Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές
  • [02] Α.Αλαβάνος:Δύναμη συνεργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Αλ. Παπαρήγα: Ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές

    Περιοδεία στο «THE MALL ATHENS», θα πραγματοποιήσει το πρωί η κ.Αλ.Παπαρήγα. Θα συζητήσει με τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα και τους εργαζόμενους στη διεύθυνση και τις υπηρεσίες ασφάλειας και καθαριότητας του «THE MALL ATHENS».

    Προσκλητήριο στους εργαζόμενους για ένα νέο ξεκίνημα στις 17 Σεπτεμβρίου, απηύθυνε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας χθες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίο του Άρεως.

    Η κ. Παπαρήγα ζήτησε να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι συμβολή για να σηκωθεί ένας πιο ισχυρός κοινωνικοπολιτικός φραγμός στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

    Αυτό που ενδιαφέρει στις 16 Σεπτέμβρη είναι να νιώθουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δέχθηκαν εκλογικό - πολιτικό χτύπημα, ενώ δυνάμωσε αισθητά ο αντίποδάς τους, το ΚΚΕ, τόνισε η Γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι .

    Μιλώντας για την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το κόμμα της ώστε να αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός, δηλαδή η συγκρότηση της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας.

    Η πολιτική συμμαχιών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την κάψουμε με πρόχειρες συμμαχίες για καιροσκοπικούς λόγου, είπε η κ. Παπαρήγα υπενθυμίζοντας ότι >.

    Αναφερόμενη αναλυτικά στην πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων την τελευταία 20ετία και την τακτική τους ενόψει των εκλογών της Κυριακής, η κ. Παπαρήγα είπε ότι >.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν παραπλανητικά τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, ενώ ξέρουν ότι το σύστημα ακόμη έχει τη δύναμη να αναδείξει αντιλαϊκή κυβέρνηση, κυβέρνηση των επιχειρηματιών. Δεν είναι τυχαίο, είπε, ότι αναζητούνται αναχώματα και απλώνονται χέρια συνεργασίας. Το θέμα είναι να μη φοβάται ο λαός να ανοίγει δρόμο. Διαφορετικά θα είναι πάντα στη γωνία, κολλημένος στο τοίχο, ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη.

    Στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε εκτενώς στις διαφορετικές θέσεις και πολιτικές που ανέπτυξε το ΚΚΕ σε όλα τα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής για να απευθυνθεί ακολούθως στον Συνασπισμό και να υπογραμμίσει ότι >.

    [02] Α.Αλαβάνος:Δύναμη συνεργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο επικεφαλής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος θα συναντηθεί και θα συζητήσει με νέους που εργάζονται είτε ως ενοικιαζόμενοι σε Τράπεζες και διάφορους Οργανισμούς, είτε με προγράμματα stage, είτε με συμβάσεις έργου, είτε με άλλες μορφές ελαστικής ανασφάλιστης εργασίας.Η συνάντηση θα γίνει το απόγευμα στα γραφεία της ΟΤΟΕ.

    Για απέραντο tax free που έχουν κάνει την Ελλάδα, κατηγόρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος τους κ. Καραμανλή και Παπανδρέου μιλώντας χθες στην προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο.

    Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και είπε ότι αν και «υπάρχουν πολλά μέτωπα ώστε το ΠΑΣΟΚ να αντιπολιτευθεί, βλέπουμε έναν άνευ ουσίας και πολιτικού περιεχομένου ανταγωνισμό υποσχέσεων».

    « Ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς επιδιώκουμε να φύγει από την εξουσία η Ν.Δ. Να μην μπορέσει να κερδίσει την αυτοδυναμία". Παράλληλα υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να προβάλει μια ουσιαστική προγραμματική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση.

    «Δυστυχώς, πρόσθεσε, σήμερα το ΠΑΣΟΚ προχώρησε παραπέρα. Με την ανάδειξη ως κεντρικού ζητήματος ενός χάρτη με τα ναζιστικά στρατόπεδα σε βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου, το κενό αντιπολίτευσης ουσίας απέναντι στη Ν.Δ. έρχεται να το καλύψει με δάνεια από τον Παπαθεμελή και τον Καρατζαφέρη.

    βΈχουμε εντυπωσιαστεί, είπε, από τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο κυβερνητικό κόμμα. Υπάρχουν πολλά μέτωπα που θα μπορούσε να ανοίξει κάποιος από προοδευτική πλευρά. Το άρθρο 16 και το δημόσιο Πανεπιστήμιο, η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Εθνικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η στάση της απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Το ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων".

    Αντί γι αυτό, συνέχισε, βλέπουμε έναν άνευ ουσίας και πολιτικού περιεχομένου ανταγωνισμό υποσχέσεων. Η Ν.Δ. δίνει 500 ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 550 ευρώ. Η πρώτη, δίνει εθνική σύνταξη και το δεύτερο δίνει σύνταξη στη νοικοκυρά. Η πρώτη, μείωση του φόρου κληρονομιάς, το δεύτερο, μείωση του ΦΠΑ. Καραμανλής και Παπανδρέου έχουν κάνει την Ελλάδα ένα απέραντο tax free.

    "Μας λένε ότι εμείς αντιμετωπίζουμε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ σαν να είναι ίδιοι. Σαν να είναι «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Σας διαβεβαιώνουμε πως όχι. Και η απόδειξη είναι ότι ενώ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε προσωπικότητες ή δυνάμεις από τη Ν.Δ., συνεχώς πυκνώνουν οι δυνάμεις οι οποίες έρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο, οι οποίες θέλουν να ακολουθήσουμε μια ριζοσπαστική πορεία προς τα μπρος».

    Γιατί θυμούνται , ανέφερε, το «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» κάθε φορά πριν τις εκλογές; Γιατί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θυμούνταν το «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» όταν το ΠΑΣΟΚ μέσα στη Βουλή ψήφιζε όλες τις συμβάσεις της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ, τον οργανισμό αυτό τον υπεύθυνο για κακουργήματα που έχουν γίνει σε βάρος της ανθρωπότητας;

    Ακόμη είπε ότι δεν χρειάζονται μαθήματα για συνεργασία.

    Ακολούθως έκανε κριτική στην κυβέρνηση και τόνισε ότι «Πατρίδα μας είναι αυτή που θάπρεπε να είναι πρώτη στην παιδεία, στην υγεία, την τεχνολογία, στην κοινωνική προστασία, κι όχι η τελευταία. Θα έπρεπε να είναι τελευταία στους εξοπλισμούς και όχι πρώτη».

    Τέλος εμφανίσθηκε βέβαιος ότι τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει βουλευτή από το Ηράκλειο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 September 2007 - 6:30:20 UTC