Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πυρκαγιές
  • [02] Επιστρέφει στην Αθήνα ο Γ. Παπανδρέου
  • [03] Πρωτοβουλίες για την αύξηση των εξαγωγών
  • [04] Αλ. Παπαρήγα: «Καταδίκη του δικομματισμού»
  • [05] Υποχώρηση του καύσωνα

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πυρκαγιές

    Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 06.30 το πρωί, συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής για να εκτιμηθεί η κατάσταση από τις πυρκαγιές και ιδιαίτερα για την καταστροφή στην Πάρνηθα.

    Στη σύσκεψη μετέχουν οι υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Βύρων Πολύδωρας, Δημήτρης Σιούφας, Θόδωρος Ρουσόπουλος καθώς και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κόης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας.

    Mάχη με τις φλόγες

    Μάχη με δεκάδες πύρινα μέτωπα δίνουν από την Τετάρτη οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

    Μεγάλη πυρκαγιά καίει πυκνό δάσος της Πάρνηθας, του μοναδικού βουνού που είχε μείνει μέχρι τώρα αλώβητο στην Αττική. Το ξενοδοχείο Μον Παρνές καθώς και οι κατασκηνώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος εκκενώθηκαν, ενώ από την αστυνομία απαγορεύθηκε η κίνηση οχημάτων και πεζών από το τελεφερίκ και πάνω. Παράλληλα απομακρύνθηκαν 35 στρατεύσιμοι και μόνιμοι από τη μονάδα ραντάρ της Αεροπορίας. Πάντως, προς το παρόν η μονάδα δεν απειλείται από τη φωτιά και τυχόν εκκένωσή της θα αποφασιστεί ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

    Η φωτιά στην Πάρνηθα ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια και επεκτάθηκε στο πυκνό δάσος λόγω των ισχυρών ανέμων που γύρισαν ξαφνικά από δυτική κατεύθυνση. Μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης έκαναν ρίψεις νερού 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ έφθασαν 16 οχήματα με 40 πυροσβέστες από άλλους νομούς της χώρας για να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις που μάχονται για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

    Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές, σε εξέλιξη είναι ακόμα οι δύο φωτιές στο Νεοχώρι και το Καλαμάκι Μαγνησίας, στο Καραούλι Ελευσίνας, στη Νέα Τύρινθα Αργολίδας, στη Μελιβοία Λάρισας, στα Αβδηρα Ξάνθης ενώ σε ύφεση χωρίς ακόμη να έχουν τεθεί υπό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Μαμουσιά Αιγιαλείας, στο Βιάνο Ηρακλείου Κρήτης που μαίνεται σε δύσβατη περιοχή, στο Ροεινό Αργολίδας, στις Μηλιές και στον Αγιο Βλάση Μαγνησίας.

    Οι υπόλοιπες πυρκαγιές βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης. Το απόγευμα ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος κήρυξε σε γενική επιφυλακή όλες τις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας.

    Η πυρκαγιά στην Αγιά, η οποία είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις από το απόγευμα της Τετάρτης λόγω των ισχυρών ανέμων, εξελίχθηκε σε τραγωδία αφού βρήκαν το θάνατο στις φλόγες δύο κάτοικοι της περιοχής 36 και 42 ετών. Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, τα θύματα ήταν μαζί με άλλα δύο άτομα και προσπαθούσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς όταν τους πλησίασαν οι φλόγες. Οι δύο έτρεξαν μέσα στην καμμένη περιοχή γι αυτό και γλίτωσαν, οι άλλοι δύο όμως προσπάθησαν να διαφύγουν από διαφορετική κατεύθυνση με αποτέλεσμα να τους εγκλωβίσουν οι φλόγες και να βρουν τραγικό θάνατο. Τα πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα από τους πυροσβέστες στις 5 το πρωί.

    Το απόγευμα της Πέμπτης, νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην περιοχή της Μελιβοίας Αγιάς.

    Το δημοτικό διαμέρισμα που είχε και χθες απειληθεί από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γερακαρίου, βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της πύρινης κόλασης με τη νέα φωτιά που άναψε στην περιοχή.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές που βρίσκονται από χθες στις παρυφές του Κισσάβου, έχουν στρέψει τώρα όλες τους τις δυνάμεις στη νέα εστία φωτιάς προσπαθώντας να την θέσουν υπό έλεγχο με δυνάμεις που ενεργούν από αέρος και επί του εδάφους.

