Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής - Α.Μέρκελ: "Αριστο το επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας"
  • [02] ''Πολιτικές οι ευθύνες για τα εργατικά δυστυχήματα''
  • [03] Πρόωρες εκλογές αύριο στην Τουρκία

  • [01] Κ.Καραμανλής - Α.Μέρκελ: "Αριστο το επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας"

    Το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας επαναβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ η οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης.

    Μετά από μιάμιση ώρα συζήτησης οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στο άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, στον οικονομικό, τον εμπορικό και τον πολιτιστικό τομέα. Στην ατζέντα τέθηκε το θέμα των κλιματικών αλλαγών και η κοινή προσπάθεια των δύο χωρών να αντιμετωπιστούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, το Κυπριακό ζήτημα, το πρόβλημα του Κοσόβου και η μεταρρυθμιστική ευρωπαϊκή συνθήκη.

    "Εκτός από τις άριστες σχέσεις των χωρών μας με την καγκελάριο της Γερμανίας μάς συνδέει μια μακρόχρονη συνεργασία, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσθέτοντας πως η Γερμανία αποτελεί σταθερό εμπορικό εταίρο της Ελλάδας και η χώρα μας αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό των Γερμανών.

    Ο κ. Καραμανλής συμπλήρωσε ότι τις δύο χώρες συνδέει μια ισχυρή γέφυρα φιλίας, ένας ζωντανός κρίκος που συνδέει τους λαούς, αναφερόμενος στην ελληνική ομογένεια, η οποία, όπως είπε, ζει , εργάζεται και προκόβει στη Γερμανία.

    Τόσο ο κ. Καραμανλής, όσο και η γερμανίδα καγκελάριος, τάχθηκαν υπέρ της περαιτέρω προώθησης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. "Συμφωνήσαμε ότι κοινός μας στόχος είναι η ενισχυμένη Ευρώπη", είπε ο Κώστας Καραμανλής εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμησή του στο πρόσωπο της Αγκελα Μέρκελ για τη συμβολή της στην επίτευξη κοινής θέσης της ΕΕ στο θέμα της μεταρρυθμιστικής συνθήκης κατά το πρόσφατο Συμβούλιο κορυφής.

    Η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε "πράγματι άριστες" τις διμερείς σχέσεις και "πολιτικό φίλο" τον Κώστα Καραμανλή, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τα επιτεύγματα της χώρας μας στην οικονομία, λέγοντας "τώρα έχετε 4% ρυθμό ανάπτυξης. Αυτό για μας είναι απλά ένα όνειρο".

    Στο σημείο αυτό η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι το Ελληνο-γερμανικό επιμελητήριο είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο δραστήρια επιμελητήρια, στο οποίο άλλωστε μετέβη αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης.

    Η γερμανίδα καγκελάριος διαπίστωσε επίσης σύμπτωση απόψεων σε πολλά θέματα, όπως το πρόβλημα της μετανάστευσης, προσθέτοντας ότι Ελλάδα και Γερμανία θα στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της πορτογαλικής προεδρίας για την πολιτική της θάλασσας.

    Μεταρρυθμιστική Συνθήκη

    Με δεδομένη την κοινή στάση των δύο πλευρών για υιοθέτηση της μεταρρυθμιστικής συνθήκης της Ευρώπης, ο κ. Καραμανλής τόνισε τη δυσκολία του εγχειρήματος, αναδεικνύοντας όμως και τον τρόπο που η Ευρώπη μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα, κάτι που αποδεικνύει - όπως είπε - η 50ετή ιστορία της.

    "Κάποιοι, όπως εμείς, θέλουν περισσότερη Ευρώπη. `Αλλοι είναι πιο επιφυλακτικοί", είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως με τη Γερμανία υπάρχει εγγύτητα απόψεων, το ίδιο και με τη Γαλλία. Η γερμανίδα καγκελάριος, η οποία πρόσφατα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ανέφερε ως εποικοδομητική τη στάση της Γαλλίας στο θέμα της μεταρρυθμιστικής συνθήκης, χαρακτηρίζοντας πολύ θαρραλέα την απόφαση του Νικολά Σαρκοζί να μην θίξει το θέμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

    Παράλληλα η κ. Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς στην αντίθετη περίπτωση, όπως είπε, θα διακυβευτεί το ευρώ.

