Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θρίαμβος του Ερντογάν στην Τουρκία
  • [02] Στην Ικαρία η Αλέκα Παπαρήγα
  • [03] Η Κρήτη στο πρόγραμμα για τα βιοκαύσιμα

  • [01] Θρίαμβος του Ερντογάν στην Τουρκία

    Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συγκεντρώνει ποσοστό 51,6% με καταμετρημένο το 24% των ψήφων, μετέδωσε πριν από λίγο το CNN Turk.

    Δύο άλλα κόμματα πέρασαν το όριο του 10% που τους επιτρέπει να μπουν στη Βουλή, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Μπαϊκάλ με ποσοστό 15,2% και το Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης του Μπαχτσελί με ποσοστό 13,7%, σύμφωνα με το CNN Turk.

    [02] Στην Ικαρία η Αλέκα Παπαρήγα

    Να μην ψηφίσει με κριτήριο τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής, ούτε μόνο κριτήριο να έχει την τετραετία της ΝΔ, ούτε μόνο κριτήριο την οκταετία του ΠΑΣΟΚ, αλλά στο στόχαστρο των κριτηρίων για την ψήφο να μπουν τα είκοσι χρόνια", κάλεσε τον ελληνικό λαό, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στον Εύδηλο Ικαρίας.

    Παράλληλα προειδοποίησε ότι "θα 'ρθουν πολύ χειρότερα τα επόμενα χρόνια".

    "Εμείς δεν είμαστε "αντινεοδημοκράτες" ή "αντιπασόκοι", έτσι απλά. Είμαστε εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γιατί και τα δύο κόμματα υπηρετούν την πλουτοκρατία, πρόσθεσε. "Έχει πολύ μεγάλη σημασία το γιατί είμαστε κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι και άλλα κόμματα στον τόπο μας. Ο Συνασπισμός εμφανίζεται προεκλογικά, ο ΛΑΟΣ, κι αυτοί μιλάνε εναντίον του δικομματισμού", παρατήρησε.

    "Εμείς όμως", συνέχισε, "τα πράγματα τα βλέπουμε πιο ουσιαστικά και πιο βαθύτερα. Δεν μας ενδιαφέρει τι ταμπέλες έχει το κάθε κόμμα. Αυτό που μετράμε είναι το πρόγραμμά του, την πρακτική του, πολύ περισσότερο όταν κυβέρνησε ή όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, την πρακτική του, την στάση του και πόσο φερέγγυο είναι για τα συμφέροντα της αστικής τάξης".

    Η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην περίοδο 1990-91, οπότε "το ΚΚΕ πέρασε τη μεγαλύτερη κρίση και δοκιμασία του παρά ποτέ. Βεβαίως πληγώθηκε, ανέφερε, παρόλα αυτά πέτυχε ένα από τα μεγάλα κατορθώματα ισότιμο με τα μεγάλα κατορθώματα της 90χρονης πορείας του. Μέσα σε κείνη τη λαίλαπα κατάφερε να σταθεί όρθιο".

    "Κι αυτό απόδειξε ότι το ΚΚΕ δεν ήταν ένα ξενόφερτο κόμμα όπως μας έλεγαν χρόνια, δεν ήταν ένα κόμμα τεχνητά φερμένο μέσα στην ελληνική κοινωνία, ήταν γέννημα θρέμμα του ελληνικού λαού, της εργατική τάξης δεμένο με όλη την ιστορία του λαϊκού κινήματος. Κανείς δεν μπόρεσε να το ξεριζώσει", τόνισε.

    Εξάλλου η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε ότι "η παγκοσμιοποίηση που λένε στο όνομα της οποίας πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επίθεση του καπιταλισμού. Είναι ο παγκόσμιος καπιταλισμός που έγινε πιο επικίνδυνος πιο βάρβαρος χειρότερος από ποτέ, πράγμα που δεν πρέπει να μας εκπλήσσει".

    "Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα για το τι θα γίνει", επισήμανε.

