Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Παπαρήγα:"Το ΚΚΕ εκφράζει το καινούργιο"
  • [02] Αλ.Αλαβάνος:"Ηρθε η ώρα της αριστεράς"

  • [01] Αλ.Παπαρήγα:"Το ΚΚΕ εκφράζει το καινούργιο"

    Σε συγκέντρωση φοιτητών, σπουδαστών ΤΕΙ και ΙΕΚ, θα μιλήσει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον αίθριο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, στις 12.00.Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Σώστη στον Νέο Κόσμο.

    Το ΚΚΕ εκφράζει το καινούργιο γιατί είναι αντίθετο στο κατεστημένο του κεφαλαίου, τόνισε από το Περιστέρι η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Μιλώντας χθες το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Αντωνίου η κα Παπαρήγα επισήμανε ότι ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της νεολαίας που ανήκει στην εργατική τάξη και πρόσθεσε ότι η νέα γενιά πρέπει να γίνει η γενιά της μεγάλης λαϊκής αλλαγής, γιατί το νεανικό είναι ταυτόχρονα και ταξικό, όπως είπε.

    Παράλληλα τόνισε ότι κάτι πάει να γίνει πολύ καλό στην κάλπη στις 16 Σεπτεμβρίου και αυτό αποδεικνύεται, όπως είπε, από το γεγονός ότι άρχισαν τα τύμπανα κινδυνολογίας και τρομοκράτησης του λαού.

    «Τα παπαγαλάκια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να ψιθυρίζουν και να λένε: προσέξτε μήπως έχουμε ακυβερνησία, και ζητούν πλειοψηφία η μεν Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της, το δε ΠΑΣΟΚ για τη νέα αλλαγή, όπως λέει, για να σώσει τη χώρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την ήττα των δύο μεγάλων κομμάτων και κάλεσε να καταψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. «Να είναι αυτοί τρομοκρατημένοι την επόμενη μέρα των εκλογών και όχι ο λαός. Ή θα τους φοβόμαστε ή θα τους φοβίζουμε και θα τους τρομοκρατούμε» τόνισε, επισημαίνοντας ότι κριτήριο ψήφου είναι η λαϊκή κυριαρχία και τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.

    Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είπε, εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως έχει υποταχθεί στο σύστημα και είναι έτοιμος να δώσει χείρα βοηθείας για να κάνει το ΠΑΣΟΚ πράξη το πρόγραμμά του. Η κα Παπαρήγα είπε μάλιστα για τον ΣΥΝ ότι «απαρτίζεται από δυνάμεις πρώην κομμουνιστών που δραπέτευσαν στις δύσκολες ώρες».

    [02] Αλ.Αλαβάνος:"Ηρθε η ώρα της αριστεράς"

    O επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος, θα επισκεφθεί σήμερα τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

    Βολές εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Λάρισα, το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος με αφορμή τις διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επικοινωνιακή επιχείρηση αγοράς ψήφων, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά την διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων μέσω των Τραπεζών. «Αυτοί που επαγγέλθηκαν την ίδρυση του κράτους, κατάφεραν να αφήσουν την Ελλάδα χωρίς κράτος», είπε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα της Αριστεράς για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.

    Σε όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις ήμασταν εκεί, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην πολιτική δράση του κόμματος που ηγείται. «Για την Παιδεία, για τα δάση, για το Ασφαλιστικό, ήμασταν η περιβαλλοντική δύναμη του Κοινοβουλίου και των δρόμων».

    Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αλαβάνος είπε: «Εμείς βρισκόμαστε σε άλλη όχθη. Πιστεύουμε στη συνεργασία, στις δυνάμεις που επιδιώκουν να κρατήσουν το ριζοσπαστισμό. Δε θέλουμε κομματικό στρατό αλλά ενότητα όλων των κοινωνικών ομάδων και των εργαζομένων όλων των χώρων της οικονομίας παραγωγής, με άλλες συνθήκες και άλλους φορείς πάλης».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε τέλος και σε περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν το νομό Λάρισας καταθέτοντας την αντίθεση του στην προοπτική εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων στην Ελασσόνα, αλλά και στην χρήση οπτάνθρακα από βιομηχανίες του νομού.

    Το πρόγραμμα του Αλ. Αλαβάνου στη Λάρισα, εκτός από την κεντρική προεκλογική ομιλία στην πλατεία Ταχυδρομείου, περιέλαβε και περιοδεία στην αγορά της Λάρισας.

