Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: Ξεκάθαρη εντολή για να προχωρήσουμε πιό αποφασιστικά στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων
  • [02] Αλ. Αλαβάνος:"Ηρθε η ώρα της ισχυρής κοινωνίας"
  • [03] Οι Νορβηγοί έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

  • [01] Κ. Καραμανλής: Ξεκάθαρη εντολή για να προχωρήσουμε πιό αποφασιστικά στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων

    "Εδώ βρίσκεται το μήνυμα των εκλογών. Αυτή είναι η απόφαση των πολιτών, απόφαση θετική για το σήμερα και το αύριο. Σαφής και ξεκάθαρη εντολή ώστε με σιγουριά και σταθερότητα, με όπλο την εμπιστοσύνη των Ελλήνων να προχωρήσουμε πιό γρήγορα, πιό αποφασιστικά στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων".Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στις Σέρρες. "Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται σταθερά και σίγουρα βήματα, είπε. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει γρήγορες αποφάσεις και να προχωρά με τόλμη".

    Περιοδεία Καραμανλή στην Εγνατία Οδό

    "Η Εγνατία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2008 και θα δώσει νέα αναπτυξιακή πορεία στην περιοχή. Δεν εφησυχάζουμε, έχουμε πολύ δουλειά ακόμη. Πάμε μπροστά, η Ελλάδα πάει μπροστά".

    Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του στη Γέφυρα Βενέτικο, κοντά στα Γρεβενά, όπου δόθηκε στην κυκλοφορία ένα ακόμη τμήμα της Εγνατίας Οδού.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια υλοποιείται στη χώρα μας το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων, ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας και δημιουργεί υποδομές για την ανάπτυξη στην ελληνική περιφέρεια.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Εγνατία Οδό απο τα Γιάννενα μέχρι τα Γρεβενά, επεσήμανε ότι είναι το μοναδικό τμήμα που διασχίζει κάθετα της οροσειρά της Πίνδου και στάθηκε στην ιδιαιτερότητα των τεχνικών έργων και τις κατασκευαστικές δυσκολίες που παρουσιάζει.

    Τόνισε, ιδιαίτερα, το μεγάλο ζήλο όσων δουλεύουν στα εργοτάξια της Εγνατίας και οι οποίοι, όπως είπε, κάνουν μία τιτάνια προσπάθεια για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί.

    Ο Κώστας Καραμανλής ξεκίνησε την περιοδεία του, λίγο μετά τις 9 το πρωί, απο τα Γιάννενα όπου έφτασε αεροπορικώς.

    Ακολούθησε όλη τη χάραξη της Εγνατίας Οδού, είτε πάνω σε τμήματα που έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, είτε σε αυτά που είναι υπό κατασκευή και σε δύο εργοτάξια κοντά στο Μέτσοβο, όπου κατασκευάζονται γέφυρες και ενημερώθηκε απο τους υπευθύνους για τα έργα.

    Στη συνέχεια, μέσω της σήραγγας του Ανηλίου, πέρασε στην περιοχή της Θεσσαλίας και απο την Παναγιά έφτασε στα Γρεβενά.

    Μαζί του ήταν και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Στη γέφυρα του Βενέτικου ο κ. Σιουφλιάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εγνατία Οδό, επισημαίνοντας ότι απο το 2004 μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία 206 χιλιόμετρα, ενώ 34 χιλιόμετρα, σε τρία τμήματα, παραδίδονται σήμερα απο τα Γρεβενά μέχρι τα σύνορα σε διάφορες περιοχές.

    Ομιλία Καραμανλή στα Γρεβενά

    "Η νέα οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική αποδίδει απτά αποτελέσματα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό στοιχείο ότι υπάρχει ουσιαστικά μείωση της ανεργίας. Δεν είναι βέβαια αρκετό. Η ανεργία είναι το πιο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που άφησε πίσω του το χθες".

    Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε συγκέντρωση στα Γρεβενά.

    Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας επεσήμανε:

    "Δεν θα πούμε ποτέ ότι είμαστε ικανοποιημένοι όσο υπάρχουν άνεργοι που αναζητούν και δεν βρίσκουν δουλειά. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα όμως είναι απόδειξη ορθότητας της πολιτικής που εφαρμόζουμε. Είναι υπόδειξη να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο πιο δυνατά. Αυτή είναι η επιλογή μας, αυτή είναι η δέσμευσή μας".

    Ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του που έγινε υπό βροχή παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματός του, εστιάζοντας στα όσα έγιναν και όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο νομό Γρεβενών σε όλους τους τομείς αλλά και στην ευρύτερη δυτική Μακεδονια, για την οποία έχουν προγραμματιστεί 60 νέα έργα.

    "Στα 3,5 χρόνια που πέρασαν", είπε, "σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε στην περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας αναπτυξιακές δράσεις και έργα υποδομών ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Από αυτά περισσότερα από 750 εκατομμύρια αφορούν την Εγνατία. Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς την ολοκλήρωση των τμημάτων της στον άξονα Γρεβενά - Παναγιά. Μέχρι το τέλος του 2008 η πόλη θα συνδέεται μέσω της Εγνατίας σε μια ώρα με το Αιγαίο και σε μια ώρα με την Αδριατική. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε γίνονται πράξη".

