Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Ευθυμίου: "Ευθύνες στην κυβέρνηση"

  • [01] Π.Ευθυμίου: "Ευθύνες στην κυβέρνηση"

    Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη διάσταση που έχει λάβει το πρόβλημα των πυρκαγιών.

    Σήμερα πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη η συνεδρίαση της δεύτερης Επιτροπής που συνέστησε ο κ. Γ. Παπανδρέου, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Όπως τόνισε, μετά τη συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος του κόμματος Πέτρος Ευθυμίου,η κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει την ανεπάρκειά της με επικοινωνιακά τεχνάσματα, αντί να αναλάβει το βάρος και την ευθύνη του συντονισμού της αντιμετώπισης του προβλήματος.

    Ο Π. Ευθυμίου επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίσθηκε το θέμα του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους,το οποίο, όπως ανέφερε, το υποδέχθηκε με "πομπώδη τρόπο" και ως αρχηγό κράτους.

    "Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, τα οποία δεν έχουν ξανασυμβεί", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στον απλό, όπως είπε, τρόπο με τον οποίο ήρθε το 1998 ένα ίδιο αεροσκάφος,με τον ίδιο πιλότο,όπως θυμήθηκε ο ίδιος ο Ρώσος κυβερνήτης.

    Επίσης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην "πανστρατιά όλου του ΠΑΣΟΚ, σε όλη την Ελλάδα", προκειμένου "να παράσχει συνδρομή στην πρόληψη, στην καταστολή και στην αποζημίωση".

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε τα μέλη της κυβέρνησης που επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές "κυρίους κατόπιν εορτής" και "κυρίους της επόμενης μέρας". Και τόνισε πως όλοι υπόσχονται και όλοι μαζί εξαφανίζονται, όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας.

    Αναφερόμενος στη δήλωση Πολύδωρα,σύμφωνα με τον οποίο οι Ρώσοι ανταποκρίθηκαν στο τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού,ενώ δεν είχαν ανταποκριθεί σε δικό του αίτημα που διατύπωσε τον Απρίλιο,αναρωτήθηκε γιατί το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού δεν έγινε τον Απρίλιο.

    Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε επίσης στη συγκρότηση των κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ που θα παρακολουθούν τις εξελίξεις στα μέτωπα των καταστροφών και έθεσε ως όριο υλοποίησης των κυβερνητικών υποσχέσεων για την αποκατάσταση των ζημιών τόσο από τις καταστροφές του προηγούμενου χρόνου όσο και του τρέχοντος, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία θα παραστεί και θα προβεί σε ανακοινώσεις ο Πρωθυπουργός.

    Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ,απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις,ανάφεραν ότι τα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση επιβάλλονται από την υφιστάμενη νομοθεσία, επικαλούμενα το παράδειγμα των σεισμών του 1999.

    Επίσης ο κ. Ευθυμίου επέκρινε τον Πρωθυπουργό για τη φράση του "ό,τι καεί θα αναδασωθεί", διότι παρουσιάζει την επιταγή του άρθρου 24 του Συντάγματος "ως πολιτική του πρωτοβουλία" και μάλιστα "όταν θέλει να αναθεωρήσει αυτό το άρθρο".

    Χαρακτήρισε, εξάλλου,απαντώντας σε σχετική ερώτηση, "παράδοξη τοποθέτηση" την αναφορά του κ. Β. Πολύδωρα περί συγχαρητηρίων προς την κυβέρνηση και τα σχόλια κυβερνητικών ότι "όλα πάνε καλά".

    Ενώ ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι "η κυβέρνηση και οι υπουργοί αλληλοσυγχαίρονται ακόμα και επί εθνικών καταστροφών".

    Ο Νίκος Σαλαγιάννης που έχει την ευθύνη του συντονισμού των κομματικών οργανώσεων, ανάφερε ότι τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος "ενισχύουν τα πυροφυλάκια, όπου υπάρχουν, ενισχύουν τις περιπολίες και την περιφρούρηση". Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της διάθεσης των κονδυλίων για πολιτική προστασία, για τα οποία, όπως είπε, υπάρχουν πληροφορίες ότι διατέθηκαν ακόμα και σε αθλητικά σωματεία και στερήθηκαν από τους οργανισμούς αυτοδιοίκησης.

    Ο αρμόδιος για τον συντονισμό της νεολαίας του Κινήματος Άρης Μουσιώνης επισήμανε, μεταξύ άλλων, την έλλειψη επαφής και επικοινωνίας της κυβέρνησης με τις εθελοντικές οργανώσεις,οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν προσφέρει πολλά.

    Σχετικά, εξάλλου, με το αν οι πυρκαγιές επηρεάζουν τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Ευθυμίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι είναι αδιανόητο να συνδέονται, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, οι πυρκαγιές με την εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας. Και πρόσθεσε ότι "αυτό ανήκει μόνο στην τακτική της ΝΔ".

    Απάντηση Θ. Ρουσόπουλου στον Π. Ευθυμίου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Εκπροσώπου και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις πυρκαγιές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ο πρωθυπουργός όντως δε θα χρειαζόταν να διαβεβαιώσει ότι «όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος», αν δεν είχαν προηγηθεί δύο δεκαετίες καταπατήσεων των συνταγματικών προβλέψεων περί αναδάσωσης από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ ούτε το τι έπραξε ως Κυβέρνηση θυμάται, ούτε τώρα, ως Αντιπολίτευση τολμά να παραστρατήσει έστω και λίγο από το γνώριμό του δρόμο, της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού».

    Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στους Α. Λοβέρδο και Ν. Σαλαγιάννη

    Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης εκδόθηκε απάντηση στις δηλώσεις των στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Α. Λοβέρδου και Ν. Σαλαγιάννη:

    "Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, "κατόπιν εορτής" εμφανίζεται κα πάλι το ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο ως Κυβέρνηση άφησε τη Χώρα αθωράκιστη στις φυσικές καταστροφές και ως Αντιπολίτευση, όχι μόνο δεν έκανε την αυτοκριτική του, αλλά με σύμμαχο την εικόνα της επικοινωνίας και τα φερέφωνά του έφθασε να εκμεταλλεύεται για μικροκομματικούς λόγους τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων.

    Σε ό,τι αφορά τις "καταγγελίες" του κ. Σαλαγιάννη, πέραν του ότι πρώτη φορά βλέπουμε καταγγελίες στηριζόμενες σε δήθεν υποψίες, είναι τοις πάσι γνωστό, ότι όλα τα χρήματα που δόθηκαν από το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. για πυροπραστασία κατανεμήθηκαν με όρους πλήρους διαφάνειας και πήγαν ως το τελευταίο ευρώ στους δικαιούχους των Ο.Τ.Α.

    Φαίνεται όμως ότι ο κ. Σαλαγιάννης κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ενθυμούμενος την αδιαφάνεια με την οποία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως Κυβέρνηση διαχειρίστηκε τους πόρους των Ο.Τ.Α. Αντί λοιπόν να κάνει ανεύθυνες και ανακριβέστατες καταγγελίες ας ζητήσει, έστω και τώρα, συγνώμη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τις υπεξαιρέσεις πόρων μεταξύ 1997 - 2003 και για την έλλειψη ακόμη και παραστατικών στο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. για τις οριζόντιες δράσεις του Ε.Π.Τ.Α. μεταξύ 1998-2000.

    Κατά τα λοιπά για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ισχύει διαχρονικά η γνωστή λαϊκή παροιμία "λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 July 2007 - 16:30:16 UTC