Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Αδιαφορία για το δημόσιο συμφέρον"

  • [01] Γ.Παπανδρέου: "Αδιαφορία για το δημόσιο συμφέρον"

    Για διάλυση καίριων λειτουργιών του κράτους εξαιτίας των πράξεων και των παραλείψεων της κυβέρνησης, έκανε λόγο στην σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, αποδίδοντας τα φαινόμενα αυτά στην "αυθαιρεσία της εξουσίας και στην αντίληψη της ΝΔ για το "κράτος-λάφυρο".

    Το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ συζήτησε κυρίως θέματα Εσωτερικών, με εισηγητή τον κ. Ε. Βενιζέλο και Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με εισηγητή τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κυβέρνηση αδιαφορία για το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονη εξυπηρέτηση στενών σκοπιμοτήτων και στοχεύσεων με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται στην κυβέρνηση αλλά και στην δημόσια διοίκηση "φέουδα" και "κολλητοί".

    Αναφερόμενος στις πυρκαγιές, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι διαπιστώθηκε η απουσία πρόληψης, σχεδιασμού και συντονισμού και επισήμανε ότι το δάσος είναι δημόσιο αγαθό και στοιχείο όχι μόνο του περιβάλλοντος, αλλά συνδέεται και με την αντίληψη του κοινωνικού κράτους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ταυτίζεται με μια επίθεση στο κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά.

    Σε ότι αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε έγκαιρα επισημάνει τις ελλείψεις προσωπικού, την αναξιοκρατία και τις κομματικές διώξεις στο Σώμα, με αποτέλεσμα να είναι φανερό σε όλους και η έλλειψη σχεδιασμού στην πρόληψη, αλλά και η έλλειψη συντονισμού στα θέματα πολιτικής προστασίας στις φωτιές.

    Μιλώντας για την αποκατάσταση του δασικού πλούτου, ο κ. Παπανδρέου είπε, ότι πέρα από την συνταγματική κατοχύρωση του 2001 που προνοεί για αυτό και την οποία προσπάθησε να αμφισβητήσει η ΝΔ με την προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 24, το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει τόσο συγκεκριμένες προτάσεις άμεσων μέτρων, όσο και αναλυτικές θέσεις στο πρόγραμμά του το οποίο θα αναδείξει στον ελληνικό λαό.

    Υποχρηματοδότηση και διάλυση όλων των βαθμίδων της Δημόσιας Παιδείας διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος αναφερόμενος στη συνέχεια στα θέματα Υγείας διαπίστωσε υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και αύξηση των ιδιωτικών δαπανών της μεσαίας οικογένειας για υπηρεσίες και αγαθά Υγείας.

    Σε ότι αφορά την Οικονομία, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης με αποτέλεσμα οι ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και το εισόδημα της μέσης οικογένειας να βάλλεται συνεχώς την τελευταία τετραετία.

    Από την συζήτηση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου δεν έλειψαν οι αναφορές στις τρίτεκνες οικογένειες και τονίστηκε ότι πρέπει να αναδειχθεί η προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη της οικογένειας και του παιδιού, ενώ θετικά αντιμετωπίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πρόταση νόμου του ΣΥΝ για εξίσωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους.

    Ο κ. Παπανδρέου στάθηκε ιδιαίτερα σε όσα "πρωτοφανή και απαράδεκτα" συνέβησαν στις Γενικές Εξετάσεις και είπε ότι υπάρχουν ευθύνες και συνεχιζόμενη συγκάλυψη της υπόθεσης.

    Επιπλέον στο ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Αθανασάκης, Ρέππας, Λοβέρδος και Ευθυμίου θα ασχοληθούν με τα θέματα της κρατικής διαφήμισης.

    Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό, ο κ. Παπανδρέου είπε αφ' ενός ότι η ΝΔ έχει "κρυφή ατζέντα" για το θέμα, τονίζοντας, αφ' ετέρου ότι το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι η πλήρης αναξιοπιστία της κυβέρνησης η οποία δεν αντιμετώπισε κανένα μεγάλο θέμα στο παρελθόν. Και δεν έχει αξιοπιστία ώστε να αντιμετωπίσει κανένα μεγάλο θέμα και στο μέλλον.

    Στη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε και το θέμα της ψήφου του απόδημου ελληνισμού, για την οποία το ΠΑΣΟΚ έχει ταχθεί υπέρ της ψήφου επικρατείας του ομογενειακού ελληνισμού και κατά της διάσπασης της ομογένειας σε ψήφο περιφέρειας, θέση που όπως αναφέρθηκε είναι και θέση του ΣΑΕ.

    Τέλος, στην σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν και θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα οι εξελίξεις στην Τουρκία και την Κύπρο, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 July 2007 - 14:30:20 UTC