    Το θέμα του Κοσόβου

    Τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και η Αγκελα Μέρκελ αναγνώρισαν τη σοβαρότητα του θέματος του Κοσόβου. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του να δοθεί χρόνος ώστε να εξευρεθεί από τη διεθνή κοινότητα μια κοινά αποδεκτή λύση, για να μην δοθεί σε καμία πλευρά η αίσθηση της ταπείνωσης. "Δεν πρέπει να βιαστούμε. Αν χρειάζεται χρόνος, δεν είναι κάτι που πρέπει να αποτελεί ενοχή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και είπε ότι η λύση είναι καλύτερα να είναι ενταγμένη σε μια ευρωπαϊκή προοπτική. Η καγκελάριος της Γερμανίας επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση αν η κάθε πλευρά επιμένει στις θέσεις της. Δήλωσε μάλιστα ότι αυτό ήταν που προπαγάνδισε στον πρόεδρο Κουστούνιτσα κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

    Αναφερόμενη η καγκελάριος της Γερμανίας στο σχέδιο Αχτισάαρι μίλησε για μια προσπάθεια που δεν απέφερε αποτέλεσμα και συμπλήρωσε ότι η λύση πρέπει να εξευρεθεί υπό την αιγίδα της ομάδας επαφής.

    Τουρκία

    Για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, με αφορμή και τις εκλογές στη γείτονα την Κυριακή, ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι "πλήρης συμφωνία, πλήρης ένταξη" τονίζοντας, όμως ιδιαίτερα ότι στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΕ περιλαμβάνονται ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι θρησκευτικές ελευθερίες. Ευχήθηκε να αναδειχθεί στην Τουρκία μία κυβέρνηση που θα προχωρήσει με γοργά βήματα την ευρωπαϊκή προοπτική, που θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και θα συμβάλει στις καλές σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα.

    Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ τόνισε πως στην ΕΕ βρίσκεται ανοιχτό το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων των κεφαλαίων που έχουν ανοίξει, χαρακτηρίζοντας πρόβλημα τη μη εφαρμογή του Πρωτοκόλου της Αγκυρας και προειδοποίησε πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να εφαρμοστεί για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

    Εξοπλισμοί

    Εποικοδομητική, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τη συνεργασία των δύο χωρών και στον αμυντικό τομέα.Οπως είπε: "Εχουμε μια συνεργασία, καλή και εποικοδομητική, και στα αμυντικά θέματα. Αναφερθήκατε σ΄ένα πρόβλημα, το οποίο έχει λυθεί και πλέον νομίζω ότι όλοι οι όροι της σύμβασης θα εκπληρωθούν με ομαλό τρόπο. Σε ό,τι αφορά τα "Eurofighter" , η Ελλάδα δεν είναι ακόμα σε διαδικασία, αλλά έχει ενδιαφέρον, κάποια στιγμή, να προχωρήσει στην προμήθεια μαχητικών αεροπλάνων αυτής της γενιάς. Εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει είναι ότι η διαδικασία αυτή θα γίνει με τον πιο διαφανή, τον πιο καθαρό τρόπο. Μας ενδιαφέρει να υπάρχει συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην διαδικασία της παραγωγής και, βεβαίως, όπως συνεργαζόμαστε πάντα καλά με τη Γερμανία και σ΄αυτό το θέμα θα έχουμε καλή συνεργασία".

    Η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι "δεν μπορώ παρά να υπογραμμίσω ακριβώς αυτά που είπε ο πρωθυπουργός. Μιλήσαμε για το ζήτημα αυτό. Οσον αφορά τα "Eurofighter" τα πράγματα έχουν ως εξής: "Πρέπει όλα να είναι ανοιχτά και διαφανή. Και εμείς γνωρίζουμε ότι αυτές οι αποφάσεις απαιτούν κάποιο χρονικό διάστημα. Το δεύτερο είναι ότι για τις υπάρχουσες συμβάσεις με διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να επιλύσουμε τα προβλήματα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα κάναμε μεγάλα βήματα προόδου. Αρα μπορούμε να είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι, όσον αφορά το μέλλον".

    Ομιλία κα Μέρκελ σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

    Την αγαστή συνεργασία με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας και την ανάγκη να καταστεί η ευρωπαϊκή οικονομία πιο ανταγωνιστική, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

    Παρόντες στην εκδήλωση ήσαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η βουλευτής Άννα Διαμαντοπούλου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αρκετοί ακόμα βουλευτές, ο αρμόδιος για το περιβάλλον επίτροπος της ΕΕ Σταύρος Δήμας, καθώς και εκπρόσωποι του ελληνικού και γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου.

