Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής : Εργα πνοής στη Δυτική Αθήνα
  • [02] Αλ. Παπαρήγα:"Καταψήφιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".
  • [03] Σε Λευκάδα και Πρέβεζα ο Α.Αλαβάνος
  • [04] Πυρκαγιά με θύματα στη Μάνη

  • [01] Κ.Καραμανλής : Εργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

    Το σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω και τα έργα κατασκευής του νέου Αττικού μετρό στο Περιστέρι, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως τα τελευταία τρισήμισυ χρόνια η κυβέρνηση προχωράει με γρήγορους ρυθμούς την κατασκευή του μεγαλύτερου μετώπου έργων μετρό που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

    "Υπερδιπλασιάσαμε το μήκος των γραμμών στην Αττική και σπάμε την ιδιότυπη απομόνωση της δυτικής Αθήνας και των κατοίκων της, συνδέοντας τα δυτικά προάστια απευθείας με το κέντρο της Αθήνας και το Αεροδρόμιο", τόνισε ο Κ. Καραμανλής ο οποίος σημείωσε πως η κατασκευή του σταθμού του μετρό στο Περιστέρι θα ολοκληρωθεί το 2009 και σε συνδυασμό με τη γραμμή προς Αιγάλεω που ήδη λειτουργεί και επεκτείνεται προς το Χαϊδάρι θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως έχει ήδη δημοπραττηθεί η επέκταση του μετρό προς τον Πειραιά και τόνισε χαρακτηριστικά "ενώνουμε την Αττική με ένα πυκνό, σύγχρονο αξιόπιστο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς".

    Ο Κ. Καραμανλής κατέληξε λέγοντας πως μέρα με τη μέρα και με σίγουρα και σταθερά βήματα η κυβέρνηση δημιουργεί τις υποδομές για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες του λεκανοπεδίου.

    Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι

    Το πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί είπε "προχωράμε μαζί στο δρόμο των έργων, στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που βελτιώνει το σήμερα και εγγυάται καλύτερο αύριο για όλους".

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως από το Μάρτη του 2004 η κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην κατεύθυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεών της.

    Σημείωσε, πως σημαντικό μέρος των προγραμματικών δεσμεύσεων είναι η προώθηση σειράς δράσεων στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αττικής.

    Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το χώρο του στρατοπέδου Καραϊσκάκη, έκτασης περίπου 170 στρεμμάτων, το οποίο αποδίδεται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στη δυτική Αθήνα για την κατασκευή πάρκου.

    Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για το μεγαλύτερο πάρκο της δυτικής Αθήνας και για παρέμβαση που αναβαθμίζει σημαντικά μια από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές του λεκανοπεδίου, ενώ ανέφερε πως σε αυτό το χώρο θα στεγαστεί και μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

    Στη συνέχεια πρόσθεσε, πως προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες κατασκευής οδικού άξονα που θα συνδέει τους δήμους της δυτικής Αθήνας με το Αττικό νοσοκομείο και τη λεωφόρο Αθηνών.

    Ο κ. Καραμανλής είπε πως νωρίτερα είχε επισκεφθεί το έργο του μετρό στο Περιστέρι, το οποίο χαρακτήρισε κλειδί για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και τόνισε πως με την επέκταση στο Χαϊδάρι και με το σταθμό του Αιγάλεω οι κάτοικοι γρήγορα και με ασφάλεια θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται προς το κέντρο της Αθήνας, προς το Αεροδρόμιο, προς κάθε σημείο της Αττικής που συνδέεται με το μετρό και τον προαστιακό.

    "Με την απομάκρυνση των στρατοπέδων, την αποκέντρωση των δημοσίων υπηρεσιών, την αξιοποίηση της Ολυμπιακής κληρονομιάς, με στοχευμένες μακρόπνοες δράσεις αλλάζουμε τα πράγματα. Η Αττική γυρίζει σελίδα, αποκτά τις υποδομές που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της", κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    Ορκίστηκαν οι υπηρεσιακοί υπουργοί

    Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή ορκίστηκαν ως υπηρεσιακοί υπουργοί Εσωτερικών ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης και Επικρατείας με αρμοδιότητες Τύπου ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης.

