Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ
  • [02] Συνέντευξη Παπαρήγα για τις πυρκαγιές
  • [03] Διαγωνισμός στη μνήμη του Ν.Καζαντζάκη
  • [04] Ρεκόρ εισπράξεων ο Χάρι Πότερ

  • [01] Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει, στις 10.00 το πρωί, το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του Κινήματος.

    H πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, ενόψει των εκλογών στη γειτονική χώρα, ήταν ένα από τα δύο θέματα που συζητήθηκαν στην πρώτη ημέρα, του "Συμποσίου της Σύμης", με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

    Η συζήτηση ήταν αφιερωμένη στον αποβιώσαντα πρώην υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ, η κόρη του οποίου, Ιπέκ, μετείχε στη συζήτηση, όπως και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη σταθερή του θέση ότι η συνέχιση της ενταξιακής πορείας και η πλήρης ένταξη της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την ίδια και όλα τα κράτη μέλη της και βέβαια προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

    Σημαντικό ρόλο στο ζήτημα αυτό, όπως αναφέρθηκε θα παίξει ο χειρισμός από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης. Αν και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, όπως είπε, της υιοθέτησης, από την κυβέρνηση, της πολιτικής του Κινήματος, αλλά επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

    Ο κ. Παπανδρέου, όπως και όλοι οι ομιλητές δεν βρήκαν κανένα νόημα στην πρόταση του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί για τη δημιουργία Μεσογειακής Ένωσης, θεωρώντας ότι πρόκειται, μάλλον, για πρόταση που αποβλέπει στον αποκλεισμό της Τουρκίας από την ΕΕ, παρά για κάτι που μπορεί να έχει σοβαρή υπόσταση.

    Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε στις κλιματικές αλλαγές και στο περιβάλλον, στην μετά-Κιότο εποχή και η διεθνής διάσταση που λαμβάνει το θέμα. Σημαντικό μέρος αναλώθηκε για να συζητηθεί ο ρόλος της Ευρώπης και των ΗΠΑ σε ότι αφορά στην εφαρμογή μιας πολιτικής περιορισμού της ρύπανσης και των κλιματικών αλλαγών, αλλά και ποιος μπορεί να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας.

    [02] Συνέντευξη Παπαρήγα για τις πυρκαγιές

    Συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές θα παραχωρήσει το μεσημέρι η κ. Αλέκα Παπαρήγα.

    Στις 2 Ιουλίου αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ πραγματοποίησε διάβημα στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, καταθέτοντας υπόμνημα με το οποίο επεσήμαινε τις κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες και προειδοποιούσε για την ανάγκη λήψης μέτρων στις περιοχές του Υμηττού, της Πεντέλης και του Ποικίλου Όρους Αιγάλεω. Δυστυχώς και αυτή τη φορά η φωνή ήταν βοώντος εν τη ερήμω, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την πυρκαγιά στον Υμηττό.

    Η πολιτική που εμπορευματοποιεί τη γη, που δεν διαμορφώνει το κτηματολόγιο - δασολόγιο και που νομιμοποιεί τους καταπατητές, έδωσε και πάλι τα θλιβερά της αποτελέσματα. Μετά την Πάρνηθα, το Πήλιο και άλλες περιοχές, ήρθε η σειρά του Υμηττού να υποστεί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια απβ όλες τις κυβερνήσεις, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Το ΚΚΕ κάνει λόγο για "λαϊκή κινητοποίηση" που πρέπει να ενταθεί με στόχο την κατάργηση των δασοκτόνων νόμων, την επάνδρωση της Πυροσβεστικής με εκπαιδευμένο και επαρκές προσωπικό, τη λήψη άμεσων μέτρων για να ενισχυθεί ο τομέας της πρόληψης, της προστασίας και της δασοπυρόσβεσης. Και ενός μέτρου καμμένης γης πρέπει να εμποδιστεί η οικοπεδοποίηση, καθώς και να απαιτήσει ο λαός την αναδάσωση όλων των καμμένων εκτάσεων.

