Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Καταστροφική εικόνα για την Ελλάδα"

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Καταστροφική εικόνα για την Ελλάδα"

    Σε πολιτική εκδήλωση, με θέμα «Οικογένεια, Γονείς και Παιδιά, Δικαιώματα -Δεσμεύσεις -Προοπτικές», θα μιλήσει στις 7.30 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην Αγία Παρασκευή.

    "Ο πολίτης νιώθει ανοχύρωτος χωρίς ασφάλεια και σιγουριά" σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, σε συνομιλία -μπροστά στις κάμερες- που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε στο προεδρικό Μέγαρο.

    "Είναι μια εθνική τραγωδία. Το γνωρίζουμε όλοι μας και είναι καθήκον όλων μας αυτές τις στιγμές να είμαστε ώριμοι, για να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή που δεν είναι τοπική, είναι εθνική καταστροφή", επισήμανε ο κ. Κ.Παπούλιας.

    Μιλώντας με τον Πρόεδρο, παρουσία των δημοσιογράφων, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "δύσκολες ώρες για τη χώρα" και για "μεγάλη καταστροφή" και ο κ. Κάρολος Παπούλιας συμφώνησε λέγοντας πως "άλλωστε, ήμασταν στον τόπο της καταστροφής και τα είδαμε".

    "Τραγικές στιγμές που δεν μπορούμε να πιστέψουμε", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος είπε στον Πρόεδρο ότι γύρισε χθες (σ.σ. Δευτέρα) από την Ολυμπία και πρόσθεσε:

    "Ήταν και αυτό ένα σοκ για όλους μας, το να βλέπει κανείς τους αρχαίους αυτούς τόπους και το σύμβολο αυτό να καίγεται. Βέβαια, πάντα, βασικό παράπονο για όλο τον κόσμο και για όλους μας το ότι δεν μπόρεσε η Πολιτεία να προστατεύσει ζωές. Χάθηκαν τόσοι συνάνθρωποί μας και είναι απαράδεκτο. Χρειάζεται πια σοβαρότητα και υπευθυνότητα από δω και πέρα, που δυστυχώς λείπει αυτή τη στιγμή".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στον Πρόεδρο Παπούλια, παρουσία των δημοσιογράφων, ότι "είμαι εδώ για να σας δω και βεβαίως να συνεργαστώ μαζί σας μπροστά στις μεγάλες αυτές κρίσεις των πυρκαγιών. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την δικιά σας στάση και τις δικές σας σκέψεις, που, από την αρχή του καλοκαιριού είχατε μιλήσει για την εθνική αυτή επιταγή, τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή. Δεν περιμέναμε βέβαια να χαθούν και ζωές, αλλά επιτέλους αυτή η χώρα πρέπει να μπει σε μια πορεία ουσιαστικής ανασυγκρότησης και προστασίας αυτού του μοναδικού μας περιβάλλοντος, αλλά και να μην αισθάνεται ο πολίτης ανοχύρωτος χωρίς ασφάλεια και χωρίς σιγουριά".

    Ο κ.Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε:

    «Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε μία εθνική τραγωδία. Στεκόμαστε μπροστά σε αυτή την εθνική κρίση με ομοψυχία και με βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πληγέντες με κάθε διάθεση προσφοράς και με κάθε διάθεση να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

    Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή απογοήτευσε τον ελληνικό λαό. Φάνηκε οικτρά ανήμπορη να αντιμετωπίσει το μεγάλο θέμα των πυρκαγιών ολόκληρο το καλοκαίρι. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε καν να σώσει ζωές συνανθρώπων μας, τις περιουσίες και τα σπίτια τους. Και δυστυχώς συνεχίζει να κινείται χωρίς το αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης που απαιτούν οι καιροί. Ασχολείται και κατασκευάζει θεωρίες περί συνωμοσίας τρομοκρατών. Το αποτέλεσμα είναι να διασύρρεται η χώρα, να υπονομεύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί, να τρομοκρατείται ο ελληνικός λαός. Δεν αντέχει ο τόπος μια κυβέρνηση που έχει ως στηρίγματα το φόβο, την ανασφάλεια, το διχασμό και το φανατισμό και που προκαλεί το χάος.

    Είναι η ώρα της αλήθειας, είναι η ώρα του ελληνικού λαού να επιλέξει ο ίδιος μια κυβέρνηση ισχυρή, που εγγυάται την ασφάλεια, τη σιγουριά, την ελπίδα και την προοπτική».

    Σε ερώτηση αν συζήτησε με τον κ. Παπούλια τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, όπου ευρίσκεται η γραμμή βοηθείας 1555 για τους πληγέντες απο τις καταστροφικές πυρκαγιές.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ενημερώθηκε απο τους εργαζόμενους στο τηλεφωνικό κέντρο για τις ανάγκες των πληγέντων, όπως καταγράφονται καθημερινά στη γραμμή βοήθειας.