    "Αντίπαλος η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ"

    «Αυτό που παρουσιάζουν ως πρόβλημα, ότι δηλαδή μπορεί να πάμε σε ακυβερνησία είναι στην πραγματικότητα το παρόν μας» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος σε δηλώσεις του στη Λαμία. Ο κ. Αλαβάνος, που περιόδευσε στο κέντρο της πόλης, συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της περιοχής και συζήτησε τα θέματα ανάπτυξης και έκλεισε τον κύκλο των επισκέψεών του στο νοσοκομείο της Λαμίας, συζητώντας με τα συνδικαλιστικά στελέχη στο χώρο της Υγείας.

    Ο κ. Αλαβάνος καταλόγισε ευθύνες στη Ν.Δ για το θέμα των πυρκαγιών «που είναι κυβέρνηση» όπως είπε, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ «για το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησε στο παρελθόν» ενώ χαρακτήρισε το κράτος «ανίκανο να ανταποκριθεί στοιχειωδώς».

    Αναφερόμενος στις εκλογές υπογράμμισε ότι διαπιστώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για την επιλογή του να είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο και τις Σέρρες, σημείωσε για την εκλογή του ότι «ήταν δύσκολο όταν λαμβάνονταν η απόφαση. Πλέον δεν είναι». Παράλληλα προσδιόρισε ότι «αυτές οι εκλογές δεν είναι για να μετρήσουμε τα ποσοστά μας. Είναι για να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε αυτό το σύστημα το οποίο έχει τελειώσει, έχει τελματώσει, δεν μπορεί να δώσει καμιά απάντηση στο μέλλον της κοινωνίας. Οι πολίτες θα πρέπει να αρνηθούν στήριξη σ' αυτό το σύστημα. Θα πρέπει να αρνηθούν στήριξη στη ΝΔ αλλά και να αναγνωρίσουν την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να δώσει μια εναλλακτική λύση».

    Ο Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας για το κλίμα της προεκλογικής περιόδου μέχρι σήμερα, είπε ότι «παρότι έχει τεράστιες ευθύνες η ΝΔ για την εξέλιξη των πυρκαγιών, η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ, δεν μπόρεσε καν να ανακάμψει στοιχειωδώς» και προσδιόρισε ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν ακολούθησε μια γραμμή σύγκρουσης».

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. σαν «εικονική αντιπαράθεση» προσθέτοντας ότι «αισθάνομαι λύπη γι' αυτό τον πλειστηριασμό εικονικής πραγματικότητας που βλέπουμε στα αποκαΐδια της Πελοποννήσου και των άλλων περιοχών της χώρας. Πρέπει να κλείσει αυτός ο κύκλος».

    Ο κ. Αλαβάνος αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα στις πυρόπληκτες περιοχές έκανε λόγο για «μια τεράστια προσπάθεια εξαγοράς ψήφων που έχει φτάσει στο μεγαλύτερο ίσως εκφυλισμό των εκλογικών διαδικασιών που έχουμε τις τελευταίες δεκαετίες» και είπε: «οι εκλογές του 2007 σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση, μπορούν να συγκριθούν μόνο με τις εκλογές που είχε κάνει η δεξιά το 1961. Τότε ψήφιζαν τα δέντρα και οι νεκροί. Σήμερα προσπαθούν να ψηφίσουν τα άτομα, κάτω από τεράστια πίεση και με διαδικασίες που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια τους».

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για το θέμα της απόφασης του Αρείου Πάγου τόσο για το ΔΗΚΚΙ όσο και για την κα Φώφη Γεννηματά τα αποσυνέδεσε μεταξύ τους σημειώνοντας ότι το «το κάθε θέμα έχει τη δική του αυτονομία» ενώ ιδιαίτερα για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με την κα Γεννηματά υπογράμμισε «διαβάστε τις απόψεις των συνταγματολόγων. Υπάρχουν διάφορες απόψεις». Αντίθετα για το θέμα της απόφασης για το ΔΗΚΚΙ επανέλαβε την θέση του ότι «ο Αρειος Πάγος έχει δώσει δείγματα πολιτικών αποφάσεων με πιο ακραία την υπόθεση των συμβασιούχων όπου πήγε να ανατρέψει τον ίδιο τον εαυτό του».

    Τέλος, αναφερόμενος στις βολές του ΚΚΕ και της κας Παπαρήγα επανέλαβε την πρότασή του για ανοιχτό διάλογο στην τηλεόραση, σημειώνοντας ότι «εφόσον τα πιστεύει την καλώ άλλη μια φορά για μια ανοιχτή συζήτησή μας, μπροστά στους πολίτες της χώρας και ειδικά μπροστά στους πολίτες της αριστεράς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 September 2007 - 4:30:18 UTC