Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Αλαβάνου σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

  • [01] Περιοδεία Αλαβάνου σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

    «Εμείς επιμένουμε ενωτικά και Αριστερά. Εμείς επιμένουμε μαζί με όλες τις άλλες δυνάμεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να διαμορφώνουμε και να προβάλλουμε τη δικιά μας ατζέντα. Είναι η ατζέντα της κοινωνίας, είναι η ατζέντα των θεμάτων και του μέλλοντος της νεολαίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α.Αλαβάνος, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΝ στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.

    Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι ο ΣΥΝ θα εκλέξει βουλευτή στο Ηράκλειο ενώ ανέφερε ότι «οι πολίτες εμπαίζονται, καλούνται να προσφύγουν σε ``χαρτορίχτρες`` για το θέμα των εκλογών».

    Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι, «η ανάδειξη των προβλημάτων της νεολαίας γίνεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος της Αριστεράς μέσα σε μια κοινωνία που πρέπει να βγάλει τις δικές της ωτασπίδες, πρέπει να ανοίξει τα μάτια της, πρέπει να γίνει ξανά κοινωνία δραστήριων και δημιουργικών πολιτών».

    Ο κ. Αλαβάνος κατά την ομιλία του επιτέθηκε στον δικομματισμό τον οποίο καταδίκασε υποστηρίζοντας ότι μέσα στον θόρυβο που σηκώνουν τα επικοινωνιακά επιτελεία του δικομματισμού, γίνεται προσπάθεια να θαφτούν τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και ταυτόχρονα να απαξιωθούν και να περιθωριοποιηθούν και αυτές οι κοινωνικές δυνάμεις που υφίστανται τις συνέπειες των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ιδιαίτερα δε η νεολαία, που βιώνει μια απέραντη ανασφάλεια για το μέλλον της.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε ότι «εμείς τραβάμε αυτό το πέπλο του αποπροσανατολισμού και της σιωπής. Αναδεικνύουμε την πραγματικότητα, την μοναδική ίσως αλήθεια που γεμίζει ελπίδες το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας για μια προοδευτική στροφή, για μια πραγματική πολιτισμική ανασυγκρότηση».

    Ιδιαιτέρες αναφορές έκανε ο κ. Αλαβάνος στη νεολαία τονίζοντας ότι «οι νέες και οι νέοι του τόπου μας μπήκαν στο προσκήνιο των κοινωνικών δράσεων και των πολιτικών εξελίξεων τα τελευταία χρόνια, ότι διεκδικούν ρόλο πρωταγωνιστικό, ότι θέλουν και μπορούν να βάλουν τη δικιά τους, την αυθεντική και ανατρεπτική σφραγίδα στους δρόμους του μέλλοντος, ότι διαμορφώνουν μια νέα σχέση με την πολιτική μέσα από τη ριζοσπαστική αμφισβήτησή της, ότι κριτικάρουν τις παραδοσιακές δομές των κομμάτων, των συνδικάτων, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των παραδοσιακών μεταπολιτευτικών δομών που βιώνουν τη δικιά τους εκπροσώπηση».

    Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο «μεγάλο μέρος της νεολαίας μας έχει απεξαρτηθεί από τις κομματικές πελατειακές σχέσεις και από τους παραδοσιακούς παραγοντικούς ρόλους».

    Συνεχίζοντας την επίθεση του κατά του δικομματισμού ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι « Όταν τα ηγετικά στελέχη του δικομματισμού θεωρούν τους νέους ικανούς να συμπληρώνουν ως φόντο τις ηγετικές τους φωτογραφίες, όταν τους θεωρούν πειθήνιους καταναλωτές στο μέλλον μιας ανάπτυξης και μιας παιδείας υποταγμένης στους νόμους της αγοράς και του ιδιωτικού κεφαλαίου, όταν παράγοντες του δημόσιου βίου τους λοιδορούν ότι είναι απολίτικοι, ατομιστές, πολιτικά χόρτα και φυτά, εμείς βρισκόμαστε απέναντι μαχητικά, καθόλου μικροκομματικά, αλλά με την επίγνωση ότι η επένδυση και η εμπιστοσύνη στη νεολαία έχει μέσα της το ρίσκο της ζωής, το ρίσκο της ελπίδας και του μέλλοντος, τελικά το ρίσκο της Αριστεράς και της προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας μας.

    Στο σημείο αυτό έκανε ιδιαίτερες αναφορές στις αντιδράσεις των νέων για το άρθρο 16 και σε μια σειρά άλλων αντιδράσεων

    Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση λέγοντας ότι «Το ερώτημα ``ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο``, έρχεται και επανέρχεται, μερικές φορές με δραματικό τρόπο, στην ιστορία αυτού του τόπου. Κυβερνά άραγε ο πρωθυπουργός μέσα από το κατεστημένο πρωθυπουργικοκεντρικό μοντέλο που έχουν επιλέξει και επιβάλει οι δυνάμεις του δικομματισμού; Το ερώτημα ``υπάρχει Πρωθυπουργός;`` έρχεται και επανέρχεται σε όλη την τριετία της διακυβέρνησης της ΝΔ».

    Τέλος ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι «εύλογα και χωρίς την παραμικρή προκατάληψη και διάθεση για ανέξοδη αντιπολιτευτική ρητορεία, διερωτάται κανείς, μήπως κυβερνάει το διεθνές παρακράτος καθώς οι υποθέσεις των υποκλοπών και των Πακιστανών οδεύει στο αρχείο;».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 August 2007 - 20:30:14 UTC