Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Α.Αλαβάνου σε Ηπειρο και Λευκάδα

  • [01] Περιοδεία Α.Αλαβάνου σε Ηπειρο και Λευκάδα

    Στα καθημερινά προβλήματα των νέων, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και των αγροτών, εστίασε την ομιλία του σε συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Ταχυδρομείου στα Γιάννινα , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, που από το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο και την Λευκάδα.

    «Ζούμε σε μια χώρα όπου παραμένει το 1/4 της κοινωνίας μέσα στη φτώχεια και πάμε σε εκλογές με μια χώρα που, έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά στη Ευρώπη στην ανεργία των νέων. Πάμε σε εκλογές σε μια χώρα όπου οι νέοι άνθρώποι, όχι της γενιάς των 700 ευρώ όπως είναι αλλού, είναι της γενιάς των 300 ή 500 ευρώ?», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος.

    Αναφερόμενος στους αγρότες, τόνισε ότι, οι κτηνοτρόφοι προσπαθούν να πουλήσουν τα κοπάδια τους όσο - όσο μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα που έχουν οδηγηθεί, ενώ οικογένειες στενάζουν κάτω από τον υπερδανεισμό από τράπεζες.

    Και συνέχισε: «Η γλώσσα των εκλογών, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λέξεις που να έχουν σχέση με τα καθημερινά προβλήματα που βαρύνουν τους πολίτες, αλλά έχει λέξεις, όπως "βαλίτσες, δωροδοκίες, εξαγορές, απιστίες, κακουργήματα, Ζορμπάς κ.λ.π. Αυτή είναι η αντιπαράθεση των δύο κομμάτων. Αυτή την αντιπαράθεση είδαμε σε όλες τις κρίσιμες στιγμές των χρόνων που πέρασαν από τις τελευταίες εκλογές, με τα «καρτέλ», τους κουμπάρους, με την διαπλοκή, με τα ομόλογα. Καίγονταν ο εθνικός δρυμός της Πεντέλης και ο πρωθυπουργός στην Βουλή και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσαν ο ένας στον άλλο, αντί να ασχοληθούν με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου?».

    Στη συνέχεια ο κ. Αλαβάνος είπε ότι το αποτυχημένο και αποτελματωμένο σύστημα του δικομματισμού από το οποίο κάποτε η χώρα πρέπει να αποδεσμευτεί, δεν κάνει αντιπαράθεση στις συντάξεις, στα μεροκάματα των εργαζομένων, στην Παιδεία, στην Υγεία, στα αδιέξοδα της αγροτιάς, στα προβλήματα των μικρομεσαίων κ.λ.π. «?Η αντιπαράθεση -είπε, γίνεται στο ίδιο μοτίβο, για το ποιος είναι περισσότερο διεφθαρμένος, ποιος έχει τους περισσότερους καιροσκόπους και απατεώνες στις τάξεις του. Μπορεί η Ελλάδα να ασφυκτιά με αυτή την κατάσταση; Είναι οι πρώτες εκλογές που καταγράφεται αυτό το παράξενο φαινόμενο?».

    Στη αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για? «εκλογές εξπρές με μαγιό και σε συνθήκες καύσωνα και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «?γυμνό από επιχειρήματα στον προεκλογικό αγώνα?»

    Την Παρασκευή ο κ. Αλαβάνος θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Λευκάδα και την Πρέβεζα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 August 2007 - 22:30:20 UTC