    Εξάλλου, μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει από χθες ο νομάρχης Λάρισας προς το υπουργείο Εσωτερικών, η επαρχία Αγιάς κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ σήμερα ο νομάρχης ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρυχθεί και σε θεομηνιόπληκτη, προκειμένου να εξασφαλισθούν αποζημιώσεις. Ταυτόχρονα δε, συστάθηκε και επιτροπή καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών.

    Μέχρι στιγμής πάντως καθώς η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά δεν έχει σβηστεί δεν μπορεί να γίνει ακριβής υπολογισμός των εκτάσεων που κάηκαν.

    Έκκληση στους πολίτες απηύθυνε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες για την αποφυγή πυρκαγιών.

    Με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο από 1 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου, ενώ συνιστάται να αποφεύγονται υπαίθριες εργασίες με συσκευές οξυγονοκόλλησης, τροχό ή άλλο εργαλείο που δημιουργεί σπινθήρα. Επίσης επισημαίνεται στους πολίτες να μην αφήνουν σκουπίδια ή γυάλινα αντικείμενα στο δάσος γιατί μπορεί να προκαλέσουν ανάφλεξη και να μην πετάνε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο.

    Ακόμα όσοι μένουν κοντά σε δασώσεις περιοχές να φροντίζουν να κλαδεύουν τα δέντρα γύρω από τα σπίτια τους και να καθαρίζουν τη γύρω περιοχή, τις αυλές, τις ταράτσες από χορτάρια, σκουπίδια, ξερά φύλλα, κλαδιά και πευκοβελόνες καθώς επίσης να αποθηκεύουν σε κλειστούς χώρους και μακριά από το σπίτι χρώματα, βενζίνες και άλλα εύφλεκτά υλικά, να έχουν βρύσες στις αυλές και πυροσβεστήρες.

    Σε περίπτωση πυρκαγιάς οι πολίτες να επικοινωνούν αμέσως με το 199 και να δίνουν ακριβείς πληροφορίες, ενώ παράλληλα να απομακρύνονται και να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

    [02] Επιστρέφει στην Αθήνα ο Γ. Παπανδρέου

    Στις 7.30 το πρωί, τοπική ώρα, (8.30 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να αναχωρήσει για την Αθήνα, από τη Γενεύη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, διακόπτοντας τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που δημιούργησαν οι πυρκαγιές στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

    Ο κ. Παπανδρέου επρόκειτο να μιλήσει σήμερα στο Συμβούλιο της Διεθνούς, το οποίο συνεδριάζει με σημαντικά θέματα στην ατζέντα του, όπως θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και κυρίως στο Κόσσοβο, αλλά και τη Μέση Ανατολή, με έμφαση σε εκείνες στην Παλαιστίνη, το Λίβανο και το Ιράκ. Στη συνεδρίαση παίρνουν μέρος 300 εκπρόσωποι κομμάτων-μελών και περισσότεροι από 40 αρχηγοί κομμάτων, πρόεδροι χωρών, πρωθυπουργοί και αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών.

    Ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΠΑΣΟΚ πρόλαβε να παρακαθήσει στο εναρκτήριο δείπνο χθες το βράδυ στη Γενεύη.

    Ο κ. Παπανδρέου είχε σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας συνεχή επαφή με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και κυρίως με τον Γραμματέα του κόμματος Νίκο Αθανασάκη, ο οποίος τον ενημέρωνε για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα.

    Το θέμα της διακοπής τη παρουσίας του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έθεσε ίδιος ο κ. Παπανδρέου από νωρίς χθες, ζητώντας από τα στελέχη του κόμματος να το έχουν συνεχώς κατά νου και να του εισηγηθούν σχετικά. Η απόφαση ελήφθη μετά και την επίσκεψη στην Πάρνηθα των Νίκου Αθανασάκη και Πέτρου Ευθυμίου.

    Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει στις 11 το πρωί στα γραφεία της Χαρ. Τρικούπη, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση.

    Στη σύσκεψη αναμένεται να πάρουν μέρος εκτός του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Νίκου Αθανασάκη, οι κύριοι Πέτρος Ευθυμίου, Αλέκος Παπαδόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαππας, Χρήστος Παπουτσής, Ευάγελος Βενιζέλος, Ευάγγελος Αργύρης, η Υπερνομάρχης Αθηνών Φώφη Γεννηματά, οι νομάρχες Αθήνας Γιάννης Σγουρός και Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης και άλλα αρμόδια στελέχη.

