Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Στόχος η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων"
  • [02] Γ.Παπανδρέου: "Σιγουριά με το ΠΑΣΟΚ"
  • [03] Συνάντηση Αλαβάνου με εκπροσώπους της ΤΕΔΚΝΑ
  • [04] Αύριο η πιο ζεστή μέρα

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Στόχος η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων"

    "Ο βασικός μας στόχος παραμένει η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου.

    Ο κ. Καραμανλής είχε συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα με τον κ. Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές.

    Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι συζήτησαν "τις ενδεχόμενες θετικές επιπτώσεις από τα συμφωνηθέντα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης". Υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο ή που μπορούν να προκαλούν εντάσεις.

    Αναφέρθηκε στο Κυπριακό, λέγοντας ότι μία συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τις ΕΕ, θα συνεισέφερε στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε τη πάγια θέση της χώρας μας στη στήριξη της Τουρκίας εφόσον εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις της ΕΕ.

    Επανέλαβε, ακόμη, στον κ. Ταγίπ Ερντογάν ότι η Ελλάδα στηρίζει τον μεταρρυθμιστικό δρόμο και την προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης.

    Στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκαν ακόμη θέματα διμερούς περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι υπάρχουν αποτελέσματα στις διμερείς σχέσεις, σε τομείς όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, ο τουρισμός και η ενέργεια.

    Ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση του ΟΣΕΠ, για τον οποίο πρόσθεσε ότι είναι ένας επιτυχημένος θεσμός, για τον οποίο και οι δύο χώρες έχουν δείξει ενδιαφέρον.

    Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν είπε ότι είχε μία άκρως καλή συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και ότι μίλησαν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την υποστήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια της Τουρκίας.

    Ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για την υποστήριξη που παρέχει η χώρα μας στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή της πορεία και πρόσθεσε ότι αναφέρθηκαν στο άνοιγμα των κεφαλαίων που αφορούν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

    "Υποστηρίζουμε μια δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κύπρο", ανέφερε ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε ότι το προσεχές διάστημα θα είναι περισσότερο αποδοτικό".

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσσόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Κατ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογο της Αμντουλάχ Γκιούλ θα έχει και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ο κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό θα παρακαθίσει σε γεύμα παρατιθέμενο από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ στο ανάκτορο Τζιραχάν.

    Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Σύνοδο κορυφής του οργανισμού που εορτάζει την 15 επέτειο από την ίδρυσή του και οργανώνεται με το σύνθημα «Ανοίγοντας πανιά για νέους ορίζοντες».

    Το απόγευμα, ο κ.Καραμανλής θα έχει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Το βράδυ, θα συμμετάσχει σε δείπνο παρατιθέμενο από τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας στο Παλάτι του Ντολμπαχτσε και στην συνεχεία σε νυχτερινό διάπλου του Βοσπόρου.

    Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και οι πρόεδροι της Αλβανίας και της Ουκρανίας θα είναι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των χωρών τους στην εορταστική Σύνοδο Κορυφής.

    Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκοσμίου οργανισμού Εμπορίου.

    Συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

    "Το Πατριαρχείο πρέπει να επιτελεί το έργο του χωρίς εμπόδια και μάλιστα τέτοια που αντιβαίνουν στα ανθρώπινα δικαιώματα", είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο, κατά το σύντομο διάλογο που είχαν οι δύο λίγο πριν αρχίσει η συνάντησή τους στο Φανάρι.

    Ο κ.Καραμανλής, είπε ακόμη, ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων και των ατομικών δικαιωμάτων είναι προαπαιτούμενο για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ενώ απαντώντας στον πατριάρχη ανέφερε ότι ''είναι καθήκον η στήριξη του πατριαρχείου''.

    Ο κ.Καραμανλής ανέφερε ακόμη ότι οι προκλήσεις των καιρών, επιτάσσουν την ανάγκη για μείζονα συμβολή της εκκλησίας.

