Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Παπαρήγα: "Ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές"
  • [02] Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Α.Παπαρήγα: "Ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές"

    Περιοδεία στο λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιήσει το πρωί η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Για καπηλεία των τραγικών γεγονότων της Πελοποννήσου και της Εύβοιας κατηγόρησε τα άλλα κόμματα η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χθες το βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση στο Μενίδι.

    " Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς και τους εξαθλιωμένους στους καμένους νομούς. Δεν θα κάνουμε όμως καπηλεία και τυμβωρυχία βλέποντας προς την κάλπη", τόνισε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους συμφέρει να καπηλεύονται τα θύματά τους, όπως είπε, γιατί οι πυρόπληκτοι, συμπλήρωσε, είναι θύματα των αντιλαϊκών πολιτικών που ακολουθούν.

    Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι θέτει το ψευτοδίλημμα της επιβουλής της σταθερότητας της χώρας επικαλούμενη τις ασύμμετρες απειλές ενώ, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ " τσιμπάει και απαντάει σε αυτό το θέμα". "Είναι ντροπή της Νέας Δημοκρατίας , του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων να θέλουν να συζητάμε μόνο για τα καμένα, που είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, και όχι για τα υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα του τόπου", τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

    Ανέφερε ακόμη ότι στην Πελοπόννησο και γενικότερα στη δυτική Ελλάδα ετοιμάζεται, όπως είπε, πλιάτσικο από τα επιχειρηματικά μεγαθήρια που ετοιμάζονται να κερδοσκοπήσουν στον άξονα της Ιόνιας οδού που φτάνει μέχρι τον Γράμμο στην Καστοριά .

    Αναφερόμενη στον Συνασπισμό είπε ότι " τάχει χαμένα" και πως " δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ήρα από το σιτάρι". Ξέχασε, είπε, την εμπορευματοποίηση της γης και καταφέρεται εναντίον των αυθαιρέτων ακόμα κι αυτών που έχουν χτιστεί από τις φτωχές λαϊκές οικογένειες. "Πρέπει να πολεμήσουμε τη συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια και την εμπορευματοποίησή της από το κεφάλαιο", τόνισε.

    Αναφερόμενη στις κατηγορίες ότι ήταν ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει τις καταστροφές είπε ότι "δεν ήταν ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός αλλά είναι διαβρωμένος. Δεν είναι ότι δεν είναι συντονισμένος αλλά είναι αντιλαϊκός" και πρόσθεσε ότι " δεν είναι τυχαία η ανετοιμότητα. Δεν έχουμε ανίκανες κυβερνήσεις αλλά έχουμε κυβερνήσεις ικανές για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου".

    Η κ. Παπαρήγα τέλος κάλεσε για ακόμα μια φορά το λαό να ενισχύσει με την ψήφο του το ΚΚΕ γιατί, όπως είπε, είναι ο κύριος αντίπαλος της πλουτοκρατίας και καταφέρθηκε εναντίον των μικρότερων κομμάτων λέγοντας ότι είναι έτοιμα να συμμαχήσουν είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ.

    Ομιλία Παπαρήγα στα Πετράλωνα

    Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να τιμωρήσουν τα μεγάλα κόμματα που τους έχουν επανειλημμένα προδώσει έκανε η Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χθες το μεσημέρι σε καφενείο στα Πετράλωνα, μετά την περιοδεία της σε εμπορικά καταστήματα της περιοχής. Απευθυνόμαστε στους εργατοϋπαλλήλους, τους φτωχούς αγρότες, τους γονείς που πληρώνουν για τις σπουδές των παιδιών τους, είπε η κα Παπαρήγα. "Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι, που καθημερινά πολλαπλασιάζονται, οι οποίοι αισθάνονται προδομένοι, εξαπατημένοι από τα κόμματα που ψήφισαν εναλλάξ. Πότε τη ΝΔ και πότε το ΠΑΣΟΚ" σημείωσε η γ.γ. του ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι "αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ".

    Τινάχθηκε στον αέρα η πολιτική που μιλά για ισχυρή Ελλάδα και ανταγωνιστική οικονομία, είπε η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., αναφερόμενη στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή, σημείωσε, είναι το πως θα ζήσουν στις κατεστραμμένες περιοχές όσοι επιβίωσαν από τις πυρκαγιές. Οι νεαρότεροι θα αναγκασθούν να μεταναστεύσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και στα καμένα χωριά θα απομείνουν οι γεροντότεροι.

