Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

  • [01] Νέα σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

    Εκτίμηση της κατάστασης στο μέτωπο των πυρκαγιών έγινε για τρίτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου, σε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας ανέφερε ότι το μέτωπο της Πάρνηθας είναι σε ύφεση σημειώνοντας ότι "χθες είχαμε μια μάχη και κρατήσαμε τις δύο - τρεις τελευταίες εστίες μέχρι να φθάσουμε σήμερα, ελπίζουμε, την κατάσταση υπό μερικό έλεγχο".

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι η εστία στην Κάνδανο Σελίνου Χανίων έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ σε ύφεση είναι τα τρία μέτωπα στην Αγιά, τη Μελίβοια, την Αργαλαστή και τις Μηλιές Πηλίου.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι στη σημερινή σύσκεψη ήταν παρών και ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης, ο οποίος έκανε μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών στα δάση. Τόνισε ταυτόχρονα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το σχέδιο αναδάσωσης ότι "αυτό είναι στη συνολική πρόταση και η σχεδίαση θα γίνει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ".

    Πρόσθεσε ακόμη ότι, όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, το πιθανότερο σχέδιο, που θα επαναληφθεί με τις προσαρμογές στο τοπίο της Πάρνηθας ,θα είναι το μοντέλο της Χαλκιδικής. Το τρίτο σημείο που εξετάστηκε στη σύσκεψη πέρα από την επαγρύπνηση και την επιφυλακή για τον κίνδυνο της αναζωπύρωσης, είναι η ανασύνταξη των δυνάμεων.

    Ο κ. Πολύδωρας ανέφερε ότι αυτό το θέμα είναι της στενής αρμοδιότητάς του σημειώνοντας ότι η ανασύνταξη θα εστιαστεί στο τρίπτυχο των μέσων, του προσωπικού και του καταλόγου των εθελοντών και της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "Επικαιροποίηση και μια καλύτερα λειτουργικότητα" ,είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχει καλή λειτουργικότητα, αλλά και προθυμία, καθώς και καλή συνεργασία από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Τέλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι θα εκτιμηθεί αν και τι μέσα χρειάζονται για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, θέμα το οποίο, όπως είπε, αποτέλεσε και αντικείμενο της σύσκεψης.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός εντόπισε αδυναμίες, καθώς σύμφωνα με την ερώτηση, οι τελευταίες πυρκαγιές ανέδειξαν αδυναμίες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σχεδιασμό, ο υπουργός Δημ. Τάξης είπε "δεν αποδέχομαι τη βάση της ερώτησης και δεν ήταν θέμα της συζήτησής μας".

    Ο κ. Πολύδωρας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να χτιστούν σπίτια στα καμένα ,ενώ σε άλλη ερώτηση, εάν υπάρχει σχέδιο εμπρησμών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε "ισχύει ό,τι είπα χθες για τους ύποπτους χρόνους των μεσημεριανών πυρκαγιών".

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, Εθνικής Άμυνας, Β. Μεϊμαράκης , Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας , Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευ. Μπασιάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Φούρλας και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κόης.

    Σε ύφεση οι πυρκαγιές στα περισσότερα μέτωπα

    Μικρή ύφεση παρατηρείται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις μεγάλες πυρκαγιές που εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

    Στην Πάρνηθα υπάρχουν αναζωπυρώσεις στο Κεραμίδι, στον Αη - Γιώργη και νότια της Στεφάνης προς τον Τιτάνα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα, τρία ελικόπτερα , 130 πυροσβέστες με 51 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 78 ατόμων και 300 στρατιώτες.

    Στην Αγιά της Λάρισας, όπου και εκεί παρατηρείται ύφεση, βρίσκονται 52 πυροσβέστες με 21 οχήματα , 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 100 στρατιώτες.

    Στο Πήλιο στην ευρύτερη περιοχή της Χορεύτρας εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα χωριά Νεοχώρι, Καλαμάκι και Μηλιές , αλλά και εκεί παρατηρείται ύφεση. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, 102 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 43 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 100 στρατιώτες.

    Τέλος, στα Χανιά από τις 8 το πρωί είναι υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη θέση Κακοδίκη και στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος δύο ελικόπτερα, 25 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

    Όλες οι άλλες πυρκαγιές είναι υπό έλεγχο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 June 2007 - 8:30:12 UTC