Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Ο πατριωτισμός των Ελλήνων ενισχύει την αισιοδοξία μας για το μέλλον"
  • [02] Αλ.Παπαρήγα: "Η νέα γενιά να ψηφίσει ταξικά"

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Ο πατριωτισμός των Ελλήνων ενισχύει την αισιοδοξία μας για το μέλλον"

    Ο πατριωτισμός που επέδειξαν οι Ελληνες στις ημέρες της κρίσης ενισχύει το αίσθημα αισιοδοξίας μας για το μέλλον, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά την επίσκεψή του στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού, όπου συγκεντρώνεται η βοήθεια για τους πυρόπληκτους.

    Οι Ελληνες αποδεικνύουν το φιλότιμο και την ανθρωπιά τους, τόνισε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια.

    Η άμιλα προσφοράς είναι αναγκαία συνθήκη για μια κοινωνία συνοχής, είπε ακόμη ο Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η σημερινή του επίσκεψη στη γραμμή 1555 και στην αποθήκη του Ερυθρού Σταυρού είχε σκοπό να αναδείξει τα θετικά μηνύματα από τη δοκιμασία που περνάει η χώρα.

    Αυτές τις δύσκολες μέρες, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, γίναμε μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου κύματος αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

    Νωρίερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πυρόπληκτων, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου λειτουργεί και η γραμμή 1555

    Στο Κέντρο τον κ.Καραμανλή υποδέχθηκαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ο υφυπουργός Πέτρος Δούκας και ο υπεύθυνος Παναγιώτης Δρόσος, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν.

    Μέχρι στιγμής, το Κέντρο έχει δεχθεί 170.000 κλήσεις, ενώ έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός εκείνων που καλούν και ρωτούν για τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους και πώς μπορούν οι πολίτες να συμβάλλουν. Το Κέντρο λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

    Το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, Ανάπτυξης Β.Μαγγίνα, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Μπασιάκου, του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Σπ.Φλογαίτη και του Πρ.Παυλόπουλου. Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν είναι η αποτίμηση και ανάλυση των εμπειριών από την κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών για την παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους.

    [02] Αλ.Παπαρήγα: "Η νέα γενιά να ψηφίσει ταξικά"

    Η νέα γενιά πρέπει να ψηφίσει πολιτικά και ταξικά στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, τόνισε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή ομιλία της σε συγκέντρωση φοιτητών και σπουδαστών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για υποκριτική κολακεία της νέας γενιάς και πρόσθεσε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια να μειωθούν τα δικαιώματα της νεολαίας, ενώ όταν η νεολαία διεκδικεί συναντά την κρατική καταστολή.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε επί μακρόν στην κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, στις πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την αναθεώρηση του Συντάγματος και την αλλαγή του άρθρου 16, για να υπογραμμίσει ότι αντίπαλος του φοιτητικού κινήματος στο διάστημα αυτό δεν ήταν ούτε η "ιδιότροπη" υπουργός Παιδείας ούτε ο "ιδιόρρυθμος" υπουργός Δημοσίας Τάξης, αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και οι πολιτικές που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι πρέπει να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Κινήματος, να παραμείνει πολιτικοποιημένο αλλά και οριοθετημένο από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να έχει αποτελέσματα.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν είμαστε ούτε αντί-Νέα Δημοκρατία ούτε αντί-ΠΑΣΟΚ αλλά είμαστε κατά των κομμάτων που υπηρετούν το κεφάλαιο.

    Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, αντιπαλεύει το συμβιβασμό, ενώ σημείωσε ότι στις επικείμενες εκλογές τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να ηττηθούν γιατί οι πολιτικές τους δεν έχουν διαφορές.

    Επίσης είπε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι αυτή που θα τρομοκρατήσει το δικομματισμό. Αναφερόμενη στο Συνασπισμό αφού κατηγόρησε την πολιτική του στάση, είπε ότι τα στελέχη του δεν θα δραπέτευαν από το Κίνημα για να γίνουν τα χαϊδεμένα παιδιά της αστικής τάξης. Θα έμεναν εδώ, θα έμεναν στο κίνημα, είπε η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στη διάσπαση του '91.

    Η κ. Παπαρήγα -καταλήγοντας- διερωτήθηκε εάν το ΚΚΕ είχε ''κατεβάσει ρολά ''το 1991, ποια θα ήταν η κατάσταση του λαϊκού Κινήματος. Γιατί, όπως είπε, το ΚΚΕ δεν ταυτίζεται πλήρως με το λαϊκό κίνημα αλλά έχει συμβάλει στον προσανατολισμό και τη σταθερότητα του Κινήματος.

    Το βράδυ η κα Παπαρήγα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Σώστη στον Νέο Κόσμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 September 2007 - 12:30:27 UTC