Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών

  • [01] Σύσκεψη για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών

    Σύσκεψη για το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών θα πραγματοποιηθεί, υπό τον πρωθυπουργό, στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι υπουργοί Πρ.Παυλόπουλος, Γ.Αλογοσκούφης, Ευ. Μεϊμαράκης, Χρ. Φώλιας, Γ.Σουφλιάς, Α.Κοντός και ο πρόεδρος του Ταμείου Αλληλεγγύης Π.Μολυβιάτης. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μ.Τζίμα.

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο και στη συνέχεια με τους υφυπουργούς Γιώργο Κωνσταντόπουλο και Γιώργο Παπαγεωργίου, είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση τόνισε "συνεχίζουμε το έργο μας. Ολο αυτόν τον καιρό έχει γίνει σπουδαία δουλειά στο χώρο της Υγείας που θα αποδώσει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στους μήνες που έρχονται.

    Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα, ενώ υπογράμμισε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη βαθιά μεταρρύθμιση στο χώρο των προμηθειών, που θα οδηγήσει όπως είπε, στην εξυγίανση του ευαίσθητου αυτού χώρου και στην εξοικονόμηση πόρων, στη βελτίωση των υποδομών και στην ανάπτυξη ενός νέου υπερσύγχρονου δικτύου νέων σχηματισμών σε ολόκληρη τη χώρα.

    Ο τομέας της Υγείας υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης και στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επανίδρυση του ΕΣΥ, το οποίο θα είναι ένα σύστημα προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα και ικανό να ανταποκρίνεται με πληρότητα και επάρκεια στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

    Προωθούμε με γρήγορους ρυθμούς όλα τα προγράμματά μας τόνισε ο υπουργός Υγείας και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση με έμψυγο δυναμικό σε όλες τις δομές Υγείας και με έμφαση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

    Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και πάνω απ' όλα είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ένα έργο υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση από τί ασθένεια πάσχει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε "όποια ασθένεια και αν έχει, ευχόμαστε περαστικά γιατί θα είναι καλό για την ελληνική πολιτική, το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία".

    Τέλος, σε άλλη ερώτηση ποιόν προτιμά, τον Γιώργο Παπανδρέου, ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υπουργός Υγείας είπε "δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, το κόμμα αυτό περνάει μια ιδιαίτερα δύσκολη μεταβατική περίοδο και είμαι βέβαιος ότι όσοι το στήριξαν περιμένουν να λήξει αυτή η μεταβατική φάση. Εμείς θέλουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο ισχυρό με άποψη και θέση, έτσι ώστε και μέσα από την αντιπαράθεση και μέσα από τη συνεργασία στο μέλλον να προωθήσουμε όλα τα μεγαλεπήβολα προγράμματα που θα βάλουν τον τόπο μας σε δυναμική, αναπτυξιακή τροχιά. Και νομίζω ότι η δημοκρατία ως πολιτική τέχνης και σύνθεσης θέλει όλους τους παράγοντες να συλλειτουργούν και να συνεργάζονται. Ευχόμαστε το καλύτερο στο όνομα της δημοκρατίας".

    Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Κώστα Κιλτίδη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Κοντός ανέφερε ότι παρουσίασαν στον πρωθυπουργό το πρόγραμμα των εκατό πρώτων ημερών και σημείωσε ότι προτεραιότητα στις δράσεις αυτές έχει το σχέδιο για την αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών.

    Επίσης τόνισε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους οργανισμούς του υπουργείου, με στόχο την αύξηση των εξαγωγών, την τόνωση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και κατ' επέκταση τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών.

    Ο κ. Κοντός απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα πηγαίνουν πιο φθηνά προϊόντα στον καταναλωτή, υπογράμμισε ότι διέξοδο αποτελεί η ισχυροποίηση των συλλογικών δράσεων των αγροτών.

    Οσο υπάρχουν τόνισε, ενδιάμεσοι μεταξύ της παραγωγής και της κατανάλωσης είναι φυσικό να αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων στον καταναλωτή. Γι'αυτό, τόνισε ,γίνεται προσπάθεια να ενισχυθούν οι συλλογικές δράσεις πάνω σε υγιή βάση. "Δεν μιλούμε για συνεταιρισμούς οι οποίοι είχαν και έχουν πολλά προβλήματα, μιλούμε για υγιείς δράσεις, ομάδες παραγωγών, νέων αγροτών, οι οποίες να μπορούν να προωθούν από μόνες τους τα προϊόντα στην αγορά", είπε ο κ. Κοντός.

