Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [02] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα στην Κρήτη

  • [01] Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Στην Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ, που θα διεξαχθεί στον Πειραιά, με θέμα: «Η μικρομεσαία επιχείρηση στην κορυφή της ανάπτυξης», θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στις 6.00 το απόγευμα. Στις 10.30 το πρωί ο κ. Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη.

    Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής

    Συνεδρίασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η Κυβερνητική Επιτροπή και μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ο νέος νότιος αγωγός φυσικού αερίου, τα μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα και τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι με τον αγωγό επιτυγχάνεται περαιτέρω αναβάθμιση της χώρας ως ενεργειακού κόμβου και απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε δυσαρέσκεια της Άγκυρας για τη συμφωνία μεταξύ των κυρίων Πούτιν και Καραμανλή, τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει στενή ενεργειακή συνεργασία και με την Τουρκία, η οποία δεν επηρεάζεται, όπως τόνισε, από το νέο αυτό σχέδιο για το νότιο διάδρομο που ανακοινώθηκε .

    Ο κ.Δ.Σιούφας απαντώντας σε ερωτήσεις για την αντοχή της ΔΕΗ λόγω της υψηλής κατανάλωσης από τον καύσωνα, ανέφερε ότι η ΔΕΗ θα αντέξει και σημείωσε ότι τόσο η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού όσο ο ΔΕΣΜΗΕ αλλά και το υπουργείο "έχουμε πάρει όλα τα μέτρα για να διαχειριστούμε αυτή την πρωτοφανή κατανάλωση, όπως και τις πρωτοφανείς θερμοκρασίες, από τις οποίες πλήττεται η χώρα".

    Ο κ. Σιούφας σημείωσε ότι η συνδρομή των πολιτών είναι υποστηρικτική της προσπάθειας και τόνισε ότι και σήμερα τα φορτία είναι υψηλότατα, αλλά "τα διαχειριζόμαστε και με ψυχραιμία και με ευθύνη".

    Πρόσθεσε ότι η δουλειά που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια έχει γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνουν οι εργαζόμενοι και αντιμετωπίζουν το συντομότερο δυνατό τις βλάβες που παρουσιάζονται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και εκτίμησε πως όλες οι ενέργειες και τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι στην κατεύθυνση ώστε τα πράγματα να κατευθυνθούν με σιγουριά και ασφάλεια.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες και πως αυτό το 24ωρο που διανύουμε είναι το πλέον βασικό. Ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η οργάνωση και η αντιμετώπιση των προβλημάτων με κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ υπενθύμισε ότι και αύριο οι Δημόσιες Υπηρεσίες και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας θα λειτουργήσουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι δεν χρειάζονται άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών, ότι τα κλιματιστικά θα πρέπει να λειτουργούν σε 26-27 βαθμούς ώστε να μην υπάρχει υπερκατανάλωση και πως θα πρέπει να φροντίζουμε ηλικιωμένους και παιδιά.

    Δηλώσεις υπουργών για εκλογές

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και τη συνομιλία Καραμανλή-Ερντογάν, χθες στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε "ο κ. Καραμανλής είπε ότι η συνταγματική προθεσμία είναι ο Μάρτιος του 2008".

    Σε άλλη ερώτηση εάν η ίδια ρώτησε τον πρωθυπουργό αν οι εκλογές θα γίνουν Σεπτέμβρη ή Μάρτη, είπε "όχι δεν ρωτάω, θα το ανακοινώσει στην ώρα του" και πρόσθεσε ότι δεν έχει περιέργεια για το χρόνο των εκλογών.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι "οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους όπως έχει πει ο πρωθυπουργός".

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, τόνισε πως ο ίδιος έχει πει την άποψη του και πρόσθεσε "είναι η ίδια και δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα".

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ανέφερε ότι "οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους το Μάρτιο του 2008" και απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για εκλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν άμεσα εκλογές.

    Ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση για την ομιλία του το Σάββατο στους συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως "εγώ αυτό που ανέφερα είναι ότι δουλεύουμε με προοπτική τετραετίας".

    [02] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα στην Κρήτη

    Περιοδεία στην Κρήτη θα πραγματοποιήσει η γ της ΚΕ του ΚΚΕ από σήμερα έως και την Παρασκευή.

    Σήμερα θα επισκεφθεί τα Χανιά, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο ξενοδοχείο «ΛΟΥΗΣ ΚΡΕΤΑ ΠΡΙΝΣΕΣ» (περιοχή Μάλεμε), το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ενετικό Λιμάνι.

    Αύριο θα περιοδεύσει σε Ρέθυμνο και Λασίθι, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Ηράκλειο.

    "Από σήμερα και χωρίς ώρα καθυστέρησης πρέπει να υψώσουμε ένα κατηγορηματικό όχι στην επιχειρούμενη εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης των δύο φύλων, γυναικών και αντρών, στα 65", δήλωσε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα σε ομιλία της σε εργαζόμενους του κλάδου κατασκευώνκαι πρόσθεσε:

    "Η κυβέρνηση παρασκηνιακά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, να φτάσει έως τις εκλογές χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά της. Το δε ΠΑΣΟΚ κάνει πως δεν βλέπει. Πρόκειται για κοινωνικό καύσωνα και τη μεγαλύτερη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Από τώρα αντίδραση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 June 2007 - 4:30:15 UTC