    [03] Διαγωνισμός στη μνήμη του Ν.Καζαντζάκη

    Η τοπική επιτροπή του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς εταιρείας φίλων Ν. Καζαντζάκη και το Μουσείο Ν. Καζαντζάκης στη Μυρτιά Ηρακλείου, στα πλαίσια των τιμητικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου λογοτέχνη, προκηρύσσουν μαθητικό διαγωνισμό δημιουργικής έκφρασης με θέμα ελεύθερο, εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του.

    Οι μαθητές με αφόρμηση, μια επίσκεψη:

    α. στον τάφο του Ν. Καζαντζάκη, στον προμαχώνα Μαρτινέγκο στο Ηράκλειο

    β. στο Ιστορικό μουσείο Ηρακλείου στην αίθουσα Ν. Καζαντζάκη, και

    γ. στο μουσείο Ν. Καζαντζάκης στη Μυρτιά,

    καλούνται να προβληματιστούν και να εκφράσουν τις σκέψεις τους με λογοτεχνικό έργο (ποίηση-πεζογραφία-θέατρο) ή καλλιτεχνικό (ζωγραφική, DVD, σύνθεση μουσικού έργου), πάνω στην ζωή και το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.

    Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων και ΤΕΕ/ΕΠΑΛ του Νομού Ηρακλείου σχολικού έτους 2007-08. Η συμμετοχή τους είναι προαιρετική.

    Στόχος του διαγωνισμού είναι η γνωριμία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών της δευτροβάθμιας εκπαίδευσης με το μεγάλο στοχαστή και συγγραφέα και η κατανόηση της πολύπλευρης προσωπικότητάς του.

    Να σημειωθεί ότι ενδιαφέρει να καταγραφούν, χωρίς καθοδήγηση οι ιδέες και οι αντιλήψεις που θα διαμορφώσουν οι μαθητές από τη βαθύτερη μελέτη και κατανόηση του στοχασμού του Ν. Καζαντζάκη.

    Οι Διαγωνιζόμενοι επιλέγουν μόνο ένα θέμα (γραπτό ή καλλιτεχνικό). Σε κάθε εργασία πρέπει να αναγράφονται απαραιτήτως με κεφαλαία γράμματα: Επώνυμο και όνομα του μαθητή, όνομα πατέρα και μητέρας, τάξη, σχολείο, ταχυδρομική διεύθυνση σχολείου, Τηλέφωνο-Fax-email σχολείου, ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο οικίας μαθητή και τίτλος έργου.

    Τα παραπάνω στοιχεία αναγράφονται στο πάνω αριστερό τμήμα της κόλλας Α4 των γραπτών εργασιών ή στο πίσω μέρος της ζωγραφικής ή με αυτοκόλλητη ταινία στις υπόλοιπες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

    Οι γραπτές εργασίες πρέπει να είναι δακτυλογραφημένες σε κόλλες Α4 που θα συρραφούν.

    Οι καλλιτεχνικές εργασίες πρέπει να είναι πίνακες σε χοντρό χαρτί σχεδίου(30cm x 21cm).

    Οι διαγωνιζόμενοι επιτρέπεται να αντλήσουν πληροφορίες από διάφορες πηγές τις οποίες οφείλουν να αναφέρουν στη βιβλιογραφία.

    Διαδικασία του Διαγωνισμού

    Κάθε σχολείο επιλέγει με ευθύνη του διευθυντή την καλύτερη εργασία από καθεμιά κατηγορία: πεζογραφία (δοκίμιο, διήγημα), θεατρικό έργο, ποίηση, καλλιτεχνικό έργο (ζωγραφική, DVD, μουσική σύνθεση).

    Κάθε έργο φέρει τη σφραγίδα του σχολείου και υπογραφή του Δ/ντή-Δ/ντριας. Οι επιλεγμένες εργασίες θα αποστέλλονται μαζί με συνοδευτικό έγγραφο του σχολείου, όπου θα αναφέρεται και ο συνολικός αριθμός των μαθητών που συμμετέχουν.