    Αναφερόμενος στα έργα που έγιναν στο νομό Γρεβενών, ο κ. Καραμανλής εστίασε μεταξύ άλλων στη θεμελίωση σύγχρονου κτιρίου για τα ΤΕΙ, στην ολοκλήρωση σύντομα της κατασκευής του νέου σωφρονιστικού καταστήματος της πόλης, στην ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού, στις 80 νέες εργατικές κατοικίες που δόθηκαν στους δικαιούχους, αλλά και στην προκήρυξη σύντομα της μελέτης του δρόμου Γρεβενών - Δεσκάτης, αλλά και στον πόλο καινοτομίας δυτικής Μακεδονίας που ξεκίνησε.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Καραμανλή στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης για την οποία επεσήμανε: "Βασική πτυχή της στρατηγικής μας για ανάπτυξη της περιφέρειας είναι η στήριξη του αγροτικού κόσμου" και ανέλυσε τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση στον αγροτικό τομέα εστιάζοντας και σε μέτρα που πάρθηκαν στο νομό Γρεβενών.

    Ομιλία Καραμανλή στην Κοζάνη

    "Δεν μπαίνουμε σε παιγνίδια πόλωσης και οξύτητας. Τα αφήνουμε σε άλλους αυτά",τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του στην Κοζάνη και απηύθυνε μήνυμα ενότητας στους πολίτες και κοινής πορείας για την πρόοδο της χώρας.

    "Όλοι μαζί οδηγούμε τις εξελίξεις,μαζί αλλάζουμε την Ελλάδα", υπογράμμισε ο κ. Κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

    "Ακολουθούμε πρακτικές που προάγουν την εθνική ενότητα, κάνουμε επιλογές που υπηρετούν το κύρος της χώρας. Δεν διαπραγματευόμαστε αρχές και αξίες. Δεν αιχμαλωτιζόμαστε σε φοβίες που οδηγούν στην αδράνεια και, βεβαίως,θέλω να το τονίσω, δεν μπαίνουμε σε παιγνίδια πόλωσης και οξύτητας. Τα αφήνουμε σε άλλους αυτά. Δικός μας σκοπός είναι να εργαζόμαστε για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Ελληνες. Σκοπός μας είναι η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για όλους τους πολίτες και κυρίως τους νέους. Σκοπός μας είναι η κοινωνία που παράγει, η κοινωνία που προοδεύει, η κοινωνία της δικαιοσύνης, η κοινωνία της ανθρωπιάς. Σας καλώ λοιπόν να προχωρήσουμε μαζί κοιτώντας μόνο και πάντα μπροστά. Να προχωρήσουμε με σιγουριά και βεβαιότητα όλοι μαζί".

    Αναφερόμενος στα έργα που έγιναν στη Δυτική Μακεδονία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Ο.Τ.Α. παίρνουν σε μια πενταετία με το πρόγραμμα "Θησέας" πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, δυόμισι φορές περισσότερο από την πενταετία 1999-2003.

    Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι "η απορρόφηση κοινοτικών πόρων τριπλασιάστηκε", εντάχθηκαν εξακόσια έργα με προϋπολογισμό πάνω από 435 εκατομμύρια ευρώ και πρόσθεσε πως "με τον νέο αναπτυξιακό νόμο εγκρίθηκαν 120 επενδυτικά σχέδια, που ξεπερνούν τα 220 εκατομμύρια ευρώ".

    Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στις εθνικές ενεργειακές συμφωνίες για την κατασκευή των αγωγών ενέργειας και ειδικότερα για την περιοχή τόνισε ότι ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, που θα προσφέρει 250 νέες θέσεις εργασίας.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι η ΔΕΗ σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα ανακοινώσει τους νέους της στόχους στη Δυτική Μακεδονία έως τα τέλη Οκτωβρίου, που θα προβλέπουν "την κατασκευή σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον μονάδων, αποκατάσταση των παλιών λιγνιτικών περιοχών και πρόσληψη πρόσθετου εργατοτεχνικού προσωπικού".

    "Δημιουργούμε πυρήνες ανάπτυξης. Στόχος είναι να ενώνουμε δυνάμεις σε κοινούς τόπους και μαζί να χτίζουμε την Ελλάδα του μέλλοντος", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Ειδικότερα για το νομό Κοζάνης, αναφέρθηκε στα έργα τουριστικής υποδομής, αλλά και στα μέτρα που ελήφθησαν για τη στήριξη των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής.

    Ο κ. Καραμανλής συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων στη Νομαρχία της Κοζάνης, παρουσία του νομάρχη Γ. Δακή, των περιφερειαρχών Δ. Μακεδονίας Α. Λεούδη και Ηπείρου Δ. Πανοζάχου, του μητροπολίτη Κοζάνης Παύλου, εκπροσώπων εμπόρων, κ.ά.