    Ερωτώμενη από πολίτες για τις αιτίες των πυρκαγιών σημείωσε ότι άποψη του κόμματος είναι πως σχετίζονται με τη χάραξη της Ιονίου Οδού. Εκατέρωθεν της Αττικής Οδού, σημείωσε, υπάρχουν περιοχές φιλέτα στις οποίες για να επενδύσουν τα μεγάλα συγκροτήματα πρέπει να μην υπάρχει αγροτική παραγωγή. Σχετικά με τις φωτιές που κατέκαψαν το Γράμμο έθεσε το ρητορικό ερώτημα πως ήταν δυνατόν να μην καεί στο ελληνο-ιταλικό πόλεμο και στον εμφύλιο και κάηκε τώρα. Πρόσθεσε ότι στο Γράμμο, στη Βάλια Κάλντα και στον Όλυμπο αναμένεται να γίνουν εγκαταστάσεις με συμβόλαια 99 χρονών. Μίλησε για παγκόσμια πολιτική αλλαγής στις χρήσεις γης και έφερε ως παράδειγμα τη σταδιακή απερήμωση του Αμαζονίου.

    Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για την τεράστια καταστροφή που συντελέσθηκε, τόνισε ότι οι Νομάρχες έχουν την ευθύνη της πυρόσβεσης και ότι το επιχείρημα πως δεν είχαν λεφτά για τη συντήρηση των συστημάτων είναι έωλο, εάν λάβει κάποιος υπόψη του ότι ουδείς παράγοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έθιξε το θέμα στις δημοτικές εκλογές. "Νομαρχιακή και τοπική αυτοδιοίκηση ασχολούνται με δημόσιες σχέσεις. Όμως, ή κάνεις επιχείρηση κατάσβεσης ή μιλάς στα τηλέφωνα".

    [02] Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

    Διακαναλική συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με εισήγηση του επικεφαλής του συνδυασμού Αλέκου Αλαβάνου, θα πραγματοποιηθεί, στις 12.00 στο Ζάππειο.

    Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα των "ασύμμετρων απειλών", εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε ψηφοδέλτια του κόμματος σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ζήτησε "να μπει μια τελεία" στην υπόθεση αυτή και επέκρινε και την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, όπως είπε, πήρε τη σκυτάλη από τον πρωθυπουργό, το ΚΚΕ,το ΛΑΟΣ και τον κ. Παπαθεμελή, σημειώνοντας ότι οι γνώσεις της αποτελούν προσβολή για τη νέα γενιά.

    Η κ. Μπακογιάννη, είπε ο κ. Αλαβάνος, επαναλαμβάνει τα σενάρια τύπου κουκουλοφόρων και ουσιαστικά θεωρεί υπεύθυνους αυτούς που δημιούργησαν το κίνημα κατά του άρθρου 16.

    "Ως εδώ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο δρόμος που οδηγεί σε βρώμικες εκλογές", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος και στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών είπε ότι πρωθυπουργός είναι ο κ. Λούλης και όχι ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι δεν θα αντικασταστήσουμε τον κ. Λούλη με κάποιον λοχαγό.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι δεν σχολιάζει δημοσκοπήσεις και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει στις εκλογές με το μέτωπο ψηλά, μίλησε έγκαιρα για τα δάση και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα εκτιμηθεί από την κοινωνία.

    Αναφέρθηκε επίσης και σε ερωτήσεις που έκανε ο ίδιος στη Βουλή, υπενθυμίζοντας τη λέξη "νονός" που είχε χρησιμοποιήσει τότε, για τον πρωθυπουργό, ενώ υπενθύμισε ότι και οι βουλευτές του κόμματος είχαν έντονη παρουσία στο Κοινοβούλιο για το ίδιο θέμα.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος ανέφερε ότι διαθέτει υπομονή, απαντώντας στην ερώτηση αν έχει πάρει απαντήσεις στην επιστολή που έστειλε προς τους αρχηγούς των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων με τις προτάσεις του για τα δάση. Και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πάρει απαντήσεις.

    Αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος τα χαρακτήρισε ενωτικά, με έντονη τη διάθεση της οικολογίας, σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει πάντα μια καρέκλα και για άλλες δυνάμεις.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν στελέχη με υψηλό πολιτικό ήθος, ενώ ζήτησε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι να το έχουν οι νέοι από 18 ετών.

    Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο κ. Ρήγας Αξελός ηθοποιός και ο κ. Περικλής Κοροβέσης συγγραφέας στην Α' Αθηνών, ενώ ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας που προέρχεται από το ΔΗΚΚΙ, θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το ποσοστό ανανέωσης των ψηφοδελτίων σε σχέση με το 2004 ανέρχεται στο 73%.

    Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο επικεφαλής θα είναι ο κ. Μπανιάς θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 August 2007 - 6:30:19 UTC