Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Το αύριο είναι η νέα αλλαγή

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Το αύριο είναι η νέα αλλαγή

    Προσκλητήριο συστράτευσης και σύνθημα νίκης απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στην Αθήνα. Εδωσε, μάλιστα, δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές, τονίζοντας ότι η αναμέτρηση της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα για να φύγει η δεξιά από την εξουσία.

    Ο κ. Παπανδρέου επανέφερε, πρώτη φορά στην προεκλογική περίοδο, το σύνθημα με το οποίο αναδείχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το "Γιώργο άλλαξέ τα όλα", υποσχόμενος ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

    Απευθύνθηκε για μία ακόμη φορά στους πολίτες που ταλαντεύονται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της αριστεράς, για να τους προσκαλέσει σε κοινή πορεία και στη νίκη της νέας αλλαγής. Επίσης, επανέφερε και έκανε πιο συγκεκριμένα τα διλήμματα αυτών των εκλογών, τα οποία συμπυκνώνονται στο κεντρικό δίλημμα "κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας".

    Ο κ. Παπανδρέου προέβαλε τρεις βασικούς λόγους για να ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή: Πρώτον, για την εξασφάλιση σιγουριάς σε κάθε σπιτικό και κάθε οικογένεια, δεύτερον, για να υπάρχει ελπίδα για τα παιδιά, για τα νιάτα της πατρίδας μας και τρίτον, για να έχει προοπτική η Ελλάδα.

    Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στη συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης και ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα, τόνισε ότι έφτασε το τέλος της δεξιάς διακυβέρνησης, η Αθήνα αποφάσισε και το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την ελπίδα, τη σιγουριά και την προοπτική.

    Μίλησε για μεγάλη νίκη της δημοκρατικής παράταξης και νίκη όλων των Ελλήνων, ενώ επανέλαβε ότι η ψήφος της Κυριακής είναι πολύ κρίσιμη. Κρίνεται, τόνισε, η πορεία των εθνικών θεμάτων, το μέλλον της νέας γενιάς, η συνοχή της κοινωνίας, η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η οικονομική ανάπτυξη, το ύφος και το ήθος της εξουσίας, η αποτελεσματικότητα και η σοβαρότητα της διακυβέρνησης. Κρίνεται αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να κλυδωνίζεται και να βυθίζεται μέσα στην ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή ή αν θα αλλάξει σελίδα και θα πετύχει τη δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας.

    Τώρα, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, είναι η ώρα της αλήθειας, η ώρα της νέας αλλαγής. Οφείλουμε, τόνισε, να βάλουμε τέλος στην αντιδεξιά πολιτική που εξαπατά το λαό και να αναδείξουμε μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση.

    Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα είναι εγγύηση για την απασχόληση, για παροχή ίσων δυνατοτήτων σε όλους, θα εγγυηθεί το ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη δίκαιη κοινωνία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τα κεκτημένα κάθε πολίτη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε τη Νέα Δημοκρατία απέναντι σε όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, τονίζοντας ότι κανένας δημοκράτης, κανένας προοδευτικός, κανένας σοσιαλιστής και κανένας αριστερός δεν εκχωρεί στη δεξιά την τύχη της χώρας του, δεν εκχωρεί στη Νέα Δημοκρατία τη δυνατότητα να κυβερνά με την ανοχή του ενάντια στις αξίες και τις ιδέες του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, επίσης, ότι η δεξιά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να διολισθήσει πιο δεξιά και να γίνει όμηρος της ακροδεξιάς.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία στην οποία καταλόγισε ύπουλη τακτική με εκφοβισμούς και φημολογίες για να κάμψει το ηθικό της παράταξης. Η Νέα Δημοκρατία, τόνισε, δεν μπορεί να μας κάμψει, τόνισε. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι μπροστά στο φόβο της ήττας κινδυνολογεί για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες και κατήγγειλε ότι υπάρχει μηχανισμός που διαχέει φήμες, προσθέτοντας ότι ο μηχανισμός αυτός είναι το Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί της κυβέρνησης, τα υπόγεια της Ρηγίλλης και έμμισθα παπαγαλάκια τους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει κρυφή ατζέντα για την επομένη των εκλογών, την οποία κρύβει από τους ψηφοφόρους και η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων, άρση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, άρση του ποσοστού απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, αύξηση του ΦΠΑ στο 21 ή 22%, αύξηση των έμμεσων φόρων και των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, διάλυση του ΕΣΥ και της δημόσιας εκπαίδευσης, επιβολή κεφαλικού φόρου για τη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία.

    Επίσης, επιτέθηκε κατά του κ. Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε πρωθυπουργό των συμφερόντων, των σκανδάλων και των συγκαλύψεων. Είναι, πρόσθεσε, ένας άφαντος πρωθυπουργός, δέσμιος και όμηρος εκείνων που προστατεύει, των ημετέρων.

    Ο κ. Παπανδρέου θεώρησε τη συγκέντρωση ως πρόκριμα για τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής, ενώ χρησιμοποίησε και φράσεις του Ανδρέα και του Γεωργίου Παπανδρέου, μιλώντας για μέγα πλήθος και μέγα πάθος, αλλά και για τους ετοιμόρροπους που θα πέσουν. Η συγκέντρωση τόνισε, είναι γιορτή της λαϊκής συμμετοχής, η πανστρατιά της νίκης και της νέας αλλαγής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 September 2007 - 20:30:22 UTC