    Τους υπουργούς όρκισε ο επίσκοπος Διαυλείας Δαμασκηνός στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Oμιλία Καραμανλή στην ΚΕ της ΝΔ

    Tις προτάσεις του για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος ανέπτυξε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

    Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των εισφορών, αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων.

    Η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και η εξεύρεση πρόσθετων πόρων ανέφερε ο κ. Καραμανλής εξασφαλίζονται με τη σταθερά ανοδική πορεία της οικονομίας που ήδη επιτυγχάνεται.

    "Διασφαλίζουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και επομένως περισσότερα έσοδα του κράτους και παράλληλα ουσιαστική δημοσιονομική εξυγίανση και επομένως μείωση των δαπανών του σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι "με αυτόν τον τρόπο σε μόνιμη βάση εξευρίσκονται πρόσθετοι και επαρκείς όροι για την κοινωνική ασφάλιση".

    Ακολούθως ανέφερε ότι "δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε σε διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους κοινωνικούς εταίρους για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, δίκαιο, βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα".

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε αναλυτικά σε μια δέσμη έντεκα προτάσεων για το ασφαλιστικό πρόβλημα:

    1. Λειτουργική οργανωτική αναδιάρθρωση των ασφαλιστικών φορέων.

    2. Σταδιακή και κατόπιν διαλόγου ενοποίηση ταμείων και κλάδων στην κύρια και επικουρική ασφάλιση καθώς και των ταμείων ασθενείας.

    3. Αποτελεσματική αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων, με παράλληλη ενεργοποίηση του θεσμού των αμοιβαίων κεφαλαίων που θεσπίστηκε με νόμο το 1990.

    4. Αποφασιστική αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής που προσεγγίζει το 30% σε ορισμένα μεγάλα ταμεία.

    5. Εκδοση κάρτας κοινωνικής ασφάλισης.

    6. Εξυγίανση των κλάδων ασθενείας

    7. Θεσμοθέτηση κινήτρων για την παραμονή στην εργασία όσων επιθυμούν και πέραν των ορίων συνταξιοδότησης

    8. Θωράκιση του συστήματος παροχής αναπηρικών συντάξεων

    9. Εξυγίανση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

    10. Μόνιμος μηχανισμός αυτόματης ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων συνταξιούχων.

    11. Σύγκλιση μέσα σε 5 έως 7 χρόνια των μισθών και των συντάξεων προς το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι με το πρόγραμμα του 2004 είχε δεσμευτεί για αύξηση του ΕΚΑΣ στα 230 ευρώ, καθώς επίσης για αύξηση της προνοιακής σύνταξης του αγρότη στα 330 ευρώ ως το τέλος του 2008.

    Οι αυξήσεις αυτές πρόσθεσε, έχουν ήδη νομοθετηθεί, ισχύουν από τον περασμένο Ιανουάριο και ολοκληρώνονται στις αρχές του 2008, νωρίτερα δηλαδή από ό,τι είχε δεσμευτεί.

    Απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΕ είπε: "η πολιτική ουσία των εκλογών είναι η πρόοδος ή η οπισθοδρόμηση της χώρας". Η πρόοδος ,συνέχισε, που περνά από τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανάπτυξη, απασχόληση, στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων. "Είμαστε οι πρωταγωνιστές των μεταρρυθμίσεων και των αναγκαίων αλλαγών που απαιτεί η κοινωνία και έχει ανάγκη ο τόπος".

    Οι πολίτες συνέχισε ο κ. Καραμανλής απαιτούν μεταρρυθμίσεις. Απαιτούν να κινηθούμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, απαιτούν ισχυρή εντολή μεταρρυθμίσεων με ισχυρή λαϊκή εντολή.

    Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στη συνέχιση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Προέχουσα θέση στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που αναλαμβάνει η νέα αναθεωρητική Βουλή έχει και η αναθεώρηση του Συντάγματος,είπε ο κ. Καραμανλής και ακολούθως ανέφερε ειδικότερα: την απελευθέρωση της δύναμης της Παιδείας, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο".

    Στόχος, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, είναι ο αυστηρός και αποτελεσματικός έλεγχος του πόθεν έσχες, της χρηματοδότησης των κομμάτων του πολιτικού χρήματος. Με κατηγορηματικότητα τόνισε ότι "στόχος είναι ένα ισχυρό πλαίσιο για την διασφάλιση απόλυτης διαφάνειας παντού".

    "Σε όλα αυτά επιμένουμε αταλάντευτα. Παραμερίζουμε τα εμπόδια και καλύπτουμε τα τεράστια κενά που άφησε πίσω του το χθες. Συνεχίζουμε με απαρέγκλιτη προσήλωση στις αρχές και στους στόχους μας αποφασισμένοι να επιβάλλουμε διαφάνεια παντού. Οπου εμφανίζονται σκιές οι υποθέσεις πηγαίνουν στη Δικαιοσύνη. Οποιοι φέρονται ως εμπλεκόμενοι απομακρύνονται. Κανένας συμβιβασμός σε θέματα αρχών και αξιών. Καμιά σκιά, άπλετο φως. Τελεία και παύλα. Και το εννοώ στο ακέραιο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Ομιλίες Καραμανλή στην Κέρκυρα, Κοζάνη και Τρίπολη

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει το Σάββατο το βράδυ (20:00) σε ανοικτή συγκέντρωση στην Κέρκυρα, στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου.

    Την Κυριακή το πρωί στις 9:30, ο Κώστας Καραμανλής θα μεταβεί στην Ηγουμενίτσα, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην περιοχή του πορθμείου της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα έργα της Εγνατίας Οδού και στις 14:30 τη Νομαρχία Γρεβενών.

    Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο πρωθυπουργός θα μιλήσει (19:30) σε ανοικτή συγκέντρωση στην Κοζάνη, στην Πλατεία Νίκης.

    Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει στην Τρίπολη (20:00) σε ανοικτή συγκέντρωση στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου.

    Δήλωση Γ. Ραγκούση για ομιλία πρωθυπουργού και ασφαλιστικό

    "Ο κ. Κ. Καραμανλής μίλησε σήμερα για το ασφαλιστικό. Μίλησε όπως ακριβώς και το 2004,εξαγγέλλοντας ακριβώς τα ίδια σαν να μην κυβέρνησε από τότε η ΝΔ τη χώρα μας. Ως να μη γνωρίζει τη μεγάλη επιδείνωση της κατάστασης που επέφερε η πολιτική της κυβέρνησής του στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Ως να μη γνωρίζει ότι μέσα σε 3,5 χρόνια έφεραν τα πάνω κάτω στα οικονομικά των Ταμείων",αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ της ΝΔ και τις αναφορές του στο ασφαλιστικό.

    Ο κ.Ραγκούσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "ο κ.Καραμανλής και η κυβέρνησή του, παρέλαβαν το ΙΚΑ,το μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας μας,το 2004 με ετήσιο πλεόνασμα 1,3 δις ευρώ και κατάφεραν να το μετατρέψουν σε έλλειμμα που για το 2007 θα ξεπεράσει το 1,5 δις ευρώ" και επίσης "παρέλαβαν το χρέος του Δημοσίου προς τα Ταμεία στα 2,7 δις ευρώ για να το φθάσουν σήμερα στα 8 δις ευρώ περίπου".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι "ο κ.Καραμανλής υπεραμύνθηκε στη ομιλία του των ασφαλιστικών νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της περιόδου 1990- 1993. Είναι οι νόμοι εκείνοι που εάν δεν τους είχαμε αλλάξει οι κατώτερες συντάξεις θα ήταν 180 ευρώ από τα 470 ευρώ,που έχουν διαμορφωθεί με τις ρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Οι επικουρικές συντάξεις θα ήταν μέχρι 60% χαμηλότερες και οι συντάξεις για πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως οι μητέρες ανηλίκων θα ήταν μέχρι 40% χαμηλότερες".

    Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει επίσης ότι "ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ, όμως, πέρα από τις τεράστιες ευθύνες για το σκάνδαλο των ομολόγων που προσπαθούν να συγκαλύψουν,αποκρύπτουν και την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Με αυτήν την πορεία και παρά τα όσα είπε ο κ.Καραμανλής, η αφαίρεση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων,θα ήταν μονόδρομος για τη ΝΔ εάν κατάφερνε ποτέ να κερδίσει τις εκλογές".

    Για το ΠΑΣΟΚ,αναφέρει ο κ.Ραγκούσης,"υπάρχει ο άλλος δρόμος για τις λύσεις στο ασφαλιστικό,που περιγράφεται με σαφήνεια στο Πρόγραμμά μας. Είναι ο δρόμος της ενίσχυσης του συστήματος και της αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων του,μέσω της συνεπούς χρηματοδότησής του από την πλευρά του Κράτους,του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του, της διασφάλισης των πόρων και της περιουσίας των Ταμείων".

    Απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Το ΠΑΣΟΚ για μία ακόμη φορά, σήμερα, χωρίς προτάσεις, με κινδυνολογίες και βουτιές στο παρελθόν, αποδεικνύει την ένδεια της πολιτικής του.

    Εμείς, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών προχωράμε μετά τις εκλογές, σε ειλικρινή διάλογο ουσίας και θέσεων, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους κοινωνικούς εταίρους, για να δημιουργήσουμε ένα δίκαιο, σύγχρονο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».

    [02] Αλ. Παπαρήγα:"Καταψήφιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".

    Η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε σήμερα την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος και τόνισε πως η υπαρκτή δυσαρέσκεια των εργαζομένων μπορεί να αποτυπωθεί αποτελεσματικά μόνο με την καταψήφιση των δύο μεγάλων κομμάτων στην εκλογική κάλπη.

    "Ας μην φοβηθούμε τις φωνές της ακυβερνησίας. Δεν πρόκειται να συμβεί", πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα.

    Η ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε ότι την τελευταία 15ετία τα δυο κόμματα απέδειξαν ότι δεν έχουν διαφορές, όσον αφορά την αντιμετώπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Και τα δυο, είπε, πιστεύουν σε μια οικονομία που είναι προσανατολισμένη στην απόδοση του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι στην πλουτοκρατία.

    Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι έρχονται πολύ χειρότερα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και πρόσθεσε επιχειρηματολογώντας υπέρ της σκοπιμότητας ενίσχυσης του ΚΚΕ ότι άλλο είναι να παλεύεις για να μην ιδιωτικοποιηθούν οι χώροι εργασίας και άλλο να παλεύεις μετά τις ιδιωτικοποιήσεις.

    Αναφερόμενη στην πολιτική αντιπαράθεση που έχουν επανειλημμένα προκαλέσει στοιχεία της ΕΣΥΕ, η κα Παπαρήγα είπε ότι ουδέποτε το ΚΚΕ αμφισβήτησε τα στοιχεία της υπηρεσίας. Τα στοιχεία αποτελούν τη βάση, αλλά ο τρόπος ανάλυσης και αναγωγής τους εξαρτάται από την ιδεολογική τοποθέτηση κάθε αναλυτή, είπε. Και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τη εξαγωγή του ποσοστού ανεργίας. Οι μερικά απασχολούμενοι, ακόμη και για μια ημέρα το μήνα, εξαιρούνται από το δείκτη. Όπως και όσοι εργάζονται σε πολλές επιχειρήσεις με δελτίο παροχής υπηρεσιών και στερούνται στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, είπε.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το βράδυ θα περιοδεύσει στα Οινόφυτα και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση.

    Ομιλία Α.Παπαρήγα στον Περισσό.

