Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ακραία νεοσυντηρητική στροφή της κυβέρνησης»

  • [01] «Ακραία νεοσυντηρητική στροφή της κυβέρνησης»

    Για ακραία νεοσυντηρητική στροφή κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου την κυβέρνηση, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δικαιώνεται για την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση σχετικά με την: "φορολογική επιδρομή που ετοιμάζει στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα, για τον κεφαλικό φόρο στην ιδιοκτησία και για την έλλειψη σχεδίου και μέριμνας για το μέσο και φτωχότερο πολίτη". Επίσης ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για: "αλαλούμ της κυβέρνησης σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και την άρνησή της να χορηγήσει το επίδομα σε όσους το έχουν ανάγκη", αλλά και για τις "αλχημείες", όπως είπε, του υπουργού Οικονομίας για το ΑΕΠ, το οποίο προσδιόριζε κατά 25% μεγαλύτερο, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεώρησε ότι η αύξηση δεν ήταν παραπάνω από 9%.

    Η κυβέρνηση αυτή, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ισορροπεί μεταξύ των ισχυρών, των εχόντων και των ημετέρων, σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

    Σήμερα, πρόσθεσε, αποκαλύπτεται η κρυφή της ατζέντα για το ασφαλιστικό, το οποίο αποδομεί και υπονομεύει μέρα με τη μέρα.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και χαρίζει χρέη σε κακοπληρωτές και ασυνεπείς, επιβραβεύοντας την παρανομία και την εισφοροδιαφυγή.

    Χαρακτήρισε χωρίς ουσία και ρητορικές τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές στο ασφαλιστικό και πρόσθεσε ότι με ευθύνη της διαμορφώνεται ένα δυσμενές τοπίο ανασφάλειας και αβεβαιότητας για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι το κόμμα του δεν θα δεχθεί αιφνιδιασμούς και μονομερείς αποφάσεις. Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα των εργαζομένων και να καταθέσει και εκείνη τις συγκεκριμένες θέσεις της στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τα ασφαλιστικά ταμεία και να δώσει τα στοιχεία για τα δομημένα ομόλογα τα οποία, όπως ανέφερε, επηρεάζουν τη βιωσιμότητα των ταμείων.

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε και το μοντέλο οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης το οποίο όπως ανέφερε: "καθηλώνει τους μισθούς, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα, αδικεί τον πολίτη με μέσο και χαμηλότερο εισόδημα και υποθάλπει τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία". Είναι ένα μοντέλο, πρόσθεσε υποταγμένο στην εξυπηρέτηση των λίγων και οικονομικά ισχυρών.

    Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, θα αναλάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, θα αποκαλύπτει συνεχώς τα σχέδια της κυβέρνησης και θα αναδεικνύει τις δικές του προτάσεις για το ασφαλιστικό με υπευθυνότητα απέναντι στο δημόσιο συμφέρον και στον Έλληνα ασφαλισμένο.

    Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με την Α.Μ. Λιζιν

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Α. Παπανδρέου συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και Ειδική Εκπρόσωπο για το Γκουντάναμο του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Αν Μαρί Λιζιν.

    Η κα Λιζιν ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις εργασίες και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει αυτή την περίοδο ο ΟΑΣΕ για τα ζητήματα που συνδέονται με την λειτουργία του Γκουαντάναμο, καθώς και για την τελευταία έκθεση που συνέταξε, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού, για αυτό το θέμα.

    Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο Γ. Α. Παπανδρέου ενημέρωσε την κυρία Λιζιν σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το Γκουαντάναμο κι ανέπτυξε τις θέσεις του, όπως αυτές διατυπώθηκαν και στην δήλωσή του, τον Φεβρουάριο του 2006, όταν μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει ότι:

    «Δεν θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία με επιτυχία αν, ως άνθρωποι και ως κοινωνίες, εγκαταλείψουμε τις αξίες τις οποίες πρεσβεύουμε και τις οποίες θέλουμε να διαφυλάξουμε. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε σε κάθε ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που αυτοί κατηγορούνται ότι προσπαθούν να αποσπάσουν από εμάς. Η ανθρώπινη μεταχείριση των κρατουμένων και η κατοχύρωση δίκαιης δίκης, αποτελούν κεκτημένα που είναι προϊόν των αγώνων για την δημοκρατία που έχουν δώσει οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τoν κόσμο. Θα πρέπει να διαφυλάξουμε αυτά τα επιτεύγματα σε κάθε περίπτωση. Οι αρχές και οι αξίες μας είναι σε τελική ανάλυση η καλύτερη απάντηση σε όσους θέλουν να πετύχουν τους πολιτικούς τους στόχους μέσω της βίας και της τρομοκρατίας».

    Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πέτρος Ευθυμίου, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΑΣΕ και επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Οργανισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 October 2007 - 18:30:34 UTC