Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργούς Οικονομίας, Εξωτερικών και Ανάπτυξης
  • [02] Γ.Παπανδρέου:"Σύντομα αλλάζει σελίδα η Ελλάδα"
  • [03] Αλ. Αλαβάνος: «Σε ανοδική πορεία ο Συνασπισμός»
  • [04] Φονικός σεισμός στο Περού

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργούς Οικονομίας, Εξωτερικών και Ανάπτυξης

    Στην Αθήνα επέστρεψε χθές το βράδυ ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σήμερα θα έχει συνεργασία, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους υπουργούς Οικονομίας κ.Γιώργο Αλογοσκούφη, Εξωτερικών κα. Ντόρα Μπακογιάννη και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα.

    Ειδικότερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 9:30 το πρωί,με την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στις 10:30 θα δεχθεί τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και στις 11:00 τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα.

    Χθές το πρωί, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και εκπροσώπων των κομμάτων, ολοκληρώθηκε στην Τήνο, η τελετή μνήμης του τορπιλλισμού του αντιτορπιλικού "Ελλη" τον Δεκαπενταύγουστο του 1940 στο λιμάνι του νησιού και του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ναό της Ευαγγελιστρίας.

    Η πανηγυρική δοξολογία ξεκίνησε στις 8:30 και μία ώρα αργότερα οι επίσημοι προσκεκλημένοι επιβιβάστηκαν σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και έριξαν στεφάνια στο σημείο του τορπιλισμού της "Ελλης".

    Στις 10:30, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσσα,τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον αρχηγό του Στόλου μετέβησαν στον ιερό ναό της Παναγίας για το προσκύνημα στην ιερή εικόνα.

    Λίγο μετά τις 11 άρχισε η περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας στον κεντρικό δρόμο της Χώρας και κατέληξε στη μαρμάρινη εξέδρα του κεντρικού λιμένα, όπου χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν ο μητροπολίτης Κυκλάδων Δωρόθεος και ο Προκόπης Παυλόπουλος, με ιδιαίτερη αναφορά στη δοκιμασία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και ευχές για γρήγορη επάνοδο στα ιερατικά του καθήκοντα.

    Με αφορμή τον εορτασμό της Παναγίας πλήθος ταξιδιωτών, Ελλήνων και μη,βρέθηκαν στην Τήνο για προσκυνήσουν και να απευθύνουν ο καθένας την προσωπική του παράκληση.

    Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι σήμερα γιορτάζουμε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, μιά γιορτή που στέλνει "μηνύματα αγάπης, ελπίδας, αλληλεγγύης, μηνύματα ανθρωπιάς".

    Ο Κώστας Καραμανλής επεσήμανε πως οι Ελληνίδες και οι Ελληνες, "εργαζόμαστε εντατικά, ενώνουμε τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας ώστε να γίνεται η κοινωνία μας ολοένα και πιο ισχυρή, ολοένα και πιο αποτελεσματική στις παρεμβάσεις της, ιδίως σε ό,τι αφορά τους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας".

    Ακόμη ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "σε αυτά τα τρία χρόνια, έγιναν πολλά και σημαντικά. Είμαστε, όμως, στο μέσο ενός δύσκολου και ανηφορικού δρόμου. Σβ αυτό το δρόμο, το δρόμο της υπευθυνότητας, το δρόμο του έργου, το μόνο δρόμο που εγγυάται ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και τους πολίτες, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πορευόμαστε".

    [02] Γ.Παπανδρέου:"Σύντομα αλλάζει σελίδα η Ελλάδα"

    Στις εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά, παραβρέθηκε χθές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    " Σήμερα γιορτάζει ο ελληνισμός. Σήμερα γιορτάζει η Χριστιανοσύνη. Σήμερα είμαστε στην Παναγία Σουμελά, γιορτάζοντας την ημέρα της Παναγίας, τιμώντας τον ποντιακό ελληνισμό, που θυμάμαι όταν πρωτοήλθε εδώ ο πατέρας μου, ο Ανδρέας Παπανδρέου, είπε τη φράση "θα ήταν τιμή μου να είμαι Πόντιος". Τιμούμε, λοιπόν, τους αγώνες και την παράδοση του ποντιακού ελληνισμού, αυτού του όμορφου κομματιού του ελληνισμού και της Ελλάδας. Μας δίνει έμπνευση, μας δίνει δύναμη, δύναμη για να παλέψουμε για μία καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο αύριο αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, αγάπης και ανθρωπιάς. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην Ελληνίδα και στον Έλληνα. Σύντομα αλλάζει σελίδα η Ελλάδα. Και σύντομα μαζί με την Ελληνίδα και τον Έλληνα δημιουργούμε την Ελλάδα της σιγουριάς, της ελπίδας και της προοπτικής", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο Γιάννης Ραγκούσης εκπρόσωπος Τύπου

    Ο Γιάννης Ραγκούσης θα αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μετά την προκήρυξη των εκλογών, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου. Ο κ. Ραγκούσης θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος.

