».

    Δημοσκόπηση της RASS

    Στη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά απ΄ τις 12 έως και τις 14 Ιουνίου, σε δείγμα 1.204 ατόμων πανελλαδικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται κατά 2,2% συγκεντρώνοντας 36,2% έναντι 34% του ΠΑΣΟΚ,το ΚΚΕ φτάνει στο 7,5%, ο ΣΥΝ στο 4% κι ο ΛΑΟΣ στο 3,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 6,3%.

    Συντριπτική είναι υπέρ της ΝΔ η διαφορά στη λεγόμενη παράσταση νίκης. Το 70,1% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έναντι του 23% που πιστεύει πως θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ.

    Είναι δε αξιοσημείωτο ότι σε νίκη της ΝΔ πιστεύει και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (45,7% έναντι 44,5%) και η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων (74,4% έναντι του 19,8%).

    Σε ό,τι αφορά τις συσπειρώσεις και το "ισοζύγιο διαρροών" η ΝΔ υστερεί. Η συσπείρωσή της ανέρχεται στο 77,8% έναντι 80,1% του ΠΑΣΟΚ. Ενω στο ισοζύγιο διαρροών υπερέχει το ΠΑΣΟΚ, αφού το 6,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2004 μετακινείται προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 3,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2004 μετακινείται προς τη ΝΔ.

    Σοβαρές διαρροές έχει η ΝΔ προς τον ΛΑΟΣ (4,1%), όπως και το ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ (3,6%).

    Ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα ή την αναγκαιότητα συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση απ΄τις επόμενες εκλογές. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων, συγκεκριμένα το 73,9% πιστεύει πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και μόνο το 24,6% πιστεύει το αντίθετο, ότι δηλαδή μπορουν να συνυπάρξουν.

    [02] Γ.Παπανδρέου:"Kαταδίκη κάθε απόπειρας αποσταθεροποίησης του Λιβάνου"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί σήμερα τον Νομό Πέλλας και αύριο την Θεσσαλονίκη.

    Ειδικότερα, σήμερα το πρωί ο κ.Παπανδρέου, μίλησε σε πολίτικη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών και το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Δήμο Μενηίδος (Δημοτικό Διαμέρισμα Άνυδρου) όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με αγρότες της περιοχής. Τη Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί τις σχολές του ΟΑΕΔ, στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

    Με δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην Βηρυτό, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του βουλευτή, Βαλίντ Είντο, του γιου του, έξι ακόμα ατόμων, και προκάλεσε μεγάλο αριθμό τραυματιών.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, και στον λαό και στην κυβέρνηση του Λιβάνου.

    Παράλληλα καταδίκασε «κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης του Λιβάνου, της ενότητας του Λιβανικού λαού, μέσω πολιτικών δολοφονιών ή άλλων τρομοκρατικών δράσεων» και πρόσθεσε: «επιβεβαιώνουμε την δέσμευση μας να υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την σταθερότητα, την κυριαρχία, και την πολιτική ανεξαρτησία της χώρας».

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου, είχε χθες, τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσσα, ενόψει της έκτακτης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των Αραβικών χωρών, σήμερα, στο Κάιρο, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα για το Παλαιστινιακό και τον Λίβανο. Ο Γ. Παπανδρέου, ενημερώθηκε από τον Αμρ Μούσσα, ενώ συζητήθηκε και ο συντονισμός των πρωτοβουλιών μεταξύ Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Αραβικού Συνδέσμου.

    Νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σιμόν Πέρες, στον οποίο εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την εκλογή του ως Προέδρου του Ισραήλ. Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Έχουντ Μπάρακ, για την εκλογή του ως Προέδρου του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ.

    [03] Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για την Αναπηρία

    Την επίσημη έναρξη του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για την Αναπηρία, EMOTION PICTURES, κήρυξε το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, στο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, του υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου, του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ε. Αντώναρου, βουλευτών και πλήθους ατόμων με αναπηρία.

    Οι προβολές των ταινιών είχαν ήδη ξεκινήσει από το πρωί στο αμφιθέατρο του τεχνοχώρου, όπου βρέθηκαν ως επίσημες προσκεκλημένες η διεθνούς φήμης αγγλίδα φωτογράφος Α. Λάπερ -με σημαντικό όγκο δουλειάς εμπνευσμένο από την Αφροδίτη της Μήλου- και η αθλήτρια των παραολυμπιακών αγώνων, μοντέλο, ηθοποιός και είδωλο των ατόμων με αναπηρία ανά τον κόσμο, Ε. Μάλινς.

    Στόχος του φεστιβάλ είναι ν΄ αναδείξει τον προβληματισμό και την ευαισθησία των καλλιτεχνών απ΄ όλο τον κόσμο γύρω από το θέμα της αναπηρίας και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενός γόνιμου κοινωνικού διαλόγου στη χώρα μας με αφετηρία την τέχνη.

    «Η αναπηρία είναι ζήτημα που δοκιμάζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας και πρέπει να την αντιληφθούμε ως συνθήκη, που εμπλουτίζει την άποψή μας για την κοινωνία. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ είναι αποτέλεσμα των συμπερασμάτων ότι η αναπηρία είναι ανοικτός διάλογος που αφορά όλους και ότι ο κινηματογραφικό λόγος είναι από τα πιο ισχυρά μέσα του πολιτισμού μας προκειμένου να σπάσουμε προκαταλήψεις και ταμπού», τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος, περσινή δέσμευση του οποίου, άλλωστε, αποτελεί η συγκεκριμένη διοργάνωση. Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση με αυτή τη θεματολογία στην Ελλάδα, τμήμα ενός ισχυρού παγκόσμιου κινήματος καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα την αναπηρία.