    Η αποστολή των εργασιών θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2007.

    Από το σύνολο των εργασιών θα επιλεγούν οι δύο (2) καλύτερες από καθεμιά κατηγορία (πεζογραφία, ποίηση, θέατρο - καλλιτεχνικό έργο) ύστερα από αξιολόγηση της Ελλανοδίκου Επιτροπής, που θα οριστεί από την οργανωτική Επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους των συνδιοργανωτών.

    Βραβεία - Διακρίσεις

    Θα απονεμηθούν ένα βραβείο και ένας έπαινος στις δύο καλύτερες εργασίες από καθεμιά κατηγορία σε ειδική τελετή που θα γίνει στο Ηράκλειο τους πρώτους μήνες του 2008.

    Οι διακριθέντες θα κληθούν μέσω των σχολείων τους να παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης.

    βραβείο: μια πλήρης σειρά των έργων του Ν. Καζαντζάκη.

    Έπαινος: μια σειρά των ταξιδιωτικών του ή μια σειρά των θεατρικών του.

    Τα σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής, συνοδευόμενο με χαρακτικό του Τίτου Πετράκη με τη μορφή του Ν. Καζαντζάκη.

    Με ευθύνη της οργανωτικής επιτροπής θα εκδοθεί περιοδικό, στο οποίο θα περιληφθούν όλα τα έργα που θα συγκεντρωθούν, καθώς και ποικίλο ενημερωτικό υλικό για το Ν. Καζαντζάκη και το οποίο θα δωρισθεί τιμητικά στους διαγωνισθέντες και στα σχολεία που συμμετείχαν.

    Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα σχολεία του Ν. Ηρακλείου ορίζεται η 20η Δεκεμβρίου 2007.

    [04] Ρεκόρ εισπράξεων ο Χάρι Πότερ

    Η τελευταία κινηματογραφική ταινία του Χάρι Πότερ ("Το Τάγμα του Φοίνικα"), η πέμπτη κατά σειράν του είδους, κέρδισε λίγο περισσότερα από 330 εκατομμύρια δολάρια από την προβολή της το Σαββατοκύριακό σε 12 χιλιάδες κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο, γράφει το περιοδικό "Βαράιετι".

    Η επίδοση είναι και η καλύτερη για την πρώτη προβολή ταινίας (συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων πρώτων με πρωταγωνιστή το νεαρό Πότερ), ξεπερνώντας πλέον και τις ταινίες "Σπάιντερμαν 3" αλλά και των "Πειρατών της Καραϊβικής: το τέλος του κόσμου", η οποία είχε κερδίσει πάντως παραπλήσιο ποσό: 140 εκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα 190 εκατομμύρια δολάρια εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

    Τώρα ο "νέος" Πότερ κάνει έσοδα ρεκόρ και στις συνολικά 61 εθνικές κινηματογραφικές αγορές, που προβλήθηκε το τελευταίο "γούηκ-εντ".

    Όμως το ρεκόρ των ρεκόρ έγινε στη Βρετανία (32,5 εκατομμύρια δολάρια). Τούτο δεν σημαίνει πως είναι ευκαταφρόνητα έσοδα τα 10 εκατομμύρια δολάρια για το Μεξικό, τα 7,1 εκατομμύρια δολάρια για την Βραζιλία, τα 14,4 εκατομμύρια δολάρια για την Αυστραλία, τα 12,1 εκατομμύρια δολάρια για τη Νότια Κορέα και τέλος τα 11 εκατομμύρια δολάρια για την Ιταλία.

    Αίσθηση έκανε το ότι ειδικά στη Γερμανία η ταινία έκανε έσοδα 18,7 εκατομμύρια δολάρια.

    --Έχει υπολογιστεί ότι η σειρά, από τις προβολές της διεθνώς, έχει αποφέρει στους παραγωγούς της ποσό, που λίγο απέχει από τα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια (3,9 δισ.δολ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 July 2007 - 4:30:28 UTC