    Ο κ.Βαρθολομαίος από την πλευρά του ανέφερε ότι η Τουρκία εμποδίζει το πατριαρχείο να ασκεί το έργο του ενώ απαντώντας εμμέσως σε χθεσινές δηλώσεις του κ.Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος μίλησε για νομικά κωλύματα, είπε "ας άρουν τα νομικά κωλύματα αν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορούν να το κάνουν. Δεν μπορεί να μην έχει το πατριαρχείο δική του θεολογική σχολή".

    Ακολούθως ευχαρίστησε τον κ.Καραμανλή για τη στήριξη που παρέχει στο πατριαρχείο και του είπε ότι "είστε εγγυητής της ενότητας του έθνους".

    Συνεχίζοντας του είπε ακόμη ότι τον παρακολουθεί στις δραστηριότητές του τόσο στο εξωτερικό όσο και εντός Ελλάδος, όπως και την υπουργό των Εξωτερικών και την κυβέρνηση.

    Τέλος αναφέρθηκε στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.Χριστόδουλο λέγοντας ότι "θέλουμε να αισιοδοξούμε ότι θα ξεπεράσει την κρίση και θα επιστρέψει στα καθήκοντά του", και πρόσθεσε ότι "ο αρχιεπίσκοπος είναι ισχυρή προσωπικότητα".

    [02] Γ.Παπανδρέου: "Σιγουριά με το ΠΑΣΟΚ"

    Αισιόδοξος από την τετραήμερη περιοδεία του στη βόρεια Ελλάδα, κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, αναχώρησε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, δηλώνοντας, ως συμπέρασμα, ότι "η ελπίδα ξαναγεννιέται".

    Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε, χθες το βράδυ, την περιοδεία του με ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση στο Διδυμότειχο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του.

    Σε δήλωση που έκανε στην Αλεξανδρούπολη, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, τόνισε ότι η περιοδεία του ανέδειξε το χαμόγελο που ξανάρχεται στον Έλληνα πολίτη, απέναντι στην αναξιοπιστία και την παρακμή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

    Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για τις πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας ότι "έρχεται η ανατροπή, η ελπίδα και η σίγουρη νέα νίκη", στις ερχόμενες εκλογές.

    Αναφερόμενος στη συγκέντρωση του Διδυμοτείχου ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι εκεί αναδείχθηκε η "αγανάκτηση του πολίτη για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, την κοροϊδία και την αναξιοπιστία" και από την άλλη "η ελπίδα και η σιγουριά με το ΠΑΣΟΚ". Ο τόπος χρειάζεται μία "νέα εμπιστοσύνη", διότι "είχε χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του", πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι "η αυτοπεποίθηση ξανάρχεται με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη".

    Η συγκέντρωση στο Διδυμότειχο

    Ο ελληνικός λαός θα δώσει εθνική σύνταξη στον κ.Καραμανλή στις ερχόμενες εκλογές ανέφερε στην ομιλία του στο Διδυμότειχο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού.

    Η συγκέντρωση στο Διδυμότειχο χαρακτηρίσθηκε από τοπικούς παράγοντες ως πολύ μεγάλη και έδωσε την δυνατότητα στον κ.Παπανδρέου να πει οτι "αποτελεί την καλύτερη απάντηση στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του κ.Καραμανλή".

    Ο κ.Παπανδρέου επέλεξε το ακριτικό Διδυμότειχο για να διατυπώσει τις σφοδρές επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης στην εξωτερική της πολιτική και γενικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες, όπως διαπίστωσε, "έχουν επιδεινωθεί".

    Ο κ.Παπανδρέου κατηγόρησε τον Κ.Καραμανλή οτι εγκατέλειψε την επιθετική πολιτική συνεργασίας που συνοδευόταν με ταυτόχρονη σθεναρή υπεράσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.Επανέλαβε, πάντως, οτι υποστηρίζει με συνέπεια την ευρωπαική προοπτική και την μελλοντική ένταξη της Τουρκίας, τηρουμένων όμως των προϋποθέσεων που θέτει η ΕΕ για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην γειτονική χώρα.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε οτι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης αυτής της πολιτικής είναι η αυξημένη ένταση που παρατηρείται τα τελευταία τρία χρόνια στις σχέσεις με την Τουρκία,οι αλλεπάλληλες προκλητικές ενέργειες από τους γείτονες,η συνέχιση της αμφισβήτησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η συνέχιση της απειλής της χώρας μας με πόλεμο, η αμφισβήτηση της ελληνικότητας του Αη Στράτη,η ποσοτική αλλά κυρίως ποιοτική αύξηση των παραβιάσεων στο Αιγαίο.Επίσης αναφέρθηκε και στον θάνατο του σημηναγού Κώστα Ηλιάκη.