    Μιλώντας στην τελετή, οι επίσημες προσκεκλημένες Α. Λάπερ και Ε. Μάλινς διατύπωσαν τα συνθήματα που συμπυκνώνουν τη φιλοσοφία των αναπήρων ανά τον κόσμο: «Αν θέλεις κάτι καλύτερο για τη ζωή σου, κυνήγησέ το και κέρδισέ το». «Η ουσία της ζωής δεν είναι να είσαι πρώτος, αλλά να παλεύεις για να γίνεσαι καλύτερος».

    Στην τριήμερη καλλιτεχνική συνάντηση, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, δήλωσαν συμμετοχή 350 σκηνοθέτες από 50 χώρες απ΄ όλο τον κόσμο και επιλέχθηκαν για προβολή 40 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία, Πολωνία, Γερμανία, Δανία, Καναδά, Ολλανδία, Ιράν, Κύπρος και Ελλάδα. Το 25λεπτο ντοκιμαντέρ «Θεός στον Ορίζοντα», με το οποίο θα κλείσουν οι προβολές το βράδυ της Δευτέρας, είναι δημιούργημα των μαθητών του Ειδικού Λυκείου του Ιλίου.

    Οι δημιουργοί (παραγωγός και σκηνοθέτης), που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ, θα διεκδικήσουν πέντε βραβεία των 20.000 ευρώ έκαστο. Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος Ζαν Μαρί Ντρο, ο πρώην διευθυντής του London Disability Film Festival Τσαγλάρ Κιμγιοντζού, ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας και η πρόεδρος της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας Ελένη Μουσταϊρα.

    Ήδη περισσότεροι από εκατό δήμοι και νομαρχίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν δεσμευθεί με προβολή του υλικού που θα βραβευθεί στο φεστιβάλ, καθώς επίσης και με τη διοργάνωση ανοιχτών συζητήσεων για το θέμα.

    Οι προβολές θα ξεκινούν στις 11 το πρωί και θα ολοκληρώνονται τα μεσάνυχτα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στην παγκόσμια εκστρατεία για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, αρχίζουν τη Δευτέρα οι εργασίες σχετικού διήμερου συνεδρίου στο κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Ενημέρωσης.

    [04] Ομιλία Παπαρήγα σε σύσκεψη γυναικών

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μίλησε σήμερα στις 11 το πρωί,σε σύσκεψη γυναικών σε αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης.

    Χθές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και σε δηλώσεις της ανέφερε πως «η πολιτική που λέει "παίρνουμε μέτρα υπέρ των μικρομεσαίων", στην πραγματικότητα λειτουργεί υπέρ των μεγάλων μαγαζιών».

    Η κα Παπαρήγα εκτίμησε πως «δεν υπάρχει πολιτική στην Ελλάδα και την ΕΕ υπέρ των αυτοαπασχολούμενων, υπέρ αυτών που δουλεύουν σε οικογενειακά μαγαζιά ή έχουν το πολύ ένα ή δύο υπαλλήλους. Αυτοί ασφυκτιούν».

    Σύμφωνα με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «τα καινούργια μαγαζιά που ανοίγουν, κλείνουν όλο και πιο γρήγορα. βΗ θα είναι κανείς με το πολυεθνικό κεφάλαιο ή θα είναι με τους εργατοϋπαλλήλους και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους. Μέση λύση δεν υπάρχει».

    Η κα Παπαρήγα σημείωσε ακόμη:

    «Ιδού τα έργα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: αναδουλειές. Την ίδια στιγμή που 750.000 μικροί επαγγελματίες πληρώνουν υψηλά ασφάλιστρα σε σχέση με το εισόδημά τους, τους παρέχονται ευτελείς και υποβαθμισμένες υπηρεσίες. Επίσης, 250.000 μικρομεσαίοι παίρνουν σύνταξη 400 ευρώ τον μήνα. Οι υπόλοιποι δεν παίρνουν και πολλά παραπάνω. Η δε φροντίδα της μητρότητας για τις γυναίκες επαγγελματίες είναι πολύ κατώτερη και από των υπολοίπων εργατοϋπαλλήλων, που είναι ήδη υποβαθμισμένη».

    [05] Το κάπνισμα προκαλεί και άνοια

    Το κάπνισμα, εκτός όλων των άλλων, προκαλεί και άνοια!

    Αυτό υποστηρίζουν Αυστραλοί επιστήμονες ύστερα από εξονυχιστική μελέτη 13.000 ατόμων, καπνιστών και μη καπνιστών.

    Σύμφωνα με την δρα Κάαριν Όνστεϊ, του Κέντρου Ερευνών Ψυχασθενειών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Καμπέρας, από τη μελέτη αποδείχθηκε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ τσιγάρου και άνοιας.

    "Η μελέτη μας", είπε, "αποδεικνύει πέραν αμφιβολίας πως οι καπνιστές συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από άνοια από τους μη καπνιστές".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 June 2007 - 10:30:19 UTC