    Κατά την αναχώρησή του συναντήθηκε επ΄ ολίγον με τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Πέτρο Δούκα, ο ο ποίος μόλις πληροφορήθηκε ότι πραγματοποιεί επίσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε στο χώρο για να τον συναντήσει.

    Δηλώσεις Γ. Ραγκούση

    Το ΠΑΣΟΚ, δια του εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Ραγκούση, επιμένει ότι οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί ασύμμετρων απειλών έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη χώρα.

    Ο κ. Ραγκούσης απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Ρουσόπουλου επέδειξε κείμενο που εστάλη από το Αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών μέσω e-mail και το οποίο, όπως είπε, παρέλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες αυστραλοί πολίτες.

    Στο e-mail αυτό, τόνισε, οι πυρκαγιές στη χώρα συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες και ζήτησε από την κυβέρνηση να ζητήσει με τη σειρά της από την αυστραλιανή κυβέρνηση την ανάκληση του e-mail.

    Αναφέρθηκε επίσης σε μεταδιδόμενη είδηση από το BBC news σύμφωνα με την οποία υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης έχουν πει ότι στην Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίζεται ένας νέος τύπος τρομοκρατικής επίθεσης.

    Η ζημιά που υπέστη η χώρα, πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης, είναι μεγάλη και ήδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εργάζεται για την ελαχιστοποίηση αυτής της ζημιάς. Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου έδωσε τρεις συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή δίκτυα, όπως το BBC και η φωνή της Αμερικής, προσπαθώντας να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που δημιούργησαν οι δηλώσεις των υπουργών, μια εικόνα που εμπεδώνει στην διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ασφαλής χώρα.

    Ο κ. Ραγκούσης επέκρινε και πάλι τον κ. Ρουσόπουλο ότι χρησιμοποίησε ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία για τον αριθμό των πυρκαγιών τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης.

    Αναφερόμενος εξάλλου στα μέτρα αποκατάστασης που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι έστω και τώρα η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει για την αξιοπρεπή μεταχείριση των πληγέντων έστω και τα ελλιπή ημίμετρα που εφαρμόζει να πάνε στους δικαιούχους με αξιοπρεπή τρόπο.

    Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δικαιούχοι που πήραν αποζημιώσεις κλήθηκαν από τράπεζες να επιστρέψουν τα χρήματα επειδή δεν είναι κάτοικοι του Νομού Ηλείας.

    Γ. Κουμουτσάκος για ταξιδιωτική συμβουλή της Αυστραλίας

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος "προκειμένου να μην διαμορφώνονται εσφαλμένες και ενδεχομένως βλαπτικές για τη χώρα εντυπώσεις, όσον αφορά στο κείμενο της ταξιδιωτικής συμβουλής της κυβέρνησης της Αυστραλίας για την κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσουν Αυστραλοί πολίτες στην Ελλάδα", δήλωσε τα εξής:

    "Το κείμενο της Αυστραλιανής Κυβέρνησης αναφέρει ρητά ότι περιλαμβάνει νέες πληροφορίες όσον αφορά τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το επίπεδο προειδοποίησης της ταξιδιωτικής συμβουλής παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με εκείνο που ίσχυε πριν από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας. Επαναλαμβάνει επίσης αμετάβλητη τη διατύπωση "σας συνιστούμε προσοχή και παρακολούθηση των εξελίξεων, που μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλειά σας στην Ελλάδα, εξαιτίας κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης". Διατύπωση που υπήρχε σε όλα τα προηγούμενα σχετικά κείμενα των τελευταίων ετών. Επομένως η συγκεκριμένη αυτή αναφορά παραμένει ως είχε - αμετάβλητη - και δεν αποτελεί νέα προσθήκη. Επιπλέον θέλω να σημειώσω ότι η ίδια αναφορά αυτολεξεί υπάρχει στις ταξιδιωτικές συμβουλές της Αυστραλιανής Κυβέρνησης για μακρά σειρά Ευρωπαϊκών χωρών όπως, ενδεικτικά αναφέρω, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μ. Βρετανία, την Πολωνία. Επί της ουσίας τώρα, θέλω να σημειώσω ότι η Αυστραλιανή Κυβέρνηση δεν - επαναλαμβάνω δεν - αποτρέπει τους Αυστραλούς πολίτες από το να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα.

    Συνιστά απλώς σε όσους σχεδιάζουν να την επισκεφθούν να λαμβάνουν τις αυτονόητες προφυλάξεις ειδικά στις πληγείσες περιοχές, να παρακολουθούν τα ΜΜΕ και να υπακούουν στις οδηγίες των τοπικών αρχών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2007 - 4:30:18 UTC