Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής:«Εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε για να δίνουμε λύσεις»

  • [01] Κ.Καραμανλής:«Εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε για να δίνουμε λύσεις»

    Ισχυρό μήνυμα για συλλογική δουλειά έστειλε από το βήμα της Κ.Ε της Ν.Δ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε για να δίνουμε λύσεις. Εργαζόμαστε και συνεργάζομαστε με σχέδιο και όραμα», ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε πως εκατομμύρια έλληνες αγωνίζονται «κάτω από τη σημαία των κοινών αξιών και στόχων, απαιτούν προσήλωση στους στόχους, απαιτούν αλληλεγγύη μεταξύ μας». Ο πρωθυπουργός ζήτησε να προτάσσεται το συλλογικό από το προσωπικό και να ακούν όλα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος την κοινωνία. «Απ΄αυτά κρινόμαστε όλοι. Όλοι έχουμε ευθύνες και υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις στη νέα τετραετία είναι μεγαλύτερες», επεσήμανε και επανέλαβε πως η κυβερνητική παράταξη βρίσκεται στο σύγχρονο κοινωνικό κέντρο. «Δεν παίζουμε στο ταμπλό της οξύτητας. Αφήνουμε στους άλλους τα άκρα και τις ακρότητες. Απευθυνόμαστε σε όλες τις ελληνίδες και τους έλληνες, ακούμε όλους τους πολίτες ό,τι κι αν ψήφισαν. Δεν μπαίνουμε στους αδιέξοδους δρόμους του λαϊκισμού», συμπλήρωσε και εμφανίστηκε αμετακίνητος στην πολιτική των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στην πρώτη τετραετία η κυβέρνηση έδωσε λύσεις σε συσσωρευμένα προβλήματα και άνοιξε τον κύκλο των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονταν εδώ και πολλά χρόνια. «Δέσμευσή μας είναι να διασφαλίσουμε όλα όσα πετύχαμε έως σήμερα και να εξασφαλίσουμε ακόμη περισσότερα. Δέσμευση όλων είναι να λειτουργούμε με σαφή χρονοδιαγράμματα για μετρήσιμα αποτελέσματα», σημείωσε και πρόσθεσε πως είμαστε σε μια δύσκολη εποχή και πως ο δρόμος μπροστά είναι ανηφορικός. «Το είπαμε πολλές φορές έως τώρα. Ξέρουμε όλοι ότι απαιτεί συστράτευση, συνέργεια, συνένωση δυνάμεων, ένταση προσπαθειών από όλους, να μην χάνουμε ούτε ημέρα. Είναι κοινή δέσμευση, Είναι χρέος στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Είναι απαρέγκλιτη απόφαση», επεσήμανε.

    Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε το δημόσιο τομέα ως το «μεγάλο ασθενή» και τόνισε πως απαιτείται να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες που ξεκίνησε η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς. Στην οικονομία είπε ότι στόχος τώρα είναι να εξαλειφθούν έως το 2010 τα δημοσιονομικά ελλείμματα ώστε να διασφαλιστούν πόροι για κοινωνικό κράτος.

    Μάλιστα, ανέφερε ότι με το ξεκίνημα της νέας τετραετίας έγινε μια καινούργια αρχή με ουσιαστική μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής και παρουσίασε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος δικαίου. Ειδικότερα για το ασφαλιστικό είπε πως «η χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης εξασφαλίζεται με ευθύνη μέσα από τα μέτρα αυτά, αλλά και μέσα από τη σταθερά ανοδική πορεία της οικονομίας, χωρίς πρόσθετες εισφορές, χωρίς αύξηση των ορίων ηλικίας, χωρίς μείωση συντάξεων». Πρόσθεσε πως «μ' αυτές τις θέσεις επιδιώξαμε και επιδιώκουμε να προχωρήσουμε με συναινετικά βήματα, χωρίς αναβολές και σκόπιμες καθυστερήσεις που διογκώνουν το πρόβλημα» και έκανε λόγο για στρατηγική που δίνει στέρεες λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα.