    Ο κ. Ραγκούσης γεννήθηκε το 1965 και είναι δήμαρχος Πάρου. Πριν την εκλογή του ως Δημάρχου, ο Γ.Ραγκούσης είχε εργαστεί ως ο πρώτος Γενικός διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας(1994-1995), ως Ειδικός Σύμβουλος του Έλληνα Επιτρόπου κ.Χρ.Παπουτσή (1995-1998) ενώ από το 1999 έχει ιδρύσει δική του εταιρία, με τη μέθοδο franchising ,για τη λειτουργία εστιατορίου Goody's. Στο ΠΑΣΟΚ είχε εκλεγεί μέλος της ΚΕ το 1994.

    [03] Αλ. Αλαβάνος: «Σε ανοδική πορεία ο Συνασπισμός»

    Το Δήμο Βιάννου, στο Λασίθι θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Αλέκος Αλαβάνος και θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο και φορείς της περιοχής.

    «Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο Συνασπισμός», δήλωσε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος επισκέφθηκε το Γηροκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και συνομίλησε με τροφίμους και την Διοίκηση του Ιδρύματος.

    Μετά την επίσκεψή του, ο κ. Αλαβάνος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ο Συνασπισμός της Αριστεράς είναι σε ανοδική πορεία και αυτή την Κυριακή θα μπορούσαμε να πάμε εμείς σε εκλογές. Θεωρούμε όμως ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής κουλτούρας, δεν είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές χωρίς σχέδιο προϋπολογισμού, χωρίς να έχει δοθεί το πόρισμα Ζορμπά και χωρίς να έχει δοθεί και το σχέδιο για τις συντάξεις. Δεν θα πάνε οι πολίτες σε μια τυφλόμυγα, όπως θέλει η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση των όρων της πολιτικής πάλης».

    Ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στην τρίτη ηλικία λέγοντας ότι τα προβλήματά της είναι έντονα και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 50% των συνταξιούχων παίρνουν κάτω από 500 ευρώ. «Έχουμε», είπε, «τεράστια προβλήματα συμμετοχής στη φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη». «Αυτά», συνέχισε, «δεν αντιμετωπίζονται με καραμέλες που ακούμε σήμερα» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΝ ζητά πλήρη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη καθώς και κατωτάτη σύνταξη 1000 ευρώ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για τον Συνασπισμό και τον ίδιο σε συνέντευξή του ευχήθηκε στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ καλές διακοπές και πρόσθεσε: «Είναι λογικό και το καταλαβαίνω έχει δικαίωμα ο καθένας να θέλει μια Αριστερά με τα μυαλά που θα ήθελε αυτός να έχει η Αριστερά. Εμείς έχουμε τα δικά μας μυαλά και δεν πρόκειται να αλλάξουμε».

    [04] Φονικός σεισμός στο Περού

    Τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα το κεντρικό Περού, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τραυματίες ξεπερνούν τους 680, ενώ πολλά σπίτια κατέρρευσαν.

    Μόνο στην επαρχία Ικα, οι νεκροί έφτασαν του 20 και οι τραυματίες τους 200, γράφουν οι εφημερίδες της Λίμα. Όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι οι περισσότεροι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή αυτή, όταν κατέρρευσε εκκλησία και καταπλακώθηκαν.

    Οι ζημιές είναι εκτεταμένες και στις επαρχίες Κανέτε και Τσίντσα, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού, όπως ανακοίνωσε το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Περού.

    Στη Λίμα, πανικόβλητοι κάτοικοι παραμένουν στους δρόμους, τα νοσοκομεία δέχονται εκατοντάδες τραυματίες και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί.

    Ο σεισμός, ο ισχυρότερος στη χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια, έγινε αισθητός και στον Ισημερινό και τη Βραζιλία.

    Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης ήταν 7,9 βαθμοί σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και 7,5 σύμφωνα με το αντίστοιχο του Περού. Ο πρώτο σεισμός είχε διάρκεια περίπου δύο λεπτά και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην πόλη Πίσκο σε βάθος μόλις 41 χιλιομέτρων. Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους 5,8 ως 7,5 βαθμών.

    Ο πρόεδρος της χώρας Αλαν Γκαρσία έκανε έκκληση για ηρεμία, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και αύξησε τις περιπολίες των αστυνομικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 August 2007 - 6:30:25 UTC