    Ο κ.Παπανδρέου τόνισε οτι απέναντι σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρά, δεν μπορεί να χειρισθεί αποτελεσματικά τα θέματα, δεν ξέρει να δράσει προληπτικά.

    Επανέφερε την πρόταση για νέα εθνική στρατηγική η οποία θα διασφαλίζει τα σύνορα και τα δικαιώματα της Ελλάδας όπως ορίζουν οι διεθνείς κανόνες.Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι αδιαπράγματευτα υπογράμμισε ο κ.Παπανδρέου.

    Ζήτησε απο την Τουρκία να σεβασθεί όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ΕΕ ,την Ελλάδα και την Κύπρο και να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα απο το νησί και επανέλαβε την θέση οτι το Κυπριακό είναι θέμα κατοχής εδάφους ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους του ΟΗΕ και της ΕΕ, από τουρκικά στρατεύματα .

    Επίσης κάλεσε την διεθνή κοινότητα και την ΕΕ να αναλάβουν πρωτοβουλία για την άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων απο την Κύπρο, κάτι το οποίο, όπως είπε, θα διευκολύνει σημαντικά τη συνολική λύση του πολιτικού προβλήματος στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ ,των αρχών της ΕΕ και σε πλήρη εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο.

    Ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε πάλι στο θέμα των ομολόγων και στις ευθύνες της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας οτι "δεν μπορούμε να γυρίσουμε την Ελλάδα πίσω στην αφάνεια όπως επιδιώκει τη Δεξιά". Επίσης, ανέφερε οτι ο πρωθυπουργός "με την στάση του της συγκάλυψης δημιουργεί νέες πολιτικές και ποινικές ευθύνες". Επίσης, τον κατηγόρησε ότι "προσπαθεί ανά την Ελλάδα να ανακαλύψει έργα για να συγκαλύψει τα εγκλήματα της τετραετίας της ΝΔ".

    Ο κ.Παπανδρέου είχε επανειλημμένα διάλογο με το συγκεντρωμένο πλήθος και σε μια απο τις απαντήσεις του προέβλεψε οτι "στο τέλος του χρόνου η στις αρχές του επόμενου θα γίνουμε κυβέρνηση".

    Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθοδόν προς το Διδυμότειχο, σταμάτησε στις Σάππες. Μιλώντας στους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού αναφέρθηκε στην πολυπολιτισμική ταυτότητα της περιοχής, ενώ αξιολογώντας το έργο της κυβέρνησης, έκανε λόγο "για κυβέρνηση της παρακμής η οποία πρέπει να φύγει".

    [03] Συνάντηση Αλαβάνου με εκπροσώπους της ΤΕΔΚΝΑ

    Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις παραλίες και επέκταση του πράσινού ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος με δηλώσεις που έκανε μετά τη σημερινή συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΤΕΔΚΝΑ.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε λόγο για "οικονομική ασφυξία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" σημειώνοντας ότι "δεν υπάρχουν πόροι, ενώ υπάρχουν υποχρεώσεις". Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι απέναντι στην κοινωνία έχει υποχρεώσεις και η αυτοδιοίκηση, με τη βοήθεια στο σπίτι, με τη φύλαξη των σχολείων, με τα προγράμματα για τους ηλικιωμένους, με τους παιδικούς σταθμούς και νομίζω, είπε ότι "έχει φτάσει η στιγμή για μια συλλογική «παρανομία». Δηλαδή μία υλοποίηση των δεσμεύσεων της αυτοδιοίκησης απέναντι στην κοινωνία προκειμένου να ανταποκριθεί και το κράτος, η πολιτεία στις υποχρεώσεις της απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αλλαγή και των πρακτικών και του νομοθετικού πλαισίου, το οποίο φτάνει στα άκρα".

    Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δ. Καλογερόπουλος δήλωσε ότι βρήκε μεγάλη κατανόηση από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ στα αιτήματα που έθεσε, θεσμικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά. Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι στην πορεία θα μας συμπαρασταθούν στην οποιαδήποτε διεκδίκηση έχουμε για τα θέματα αυτά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση του ΣΥΝ να ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή προ ημερήσιας διάταξης για θέματα της Αυτοδιοίκησης.

    [04] Αύριο η πιο ζεστή μέρα

    Την αντοχή των ανθρώπων και του δικτύου της ΔΕΗ δοκιμάζει ο καύσωνας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα μας ταλαιπωρήσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, οπότε αναμένεται η θερμοκρασία να αρχίσει σταδιακά να πέφτει.

    Την Τρίτη και την Τετάρτη οι δημόσιες υπηρεσίες και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, με επείγουσα εγκύκλιό του ζητεί την πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων λόγω υψηλών θερμοκρασιών, για την εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, ζητεί «να ενημερωθεί όλο το προσωπικό που θα αποχωρήσει, να φροντίσει απαραιτήτως για το κλείσιμο των φώτων και όλων των κλιματιστικών συσκευών».

    Στο μεταξύ, νέα συνάντηση είχε σήμερα ο κ. Παυλόπουλος με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Φούρλα, για το θέμα του καύσωνα. Ο υπουργός Εσωτερικών, υπενθύμισε ότι είχαν εξαγγελθεί ορισμένα μέτρα από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση για κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών - και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - από τις 12 το μεσημέρι. Από την απόφαση αυτή, πρόσθεσε, εξαιρούνται οι ευαίσθητες υπηρεσίες για τις οποίες υπάρχουν ειδικές διατάξεις. Και αφορούν κυρίως τα νοσοκομεία, τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που διασφαλίζουν σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να παραμένουν σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και κάθε άλλη υπηρεσία, η οποία έχει αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων, τα οποία βιώνουμε τούτη την ώρα.

    Ο κ. Παυλόπουλος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να κάνουν όλες τις συναλλαγές τους με το δημόσιο κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ αναφερόμενος στην κατανάλωση ρεύματος κάλεσε τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις με το αυτοκίνητό τους, να κάνουν οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος κλπ.

    Ο κ. Φούρλας από την πλευρά του, επανέλαβε τις εκκλήσεις του κ. Παυλόπουλου για οικονομία στην ενέργεια, ενώ σημείωσε ότι το σύστημα είναι έτσι οργανωμένο που όλο το 24ωρο κάποιοι θα τρέξουν αμέσως να εξυπηρετήσουν αυτόν που έχει ανάγκη.

    Πάνω, σε αυτό, ο κ. Παυλόπουλος απευθύνθηκε στην ευαισθησία και αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουμε όλοι αυτές τις δύσκολες ώρες προς αδύνατες κοινωνικές ομάδες.

    Χθες το θερμόμετρο σε ορισμένες περιοχές έφτασε τους 43 βαθμούς. Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε στην Ελευσίνα καθώς έδειξε 46 βαθμούς ενώ στην Καλαμάτα 45.

    Από σήμερα άρχισε ο μεγάλος πονοκέφαλος των υπευθύνων της ΔΕΗ, καθώς επέστρεψαν οι χιλιάδες εκδρομείς του Σαββατοκύριακου και λειτούργησαν οι δημόσιες υπηρεσίες. Ετσι η κατανάλωση ρεύματος, λόγω της χρήσης των κλιματιστικών, αυξήθηκε κατακόρυφα

    Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν χθες στις περιοχές του Φαλήρου, της Καλλιθέας, στις Τζιτζιφιές, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι και στο Καματερό. Παροδικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

    Δροσιά σε κλιματιζόμενους χώρους προσφέρουν οι νομαρχίες, οι δήμοι και τα ΚΑΠΗ της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ενώ σε εφαρμογή έχει τεθεί και το σχέδιο Περσέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της χώρας και το ΕΚΑΒ.

    Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να τηλεφωνούν στο 1570.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 June 2007 - 14:30:30 UTC