Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Διάλογος - Συνεννόηση - Σύνθεση"
  • [02] «Σπάρταθλον 2007»: Στα βήματα του Φειδιππίδη

  • [01] Κ. Καραμανλής: "Διάλογος - Συνεννόηση - Σύνθεση"

    Με την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό κ.Κώστα Καραμανλή ξεκίνησε στη Βουλή η τριήμερη σχετική συζήτηση, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο κ.Καραμανλής δεσμεύθηκε οτι δεν πρόκειται να συμβιβασθεί με τίποτα λιγότερο από ότι δεσμεύθηκε προεκλογικά. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωρεί με διάλογο και συνεννόηση και με στόχο τη σύνθεση, τόνισε δε ότι θα προχωρήσει πιό γρήγορα, με αποφασιστικότητα, χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις, καθώς όπως είπε, οι εξελίξεις τρέχουν και τα αιτήματα ζητούν λύσεις. Επεσήμανε ακόμη ότι η εντολή του λαού είναι κυβερνητική δέσμευση και ανέπτυξε τους στόχους της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Επίσης ανέπτυξε την πολιτική της κυβέρνησης για την οικονομία, την περιφέρεια και τους άλλους τομείς της δημόσιας ζωής.

    [02] «Σπάρταθλον 2007»: Στα βήματα του Φειδιππίδη

    Ο 35χρονος Πολωνός Πιότρ Κουρίλο προηγείται στον 25ο διεθνή αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον 2007», που ξεκίνησε στις 7 το πρωί από την Ακρόπολη με την συμμετοχή 330 αθλητών και αθλητριών από 34 χώρες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής στη διοργάνωση (το προηγούμενο ήταν το περσινό με 246 αθλητές και αθλήτριες).

    Ο αγώνας διεξάγεται στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων, και ο Κουρίλο έχει αποσπαστεί αρκετά μετά το 102ο χλμ. (στο Ζευγολατιό Κορινθίας). Πολλά θα κριθούν τα ξημερώματα, μετά την αναρρίχηση στο Παρθένιο Όρος (1.200 μ. ύψος). Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για τους δρομείς, ενώ ίδιος καιρός αναμένεται να επικρατήσει και αύριο.

    Περίπου στα μέσα της διαδρομής ακολουθούν κατά σειρά τον Κουρίλο οι Μάρκους Τάλμαν (Αυστρία), Σκοτ Τζούρεκ (ΗΠΑ), Τακεχίρο Ματσουσίτα (Ιαπωνία), Βαλμίρ Νούνες (Βραζιλία), Γιένς Λούκας (Γερμανία).

    Ο δήμος Σπάρτης ετοιμάζεται για την υποδοχή των αθλητών και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης προετοιμάζει εκδήλωση, που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης αύριο βράδυ, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η απονομή στους αθλητές και στις αθλήτριες που μετέχουν στο «25ο Σπάρταθλον». Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι αποκλειστικός χορηγός του ιστορικού αγώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 September 2007 - 16:30:24 UTC