    Σε ότι αφορά τη συμμετοχή στο διάλογο είπε πως οι προφάσεις δεν ωφελούν κανένα και αποδεικνύουν είτε έλλειμμα προτάσεων είτε συνειδητή άρνηση συμβολής στη λύση των προβλημάτων. «Η φυγή δεν υπηρετεί παρά μόνο τους βολεμένους και τους προνομιούχους. Η άρνηση είναι επιλογή συντηρητισμού, ακινησίας, αδιεξόδου. Είναι η πιο αντιλαϊκή επιλογή», τόνισε.

    Μιλώντας για τη νίκη στις εκλογές έκανε λόγο για νίκη για το παρόν και το μέλλον του τόπου και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει ένα και μόνο δικαίωμα. «Να πετύχουμε. Και θέλω να είστε απόλυτα σίγουροι. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο απ'ό,τι δεσμευτήκαμε. Το απαιτούν εκατομμύρια των ελληνίδων και των ελλήνων που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως οι πολίτες απαιτούν από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σαν μια γροθιά τα πραγματικά προβλήματα τους.

    Αναφερόμενος στο θέμα της ΠΓΔΜ έστειλε σαφές μήνυμα στη γειτονική χώρα. «Το λέμε καθαρά προς τη γειτονική ΠΓΔΜ . Τους έχουμε καλέσει, όπως άλλωστε προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας, σε μια ουσιαστική, εποικοδομητική συμμετοχή στη διαδικασία του ΟΗΕ για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας τους. Με εμμονή στην αδιαλλαξία και τις ανιστόρητες ενέργειες τους, με εμμονή σε προπαγάνδα αλυτρωτικής λογικής, δεν χτίζονται συμμαχικές σχέσεις. Δεν χτίζονται σχέσεις αλληλεγγύης, όπως απαιτεί η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», τόνισε.

    Ζαγορίτης:Ο κόσμος ζητά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

    Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, αναφερόμενος στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου είπε ότι το νικηφόρο αποτέλεσμα είναι προϊόν συλλογικότητας και ομαδικής δουλειάς, και πως δεν ήρθε τυχαία ούτε είναι αποτέλεσμα μιας πετυχημένης προεκλογικής εκστρατείας ολίγων εβδομάδων. Είπε ότι «χτίστηκε» σε γερά θεμέλια και ανέφερε τις νίκες της ΝΔ στις ευρωεκλογές το 2004, στις εκλογές για την ΤΑ, στις εκλογές στην ΚΕΔΚΕ, την ΕΝΑΕ και την ΤΕΔΚΝΑ, στα επιμελητήρια, στους συνδικαλιστικούς φορείς, στις φοιτητικές εκλογές. Ήταν νίκες, είπε, που ήρθαν γιατί «δεν εφησυχάσαμε, δεν σταματήσαμε ούτε στιγμή να δουλεύουμε».

    Πρόσθεσε ότι στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου «οι πολίτες έδωσαν καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή και απάντησαν στα μικροπολιτικά παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ και τις μεθοδεύσεις που επιχείρησε μέσω του εκλογικού νόμου». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο εκλογικός νόμος στέρησε τη βουλευτική έδρα από σημαντικά στελέχη που προσέφεραν πολλά στον τόπο και τη ΝΔ και υπογράμμισε πως εσφαλμένα το ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι αν δεν υπήρχε αυτοδυναμία της ΝΔ, η παράταξη θα είχε πρόβλημα.

    «Οι πολίτες μίλησαν και το πρόβλημα τελικά το έχει η αξιωματική αντιπολίτευση» σημείωσε και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ έπεσε στην παγίδα που πήγε να στήσει και τώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση που του δημιούργησε το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Ο κ. Ζαγορίτης είπε επίσης ότι ο κόσμος ζητά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με προώθηση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ξεκίνησε η κυβέρνηση, και τόνισε πως έγιναν πολλά και σημαντικά, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα με τη συμβολή όλων. Πρόσθεσε ότι στη ΝΔ δεν υπάρχουν στεγανά και «δεν χάνουμε ούτε λεπτό την επαφή μας με την κοινωνική βάση» ενώ, αναφερόμενος σε άλλο σημείο της ομιλίας του στα κυβερνητικά στελέχη, είπε ότι «τους ζητούμε να αφουγκράζονται τη φωνή και τις αγωνίες μας. Να συνεργάζονται αρμονικά και να δίνουν όλες τις δυνάμεις στην υπηρεσία των πολιτών».