    Το Σαββατοκύριακο ο κ.Καραμανλής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

    Το βράδυ της Κυριακής θα μιλήσει στη Λάρισα, τη Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, την Τρίτη στο Αγρίνιο, την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και την προσεχή Παρασκευή στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα.

    [02] Αλ. Αλαβάνος:"Ηρθε η ώρα της ισχυρής κοινωνίας"

    "Μια νέα γενιά μπαίνει ορμητικά στα πράγματα και διεκδικεί το δικαίωμά της στην εργασία, στην παιδεία, στον ελεύθερο χρόνο, στη ζωή. Μπορούμε στις 17 του μήνα να έχουμε νέο τοπίο, με την πολιτική να επιστρέφει, με την κοινωνία να επιστρέφει και να παίζει καθοριστικό ρόλο. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη συμμαχία της αριστεράς με την κοινωνία για να γίνουμε σωσίβιο και άλλοθι κανενός", τόνισε ο επικεφαλής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκος Αλαβάνος στη Θεσσαλονίκη.

    [03] Οι Νορβηγοί έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

    Οι Νορβηγοί έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο και ακολουθούν οι Ισλανδοί και οι Αυστραλοί, σύμφωνα με έκδοση του περιοδικού The Economist, η οποία κατατάσσει τις αφρικανικές χώρες στο τέλος του καταλόγου αυτού.

    Οι Αυστραλοί καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ, οι Έλληνες καπνίζουν τα περισσότερα τσιγάρα, οι Ιάπωνες διαβάζουν τις περισσότερες εφημερίδες και ο Ισημερινός είναι η χώρα που έχει τη μεγαλύτερη αναλογία φόνων ανά κάτοικο, σύμφωνα επίσης με το Pocket World in Figures 2008 που θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου.

    Η Ιαπωνία έχει επίσης τον πιο ηλικιωμένο πληθυσμό στον κόσμο, καθώς το 26% των Ιαπώνων είναι σήμερα ηλικίας άνω των 60 ετών. Ωστόσο η Σουηδία έχει τη μεγαλύτερη αναλογία ηλικιωμένων ηλικίας 80 ετών και άνω (5,3%) στον κόσμο.

    Η χώρα με το πιο ανεβασμένο προσδόκιμο ζωής είναι η Ανδόρα (83,5 έτη) και έπεται η Ιαπωνία (82,6 έτη) και το Χονγκ Κονγκ (82,2 έτη), σύμφωνα με την έκδοση αυτή που συγκρίνει 183 χώρες.

    Το Λουξεμβούργο έχει το υψηλότερο ΑΕΠ ανά κάτοικο και ακολουθούν οι Βερμούδες και η Νορβηγία.

    Αν η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ παραμείνουν οι πρώτες οικονομίες στον κόσμο, αυτές κατέχουν αντίστοιχα την 7η και την 8η θέση του Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης, ο οποίος είναι ενδεικτικός για την ποιότητα ζωής, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκδοσης.

    Στη πιο χαμηλή θέση της κατάταξης αυτής βρίσκεται ο Νίγηρας. Της χώρας αυτής προηγούνται η Σιέρα Λεόνε και το Μάλι, καθώς τις 20 τελευταίες θέσεις της συγκεκριμένης κατάταξης κατέχουν αφρικανικές χώρες.

    Οι ελβετικές πόλεις της Ζυρίχης και της Γενεύης είναι οι πιο ευχάριστες για να ζει κανείς και έπονται το Βανκούβερ (Καναδάς) και η Βιένη (Αυστρία). Το Παρίσι κατέχει την 33η θέση της κατάταξης.

    Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στον κόσμο όσον αφορά την εκπομπή των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ακολουθούν η Κίνα και η Ρωσία.

    Η έκδοση αυτή περιγράφει επίσης κάποιες τάσεις που συνδέονται με τις συνήθειες ζωής των κατοίκων των χωρών που εξετάζονται.

    Βάσει αυτής, στο κάπνισμα τσιγάρων τα πρωτεία παίρνουν οι Έλληνες και οι Αυστραλοί στην κατανάλωση αλκοόλ. Οι Τσέχοι προηγούνται όσον αφορά την κατανάλωση συγκεκριμένα μπίρας και οι Πορτογάλοι κρασιού, αφήνοντας οι τελευταίοι πίσω τους την Ελβετία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

    Ο Ισημερινός έχει κατά μέσον όρο 18,3 φόνους ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθεί η Σουαζιλάνδη με 13,6 φόνους και η Μογγολία με 12,8.

    Οι ΗΠΑ έχουν τις πιο "γεμάτες" φυλακές στον κόσμο, με 2,2 εκατομμύρια καταδικασθέντες, καθώς η Κίνα είναι η χώρα που πραγματοποιεί τις περισσότερες εκτελέσεις (3.400 το 2004).

    Η Νότια Αφρική τέλος είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των ακινήτων (351% μεταξύ του 1997 και του 2006) και ακολουθούν η Ιρλανδία (253%) και η Βρετανία (196%).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 September 2007 - 18:30:25 UTC