    [03] Πρωτοβουλίες για την αύξηση των εξαγωγών

    Στη δημιουργία τεσσάρων κέντρων στο εξωτερικό με τη μέθοδο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) προχωρά το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).

    Τα κέντρα αυτά θα λειτουργήσουν στη Νέα Υόρκη, στη Μόσχα, στο Λονδίνο, και στο Χονγκ Κονγκ με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και θα έχουν ως στόχο την προβολή και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και επενδύσεων.

    Η δημιουργία αυτών των κέντρων εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν το β' εξάμηνο του 2007 από την κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών.

    Επίσης στο πλαίσιο αυτό των πρωτοβουλιών, σχεδιάζεται και υλοποιείται η στρατηγική προώθησης των δομικών υλικών και των κατασκευαστικών υπηρεσιών σε επιλεγμένες αγορές - στόχους.

    Η πρωτοβουλία αυτή θα ανακοινωθεί επισήμως αύριο. Επίσης για το δεύτερο εξάμηνο του 2007 προγραμματίζονται δύο μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές στη Ρωσία και στη Βραζιλία αντιστοίχως, θα υλοποιήθει πρόγραμμα προώθησης ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά της Κίνας, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του πολιτιστικού έτους των δύο χωρών, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008.

    Εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί διαφημιστική εκστρατεία για τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, συνολικής δαπάνης 10.000.000 ευρώ και αντίστοιχη εκστρατεία στο εσωτερικό, με στόχο την κινητοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων για να συμμετάσχουν στις δράσεις εξωστρέφειας του ΟΠΕ.

    Τέλος, θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς η προώθηση των ελληνικών προϊόντων, στις αραβικές χώρες, ιδιαίτερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Ομμάν και την Ιορδανία.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης είπε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών ότι τα εως τώρα μέτρα που έχουν ληφθεί συμβάλλουν στην αύξηση των εξαγωγών, δεδομένου ότι αυτές αυξήθηκαν κατά 8% το 2005 σε σχέση με το 2004 κατά 8,8% το 2006 σε σχέση με το 2005 και σε 10% το 2007 (πρώτο τετράμηνο) σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2006.

    Ο κ.Αλογοσκούφης αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που επιλύθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση των εξαγωγών. Τέτοια προβλήματα αφορούσαν την επιστροφή ΦΠΑ στις εξαγωγές, δαπανών που τώρα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα των εξαγωγέων, η προώθηση της μηχανογράφησης του γενικού μητρώου εξαγωγέων, η δημιουργία βάσης δεδομένων για την πρόσβαση στην αγορά προϊόντων, υπηρεσιών και επενδύσεων και η τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου του ΟΠΕ, μέσω του οποίου βελτιώθηκαν σημαντικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες.

    Με την τροπολογία του ιδρυτικού νόμου, ο ΟΠΕ αναλαμβάνει τη διαχείριση καθεστώτων εγγυήσεων που παρέχονται από το ελληνικό δημόσιο για την κάλυψη δανείων, εγγυητικών επιστολών και πιστώσεων στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων.

    Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, είπε μεταξύ άλλων ότι η οικονομική διπλωματία, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα μέσα προώθησης των οικονομικών συμφερόντων μιας χώρας στο εξωτερικό.

    Ως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 30 επιχειρηματικές αποστολές και επισκέψεις σε περισσότερες από 53 χώρες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 17 μικτές διυπουργικές επιτροπές.

    Η αύξηση των εσόδων του ΑΕΠ από εξαγωγές, από το 7,1% το 2004 στο 8,8% το 2006 και ο στόχος είναι το ποσοστό αυτό να ανέλθει σε 9,8% το 2007.

    Ο κ.Στυλιανίδης αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες των ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια αλλά και στον αραβικό κόσμο, όπου οι εξαγωγές μας αυξήθηκαν κατά 31,3% το 2006 σε σχέση με το 2005.