    Κάθε μέρα που περνά, τα δύο μεγάλα κόμματα, σχεδιασμένα και μελετημένα, θα οργανώνουν την μεταξύ τους αντιπαράθεση με όρους εξαχρείωσης και ας μιλάνε περί πολιτικού πολιτισμού, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας χθές σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος στον Περισσό.

    Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι, όχι μόνο να φθείρουν, το ένα κόμμα το άλλο, αλλά και να καλλιεργήσουν στο λαό ένα κλίμα πόλωσης ή και αηδίας για να ψαρέψουν σε θολά νερά.

    Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας η κ. Παπαρήγα, αν και τις αμφισβήτησε λέγοντας ότι "δεν ξέρουμε αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", σημείωσε ότι από αυτές προκύπτει ότι έχει αρχίσει να "περπατάει" η τρομοκρατική αντίληψη ότι μπορεί να μην υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση την επομένη των εκλογών. Όμως , πρόσθεσε, αυτό ακριβώς που φοβίζει τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι αυτό που ωφελεί το λαό. Ο λαός, είπε η κ.Παπαρήγα, δεν πρέπει να φοβηθεί, πρέπει να αποδυναμώσει τα δύο μεγάλα κόμματα και ταυτόχρονα να ενισχύσει το ΚΚΕ. Γιατί ο λαός θα ωφεληθεί, γιατί δεν θα μπορούν την επομένη των εκλογών να βγάλουν από το συρτάρι τους τα αντιλαϊκά τους μέτρα.

    "ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπηρετούν την πλουτοκρατία"

    «Μην αφήσετε να σας τρομοκρατήσουν. Επιδιώκουν τον υψηλό δικομματισμό, άνετες κυβερνητικές πλειοψηφίες, για να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους και με άνεση να επιπέσουν, κυριολεκτικά, στα λαϊκά δικαιώματα, όποια έχουν απομείνει. Να ολοκληρώσουν το αντιλαϊκό τους έργο. Σταθερές κυβερνήσεις και ισχυρές τις έχουμε γνωρίσει. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα εκείνο που μπορεί και θέλει να μετατρέψει την εκλογική του δύναμη σε δύναμη του λαϊκού κινήματος».

    Τα παραπάνω δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προσερχόμενη σήμερα το πρωί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπου μίλησε στους εργαζόμενους.

    Το ΚΚΕ, είπε η κα Παπαρήγα, δεν περιορίζεται να παλεύει στη Βουλή και μάλιστα με φωνές και θεαματικούς τρόπους. Πάνω απβ όλα συνδυάζει την πάλη μέσα στη Βουλή. Με το λαϊκό αγώνα, στο εργοστάσιο, στη γειτονιά, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και παντού.

    Μιλώντας προς τους εργαζόμενους η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει διπλό ενδιαφέρον για το κόμμα, καθώς, όπως είπε, είναι χώρος εργασίες με πολλά προβλήματα και πολλαπλές εργασιακές σχέσεις και γιατί στη Γενική Γραμματεία διαμορφώνεται και εξειδικεύεται η κυβερνητική πολιτική για τον αθλητισμό.

    Τόνισε δε ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον επαγγελματικό αθλητισμό και υπέρ του μαζικού αθλητισμού και όχι μόνο του πρωταθλητισμού. Για το λόγο αυτό, είπε, καταψήφισε και τη ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ, διότι, όπως επισήμανε, πρόκειται για εταιρείες. «Ας φύγουν από τη μέση οι επιχειρηματίες και να επιχορηγεί ο λαός τον μαζικό αθλητισμό», τόνισε η κα Παπαρήγα.

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ είπε ακόμη ότι πλέον και στην πολιτική γίνονται μεταγραφές, λέγοντας ότι «όποιος έχει λεφτά αγοράζει» αν και διευκρίνισε ότι δεν μιλάμε για ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, αλλά ότι η κυρίαρχη πολιτική πέρασε τους κανόνες στον αθλητισμό.