    Ο κ.Καραμανλής καλωσόρισε την Α.Μέρκελ, σημειώνοντας ότι η Γερμανία αποτελεί παραδοσιακά σημαντικό εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, ενώ επισήμανε και τη σημαντική δραστηριότητα, την οποία έχουν επιδείξει οι Ελληνες που ζουν στη Γερμανία. Όπως σημείωσε, η θέση των δύο χωρών, το ευρωπαϊκό πλαίσιο και το κοινό νόμισμα εξηγούν και δικαιολογούν την περαιτέρω ανάπτυξη των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    Ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια συντελείται μια σημαντική προσπάθεια σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία και επισήμανε ιδιαίτερα την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας που έχει επιτευχθεί. Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, "η Ελλάδα παρουσίασε το 2006 αύξηση των εξαγωγών πάνω από 18%". Επίσης έκανε αναφορά στις συμφωνίες για την κατασκευή τόσο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, όσο και του αγωγού που θα μεταφέρει αζερικό φυσικό αέριο προς την Ιταλία μέσω Τουρκίας και Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν ως αποτέλεσμα όχι μόνο την καθιέρωση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, αλλά και την ενίσχυση της ευρύτερης συνεργασίας στο οικονομικό πεδίο.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας καλωσόρισε τη γερμανίδα καγκελάριο, σημειώνοντας πως "στο πρόσωπό σας βλέπουμε τη σύγχρονη Γερμανία, τη σύγχρονη Ευρώπη, τη σύγχρονη πολιτική". Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Α.Μέρκελ ανέλαβε ένα έργο μεταρρυθμίσεων που επιταχύνουν την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή της Γερμανίας. Όπως επισήμανε ο κ.Σιούφας, "η επιτυχία της Γερμανίας θα είναι επιτυχία ολόκληρης της Ευρώπης". Ο κ.Σιούφας ανέφερε ότι η Ελλάδα και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στήριξε ένθερμα τις προσπάθειες της κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης γερμανικής προεδρίας (που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο).

    Στο ξεκίνημα της ομιλίας της η Άνγκελα Μέρκελ έκανε μνεία στις προσπάθειες του μέχρι πρόσφατα προέδρου του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Αναστάσιου Μπαλαφούτα (απεβίωσε πριν λίγες ημέρες), ο οποίος, όπως είπε, συνέβαλε τα μέγιστα στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στη συνέχεια, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, καθώς, όπως είπε, "η Ελλάδα είναι το λίκνο της Ευρώπης" και τόνισε την ιδιαίτερα καλή συνεργασία που είχε με την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πρόσφατης γερμανικής προεδρίας.

    Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, η Α.Μέρκελ ανέφερε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών παρουσίασε αύξηση 40% τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί και πύλη για άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης σημείωσε το μεγάλο αριθμό των Γερμανών που επισκέπτονται την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, προσελκύονται από την ιστορία, το τοπίο αλλά και τον πολύ καλό καιρό της, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Όπως ανέφερε, το προηγούμενο καλοκαίρι περίπου 2 εκατ. Γερμανοί πέρασαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

    Η καγκελάριος Μέρκελ επισήμανε ότι η γερμανική πλευρά εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή της στην κατασκευή έργων υποδομής που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Σχετικά με τον ενεργειακό τομέα, ανέφερε ότι στόχος είναι η ένταξή του σε ένα πλαίσιο που θα σέβεται το περιβάλλον, προκειμένου να εξασφαλισθεί το τρίπτυχο: ανταγωνιστικότητα, ασφάλεια παροχής και προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα έκανε και αναφορά στην τεχνολογία μονώσεων κατοικιών που προωθείται στη Γερμανία, με την οποία εξασφαλίζεται και εξοικονόμηση ενέργειας.

    Εξάλλου, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη "να εστιάσουμε επιτέλους σε αυτά τα θέματα που έχουν πραγματικά ενδιαφέρον για την Ευρώπη", προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα. Όπως είπε, η οικονομική ευρωστία είναι που θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην επίτευξη αυτού του στόχου, ενώ σημείωσε πως "ο προστατευτισμός δεν είναι λύση για να πετύχουμε ανάπτυξη".

    Συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας με Γερμανίδα καγκελάριο

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

    Ο κ. Παπούλιας καλωσορίζοντας την κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στην οικολογική καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα από τις πυρκαγιές, κάτι στο οποίο συμφώνησε και η Γερμανίδα Καγκελάριος. Επίσης συνεχάρη την κ. Μέρκελ για τις προσπάθειες που καταβάλει για τη μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

    [02] ''Πολιτικές οι ευθύνες για τα εργατικά δυστυχήματα''

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της σε συγκέντρωση εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ, να "τιμωρήσουν" τα δύο μεγάλα κόμματα και "να τους κόψουν τη φόρα, να καταλάβουν ότι δεν έχουν τον εργάτη στο χέρι και δεν μπορούν να κοροϊδεύουν συνέχεια".

    Αναφερόμενη στα εργατικά δυστυχήματα των τελευταίων ημερών με συνολικά εφτά νεκρούς επισήμανε ότι "πρόκειται για μεγάλη τραγωδία, ισότιμη με αυτήν που ζούμε αυτές τις μέρες με τα δάση".

    Ζήτησε να "μπει τάξη" με τη δημιουργία ενός μητρώου που θα βάζει ορισμένες προϋποθέσεις και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ που αρνήθηκε τη δημιουργία του, καθώς και τη ΝΔ, που όπως είπε, "έφερε ένα μητρώο που δίνει πράσινο φως στην αυθαιρεσία".

    Για το λόγο αυτό ζήτησε να αποδοθούν και πολιτικές ευθύνες, πέρα από την εργοδοσία.

    Κατέληξε δε λέγοντας ότι δεν έχει να χάσει τίποτα ο εργάτης που μέχρι σήμερα ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αν ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι "αν δεν υπάρξουν αλλαγές στο εκλογικό αποτέλεσμα θα σηκώσουν μύτη και κεφάλι ακόμη παραπάνω τα δύο μεγάλα κόμματα, είτε ο ένας είναι κυβέρνηση, είτε ο άλλος, η εργοδοσία θα ξεσαλώσει. Για το λόγο αυτό οι πολιτικοί υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν και να έχουν απώλειες".

    [03] Πρόωρες εκλογές αύριο στην Τουρκία

    Η Τουρκία οδηγείται στις κάλπες αύριο, με το κυβερνητικό κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης ( AKP) να θεωρείται ως ο μεγαλύτερος νικητής της αναμέτρησης.

    Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) ως το μεγαλύτερο κόμμα ( περισσότερο από 44% των ψήφων) έναντι 20% του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ( CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν επίσης την είσοδο στην εθνοσυνέλευση του εθνικιστικού κόμματος ( MHP) και πολλών κυρίως Κούρδων ανεξάρτητων βουλευτών .

    Το κυβερνητικό κόμμα προβλέπεται να σχηματίσει άνετα την επόμενη κυβέρνηση και ενδεχομένως να εκλέξει και τα δυο τρίτα των βουλευτών που χρειάζονται για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις

    Οι πρόωρες εκλογές προκλήθηκαν από την άρνηση της αντιπολίτευσης του «κοσμικού» κατεστημένου και του στρατιωτικού επιτελείου να δεχθούν την εκλογή του υπουργού Εξωτερικών κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ, ως τον επόμενο προέδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

    Το "κοσμικό" κατεστημένο θεωρούσε ότι η εκλογή του κ. Γκιουλ θα επέτρεπε στο (AKP) το κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης να ελέγξει απολύτως το μηχανισμό του κράτους.

    Παρά τους φόβους που εκφράζονταν από το κατεστημένο για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η εκλογή ενός προέδρου, η σύζυγος του οποίου φοράει κεφαλομάντηλο, το θέμα του σεβασμού και της κατοχύρωσης της κοσμικότητας δεν απασχόλησε την προεκλογική εκστρατεία. Αντίθετα η αντιπολίτευση στήριξε τις επιθέσεις εναντίον του κυβερνητικού κόμματος στην αμφισβήτηση του πατριωτισμού της και κυρίως στην αδυναμία της να αντιμετωπίσει τις δραστηριότητες του ΠΚΚ.

    Οι επιθέσεις της αντιπολίτευσης επεκτάθηκαν και στις επιλογές της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική όπου για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε ή Ευρωπαϊκή επιλογή αλλά και η συμμαχία με τις ΗΠΑ .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 July 2007 - 4:30:22 UTC