    Τέλος, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων διατύπωναν τη θέση ότι το πρώτο μέλημα της εξαγωγικής πολιτικής πρέπει να είναι η συμβολή της με συγκεκριμένες δράσεις στην ενίσχυση, την επιτάχυνση και την επέκταση διαρθρωτικών μεταβολών στις εξαγωγές.

    Επίσης ζήτησαν την ενθάρρυνση για την παραγωγή νέων προϊόντων που θα καλύπτουν τις αυξανόμενες καταναλωτικές απαιτήσεις, ιδίως ως προς την ποιότητα.

    [04] Αλ. Παπαρήγα: «Καταδίκη του δικομματισμού»

    Την θέση του ΚΚΕ για το τι σημαίνει εκσυγχρονισμός και μεταρρύθμιση ανέπτυξε από το Ρέθυμνο, δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στην Κρήτη, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που σε ομιλία της στο Εργατικό Κέντρο της πόλης στράφηκε για μια ακόμα φορά κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας δημαγωγική την πολιτική των υποσχέσεων των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός και ανανέωση για μας είναι να δουλεύουν οι άνθρωποι σε σταθερή δουλειά και λιγότερες ώρες, πέντε μέρες τη βδομάδα, επτά ώρες την ημέρα, 35ωρο. Να παίρνουν σύνταξη στα 60 οι άντρες και στα 55 οι γυναίκες, να έχουν οι νέοι ελεύθερη πρόσβαση χωρίς ταξικούς φραγμούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Να έχουν οι νέοι και οι νέες δυνατότητα να απολαμβάνουν τις διακοπές, την ψυχαγωγία, τις ακτές και τις παραλίες το καλοκαίρι ελεύθερα, σε οργανωμένες κατασκηνώσεις, που δεν τους κοστίζουν. Να μην αισθάνονται οι νέοι την ανασφάλεια που νιώθουν σήμερα εξαιτίας των πολύχρονων αντιδραστικών μέτρων, που έχουν παρθεί. Μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός και ανανέωση είναι να έχει τη δυνατότητα ο λαός να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του, μακριά από τις δεσμεύσεις της Ε.Ε. και της στρατηγικής συμφωνίας με τις Η.Π.Α. Αυτό για μας είναι εκσυγχρονισμός και ανανέωση».

    Η κα Παπαρήγα επανέλαβε πώς υπάρχει "οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος", κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα και να καταδικάσουν τον δικομματισμό στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε δημαγωγική την πολιτική των υποσχέσεων που απευθύνονται σε συνταξιούχους, τρίτεκνους και νέους και μίλησε για κοροϊδία των δύο μεγάλων κομμάτων όταν υπόσχονται θέσεις εργασίας.

    Η περιοδεία της γενικής γραμματέως του Κομμουνιστικού Κόμματος συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα και αύριο στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

    [05] Υποχώρηση του καύσωνα

    Yποχωρεί ο καύσωνας που έπληξε ολόκληρη τη χώρα με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει κατά τόπους στους 45 βαθμούς Κελσίου.

    Ο παρατεταμένος καύσωνας αποδείχθηκε φονικός, αφού εννέα άνθρωποι, μεταξύ τους και ένα κορίτσι 17 χρονών, έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία, ενώ 344 άτομα προσήλθαν στα νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας.

    Κοντά στο ρεκόρ της Τρίτης έφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και η ΔΕΗ για μια ακόμη φορά συνέστησε σε όλους τους καταναλωτές να αποφεύγουν τη χρήση όλων μαζί των ηλεκτροβόρων συσκευών. Η αιχμή της ζήτησης ρεύματος έφθασε την Τρίτη στα 10.505 μεγαβάτ, από 10.512 MW χθες, ενώ στην Αττική η ζήτηση έφθασε στα 4.118 μεγαβάτ.

    Οι αρμόδιες κρατικές αρχές και η Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, απηύθυνε νέα έκκληση προς τους πολίτες για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και περιορισμό της χρήσης των ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας. Ανοιχτοί στο κοινό θα παραμείνουν και σήμερα κλιματιζόμενοι χώροι, στους δήμους και τις νομαρχίες όλης της χώρας. Για έκτακτα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να καλούν τον αριθμό 1570.

    Έως και την Παρασκευή, ελεύθερη θα είναι η είσοδος στο κοινό στις οργανωμένες ακτές Βουλιαγμένης και Αγίας Τριάδας Θερμαϊκού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 June 2007 - 4:30:24 UTC