    Σε άλλη ερώτηση για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, ο κ. Κοντός τόνισε ότι στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων αλλά και η στήριξη της "άλλης γεωργίας", δηλαδή όπως εξήγησε ο κ. Κοντός, προϊόντα που παράγονται σε πολλές περιοχές της χώρας, σε μικρή έκταση, από ομάδες νέων αγροτών που αποτελούν το αύριο της ελληνικής γεωργίας. Υπάρχουν σημείωσε 260 περίπου ομάδες παραγωγών με τους οποίους ήδη έχει συναντηθεί , οι οποίοι παράγουν εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα και τα οποία θα αποτελέσουν το μέλλον και την προοπτική της ελληνικής γεωργίας.

    Τέλος, σε άλλη ερώτηση για τις λιμνοδεξαμενές ο κ. Κοντός τόνισε ότι εντάσσονται στα πλαίσια της στήριξης των υποδομών στη γεωργία, υπάρχουν πολλές δράσεις ,είπε, μέσα από το Δ' ΚΠΣ, ενώ υπάρχει επικοινωνία και επαφή με το ΙΓΜΕ ώστε να γίνει με τον καλύτερο τρόπο η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στη χώρα μας.

    Σπηλιωτόπουλος:Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

    Συνεργασία με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Αρη Σπηλιωτόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι είχε μια άριστη συνεργασία με τον Κ. Καραμανλή για τα θέματα του υπουργείου του και πρόσθεσε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε μια φάση ενημέρωσης.

    "Οι στόχοι είναι δύσκολοι, αλλά εφικτοί. Συλλογικά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, η τουριστική ανάπτυξη παραμένει μονόδρομος για μια χώρα όπως η Ελλάδα που είναι χώρα υποδοχής", είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Και τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε όλες τις συνιστώσες της ανάπτυξης.

    Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι η μέχρι τώρα πολιτική στον τομέα του τουρισμού έχει αποδώσει και με αυτή την πολιτική "μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη πιο πέρα".

    Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης μίλησε και για αξιοποίηση της περιουσίας της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης με στόχο τη δημιουργία συγκριτικού οικονομικού πλεονεκτήματος στο χώρο της βαριάς τουριστικής βιομηχανίας.

    Σε ερώτηση τι θα γίνει με την "Ολυμπιακή", ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι δεν είναι θέμα της δικής του αρμοδιότητας.

    Απαντώντας σε ερώτηση περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο Υπουργός είπε πως είναι γνωστές οι απόψεις του, σημειώνοντας ότι "πίστευα εξ αρχής ότι αυτό έπρεπε να έχει γίνει. Αρα, δεν μπορεί να αλλάξω τώρα απόψεις".

    Τέλος απαντώντας στο ερώτημα αν προτιμά τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή το Γ. Παπανδρέου, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι "είναι εξαιρετικά δύσκολο για μας να εμπλακούμε στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, όμως ανεξαρτήτως ποιά θα είναι η εξέλιξη εκείνο που ως πολιτικός και ως πολίτης αυτής της χώρας εύχομαι είναι το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση να βρει γρήγορα το δρόμο το σωστό. Γιατί όσο πιο ισχυρή είναι μια αντιπολίτευση, τόσο ενισχύεται θεσμικά το κοινοβουλευτικό σύστημα. Υπό την έννοια αυτή, λοιπόν, θέλουμε η εξέλιξη να είναι σε μια κατεύθυνση, η οποία θα θωρακίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας".

    Συνεργασία Κ. Καραμανλή με M.Λιάπη και Γ.Ιωαννίδη.

    Συνεργασία με τον Υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο Μ. Λιάπης υπογράμμισε ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη και πρόσθεσε "θα συνεχίσουμε αυτή την πολιτική για να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά με ένα κοινωνικό πρόσωπο".

    Τόνισε πως σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό πρώτη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην Αρχαία Ολυμπία για να γίνει ομαλά η τελετή της αφής της φλόγας το Μάρτιο του 2008.

    Επίσης πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση του Μουσείου της Ακρόπολης το οποίο θα δοθεί τους επόμενους μήνες στο κοινό.

    Μίλησε ακόμα για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου με διάφορα νομοσχέδια που είναι ήδη έτοιμα και θα κατατεθούν στη Βουλή ενώ υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αποτελεί και η ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιφέρεια με το Δ΄ΚΠΣ, όπου υπάρχει ένα μεγάλο κονδύλι για να συνεχιστεί αυτή πορεία ανάπτυξης.

    Σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, πρώτη προτεραιότητα είναι η πάταξη της βίας στα γήπεδα.

    "Δεν περιποιεί τιμή στη χώρα μας όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες", υπογράμμισε ο κ. Λιάπης, ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη του κοινωνικού προσώπου του αθλητισμού και έκανε ειδική αναφορά στον εσωσχολικό αθλητισμό.

    "Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε στο μέτρο του δυνατού αυτούς τους δύο τομείς, οι οποίοι πρέπει να είναι ενταγμενοι στην καθημερινότητα του πολίτη", τόνισε ο κ. Λιάπης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 September 2007 - 4:30:24 UTC