    Για το τι σημαίνει απελευθέρωση κίνησης κεφαλαίων, ότι θα έρθουν ιδιωτικοποιήσεις, ότι θα ανατραπούν κατακτήσεις που είχε αποσπάσει ο ελληνικός λαός με αγώνες. Προειδοποίησε για το τι σημαίνει ανατροπή κατακτήσεων στην κοινωνική ασφάλιση. Προειδοποίησε για την κοινή αγροτική πολιτική. Προειδοποίησε ότι θα πουληθούν λιμάνια, αεροδρόμια, για τον πόλεμο στα Βαλκάνια και στις γειτονικές περιοχές.

    Δεν το λέμε αυτό τυχαία. Το λέμε γιατί αποδεικνύει ένα πράγμα: ότι ο αδιάλλακτος αντίπαλος του ιμπεριαλισμού, ο αδιάλλακτος αντίπαλος της ολιγαρχίας του πλούτου της χώρας μας, ήταν και παραμένει το ΚΚΕ", κατέληξε.

    [03] Η Κρήτη στο πρόγραμμα για τα βιοκαύσιμα

    Το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Ηλεκτρονική εκπαίδευση και επιμόρφωση στη διαχείριση της κινητικότητας, στις βιώσιμες μεταφορές και στα εναλλακτικά καύσιμα, e-TREAM". Σκοπός του έργου είναι η εισαγωγή και η διάδοση του σχεδιασμού και των έργων βιώσιμης κινητικότητας καθώς και η διανομή ειδικού πληροφοριακού και ενημερωτικού υλικού. Τρία από τα έντυπα που διανέμονται από το Ενεργειακό Κέντρο αφορούν α) την Βιώσιμη Κινητικότητα, β) την Έξυπνη Οδήγηση και γ) τα Βιοκαύσιμα (Βιοντίζελ).

    Οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής όλων μας και αυτό αντανακλάται και στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αστικές περιοχές σε Ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο υλοποιούνται αρκετές δράσεις για την βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς και μετακίνησης των πολιτών και εφαρμόζονται πιλοτικά προγράμματα για καλύτερες συνθήκες κινητικότητας, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας (καυσίμων κλπ.) και της ρύπανσης.

    Η βιώσιμη κινητικότητα είναι αποτέλεσμα κατάλληλης πολιτικής και σχεδιασμού. Για την επίτευξή της απαιτείται η συνεργασία διαφορετικών φορέων αλλά και του ευρέως κοινού. Οι βασικές παρεμβάσεις είναι οι υποδομές διασύνδεσης (χώροι στάθμευσης, πεζόδρομοι κλπ.), τα οργανωτικά μέτρα (κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ.), η ενημέρωση και πληροφόρηση και τα συνοδευτικά - περιβαλλοντικά μέτρα.

    Η έξυπνη οδήγηση αφορά κυρίως το ευρύ κοινό και περιλαμβάνει απλούς κανόνες για αποδοτική και ταυτόχρονα ασφαλή οδήγηση. Η έξυπνη οδήγηση μέσω του σωστού ελέγχου και της αποδοτικής χρήσης του αυτοκινήτου, καθώς και της τήρησης των βασικών κανόνων ασφαλείας εξασφαλίζει α) την άνετη και ασφαλή μετακίνησή μας, β) την εξοικονόμηση καυσίμων και χρημάτων, γ) την μείωση των βλαβερών - για το περιβάλλον και τον άνθρωπο - εκπομπών καυσαερίων.

    Τα βιοκαύσιμα - τα οποία αναπτύσσονται και προωθούνται ευρέως τα τελευταία χρόνια - είναι φυτικής προελεύσεως και αντικαθιστούν τα πετρελαϊκά καύσιμα με πολύ μικρότερες επιπτώσεις για το περιβάλλον. Στην Ελλάδα υπάρχει ήδη νομοθεσία για την υποχρεωτική χρήση των βιοκαυσίμων. Το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης εφάρμοσε στην Κρήτη πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής βιοντίζελ και πολύμηνων δοκιμών στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης και εξήγαγε πολύτιμα συμπεράσματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 July 2007 - 16:30:20 UTC