    Τέλος, ο κ. Ζαγορίτης είπε πως οι όποιες αδυναμίες αντανακλούν σε όλους και πως η ΝΔ είναι σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα που ξέρει να ακούει, να συζητάει, να μελετά, να συνθέτει, να εξελίσσεται.-

    Oμιλία Ν.Μπακογιάννη

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ για τις εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου, έκανε λόγο για νίκη-σταθμό για τη χώρα και την παράταξη και τόνισε πως ο ελληνικός λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και καθαρή εντολή μεταρρυθμίσεων και αλλαγών. «Αναλάβαμε την ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων των πολιτών», επεσήμανε η κα Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της τόνισε πως χρειάζεται συστράτευση και ομοψυχία, αποτελεσματικότητα και έργο.

    «Εμείς τα στελέχη της Ν.Δ έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία της πολιτικής και να αποτρέψουμε την απαξίωσή της», συμπλήρωσε και επεσήμανε πως αυτό πρέπει να γίνει τώρα, που στο ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται εσωκομματική αντιπαράθεση. «Όσο στο ΠΑΣΟΚ συγκρίνουν την «αριστεροσύνη τους», όσο πλειοδοτούν για το ποιος είναι πιο αριστερός, αφήνουν ελεύθερο σε επίπεδο κοινωνίας ένα κρίσιμο χώρο για τη παράταξή μας», επισήμανε.

    Μιλώντας για το ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Λισσαβόνα είπε ότι η συμφωνία πάνω στο κείμενο ανοίγει νέους δρόμους για την Ευρώπη, για να βγει από το κλίμα εσωστρέφειας που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τη Συνταγματική Συνθήκη. Μάλιστα, επεσήμανε ότι τώρα πρέπει να «αφοσιωθούμε στο στόχο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί», σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν πια περιθώρια και δικαιολογίες για καθυστερήσεις.

    Για το Κυπριακό είπε πως σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν νοείται και δεν είναι εφικτή χωρίς τη δίκαιη, βιώσιμη λύση για την οποία «συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε σε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση», ενώ επανέλαβε ότι υποστηρίζουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας με την αταλάντευτη θέση ότι η πλήρης ένταξή της απαιτεί την πλήρη συμμόρφωση της εσωτερικής και εξωτερικής συμπεριφοράς της στα ευρωπαϊκά προαπαιτούμενα.

    Για το θέμα της ΠΓΔΜ έστειλε σαφές μήνυμα στη γειτονική χώρα. Είπε ότι και οι δύο πλευρές έχουν αναλάβει δέσμευση να βρουν κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας. «Τους λέμε ελάτε να τηρήσουμε τη δέσμευσή μας, αφήστε στην άκρη την αδιαλλαξία και το παρελθόν και ελάτε να κάνουμε μαζί εκείνα τα βήματα που απαιτούνται για να προχωρήσουμε προς ένα καλύτερο μέλλον. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Είναι ώρα αποφάσεων. Έχει κόστος να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων δείχνουν ότι οι κυβερνώντες στην γειτονική χώρα είναι δέσμιοι της εμμονής τους στην αδιαλλαξία και δείχνουν την άποψη που έχουν για το σεβασμό της υπογραφής τους και την τήρηση των συμφωνιών που έχουν συνάψει.

    «Πως μπορούν να γίνουν σύμμαχοι και εταίροι κάποιοι όταν δεν τηρούν τις συμφωνίες και δεν σέβονται το πνεύμα καλής γειτνίασης;» αναρωτήθηκε και επεσήμανε πως η Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη των οργανισμών αυτών γνωρίζουν καλά ότι η επιδίωξη σχέσεων καλής γειτονίας και η επίλυση των προβλημάτων αποτελούν προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτούς και ότι διατηρούμε στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα που έχουμε ως μέλη αυτών των οργανισμών.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 October 2007 - 10:30:15 UTC