Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα στην Αιγιάλεια
  • [02] Δεύτερη θέση για την Εθνική Νέων

  • [01] Περιοδεία Αλ.Παπαρήγα στην Αιγιάλεια

    Την πλήρη αποζημίωση των πυρόπληκτων αγροτών της Αιγιάλειας, το πάγωμα των δανείων που έχουν ήδη πάρει, την χορήγηση νέων με χαμηλά επιτόκια και μακροπρόθεσμη εξόφλησή τους, ζήτησε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης του Αιγίου.

    Μιλώντας για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή από την φωτιά, η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην αποκατάσταση των ελαιώνων και της σταφιδοπαραγωγής διότι όπως πρόσθεσε μέχρι να γίνουν παραγωγικά τα δέντρα περνούν πάρα πολλά χρόνια.

    Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε επίσης ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι η περιοχή απειλείται με ερήμωση.

    «Χτυπάμε το καμπανάκι του προβλήματος», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα συμπληρώνοντας ότι το κυριότερο ζήτημα είναι η αποκατάσταση των αγροτών.

    Όσον αφορά την μεγάλη φωτιά η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι «η καταστροφή οφείλεται στο αποτυχημένο επιχειρησιακό σχέδιο» και συμπλήρωσε ότι «οι ευθύνες ανήκουν ολοκληρωτικά στον πολιτικό προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Σώματος και όχι στους πυροσβέστες που δίνουν καθημερινά μάχη».

    Επίσης πρόσθεσε ότι «ο καβγάς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ κρύβει τα ουσιαστικά προβλήματα» ενώ σημείωσε ότι «αυτή η καταστροφή είναι μια «θαυμάσια ευκαιρία» για τα μεγάλα κόμματα να προωθήσουν την νέα αγροτική πολιτική».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ύψος της οικολογικής καταστροφής στην Αιγιάλεια η γ. γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ είπε ότι «σαφώς και είναι μεγάλη η καταστροφή», προσθέτοντας ότι «δεν έχουν καεί μόνο δασικές εκτάσεις, αλλά και περιουσίες». Και συμπλήρωσε: «Η προστασία της φύσης συνδέεται με την ανθρώπινη εργασία και την επιβίωση».

    «Ανησυχούμε για την αγροτιά», πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία νωρίτερα επισκέφθηκε πυρόπληκτα χωριά της Αιγιάλειας επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ.

    [02] Δεύτερη θέση για την Εθνική Νέων

    Με τη δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα επιστρέψει από την Αυστρία η εθνική νέων. Το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια δεν τα κατάφερε στον τελικό, καθώς ηττήθηκε 1-0 από την Ισπανία στο Λινς. Ο Παρέχο πέτυχε στο 38΄ το γκολ που χάρισε στους «φούριας ρόχας» το τέταρτο τρόπαιο τα τελευταία έξι χρόνια στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

    Η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται και αυτό το κατάλαβαν με πικρό τρόπο οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια. Το 1998, Ελλάδα και Ισπανία είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ελπίδων και οι «φούριας ρόχας» είχαν πάρει τη νίκη με 1-0, με το μοναδικό γκολ να προέρχεται από λάθος του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Εννιά χρόνια αργότερα και ένα ηλικιακό επίπεδο πιο κάτω, ένα λάθος του τερματοφύλακα Στρατηλάτη κόστισε στην εθνική ομάδα την ήττα με το ίδιο σκορ και την απώλεια του τροπαίου.

    Μήνυμα πρωθυπουργού

    Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου από την Εθνική ομάδα νέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    « Με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι διεθνείς μας της Εθνικής ομάδας νέων μάς έκαναν όλους υπερήφανους και κατέδειξαν για μια ακόμη φορά τις μεγάλες δυνατότητες του ελληνικού αθλητισμού.

    Σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη χαρά που μας έδωσαν σβ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα από την πύρινη λαίλαπα».

    Μήνυμα προέδρου ΠΑΣΟΚ

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης από την Εθνική ομάδα Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου: Αυτά τα παιδιά, αυτή η ομάδα, μας κάνουν υπερήφανους.Μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Στη γκρίζα πραγματικότητα των ημερών, μας θυμίζουν, ότι μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά, όταν υπάρχει θέληση, σχέδιο, προγραμματισμός και πίστη στις δυνατότητές μας. Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους θαυμάσιους αυτούς ποδοσφαιριστές, στον προπονητή τους, σβ όλα τα μέλη της αποστολής για την εκπληκτική πορεία τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

    Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 July 2007 - 20:30:17 UTC