    Στη συνέχεια η κα Παπαρήγα είπε ότι επίκεντρο της πάλης του κόμματος είναι τα θέματα δουλειάς, τονίζοντας ότι σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία σημαίνει και υψηλή σύνταξη.

    «Οδεύουμε στην επέκταση και γενίκευση της μερικής απασχόλησης», τόνισε και πρόσθεσε ότι η επικρατούσα τάση είναι η μείωση των θέσεων δουλειάς και όχι η μείωση των ωρών εργασίας, επισημαίνοντας πως «ο εργασιακός μεσαίωνας ακόμη δεν έχει επιβληθεί».

    Η αντίθεση του ΚΚΕ με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είπε, δεν είναι ότι αυτά είναι μεγάλα κόμματα, αλλά γιατί υπηρετούν την πλουτοκρατία και επισήμανε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ θα του δώσει τη δύναμη να παλέψει για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων από ισχυρότερη θέση.

    «Μεγάλο όπλο για το λαϊκό κίνημα είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ για τον λαϊκό εκφοβισμό του κεφαλαίου» τόνισε και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ διαφέρει και από τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, καθώς έχει ξεκάθαρες θέσεις υπέρ του λαού και δεν αφήνει ασάφειες.

    Η κα Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, ενώ την υποδέχτηκε ο γενικός γραμματέας Σταύρος Δουβής.

    Εξερχόμενη από το κτίριο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, που διεκδικεί την υλοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των μελών του.

    [03] Σε Λευκάδα και Πρέβεζα ο Α.Αλαβάνος

    Στη Λευκάδα περιοδεύει από το πρωί ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος και σε συνάντηση που είχε με φορείς του νησιού, μίλησε για'' πρωτοφανή κυνισμό ''σε αυτές τις εκλογές, γιατί έγιναν μέσα σε συνθήκες που καίγεται όλη η Ελλάδα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εικονική πραγματικότητα και την κάλεσε να αναλάβει πριν τις εκλογές την δέσμευση ότι δεν θα προχωρήσει στην άρση του άρθρου 24 του Συντάγματος για τα δάση και θα ανακληθεί η τροπολογία για την αναγνώριση των δασικών αυθαιρέτων.

    Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό ο πρόεδρος του Συνασπισμού επισήμανε ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις στο θέμα αυτό και να προτείνουν λύσεις για τις τεράστιες διαρροές στα ασφαλιστικά ταμεία.

    Ζήτησε να επιστραφούν στα ταμεία τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν με διαφόρους τρόπους και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα χρέη που έχουν το δημόσιο, οι ιδιώτες, οι τράπεζες κλπ προς αυτά, καθώς και στην περιστολή της εισφοροδιαφυγής.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ασφάλιση των νέων εργαζομένων, τονίζοντας ότι επί ενός εκατομμυρίου ανασφάλιστων εργαζομένων στη χώρα μας, οι 500 χιλιάδες είναι νέοι εργαζόμενοι. "Είναι προσβολή", είπε χαρακτηριστικά, "προς όλους τους εργαζόμενους, αλλά είναι προσβολή και προς την κοινωνία αυτό που συμβαίνει".

    Ζήτησε να καταργηθούν όλες οι διακρίσεις σε βάρος των νέων, για τις οποίες ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις.

    Μετά τη Λευκάδα ο κ. Αλαβάνος θα επισκεφθεί το νοσοκομείο της Πρέβεζας και θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης.

    [04] Πυρκαγιά με θύματα στη Μάνη

    Τραγωδία απο τη μεγάλη φωτιά στη Μάνη όπου τέσσερα άτομα παγιδεύτηκαν στις φλόγες κοντά σε ξενοδοχείο της Αρεόπολης με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο. Οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων.

    Να σημειώσουμε ότι η επικοινωνία στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη ακόμα και με τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας, ενώ διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε αρκετά σημεία της νότιας Πελοποννήσου.

    Εν τω μεταξύ νέα εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε πριν λίγο στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ σε εξέλιξη είναι και φωτιά στο Δάρα Αρκαδίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 August 2007 - 12:30:33 UTC