Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας
  • [02] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ.Αβραμόπουλο θα έχει ο πρωθυπουργός, στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.Ισχυρό μήνυμα για συλλογική δουλειά έστειλε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε για να δίνουμε λύσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο απ'ό,τι δεσμευτήκαμε», πρόσθεσε. Αναφερόμενος στο θέμα της ΠΓΔΜ έστειλε σαφές μήνυμα στη γειτονική χώρα. «Το λέμε καθαρά προς τη γειτονική ΠΓΔΜ . Τους έχουμε καλέσει σε μια ουσιαστική, εποικοδομητική συμμετοχή στη διαδικασία του ΟΗΕ για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας τους. Με εμμονή στην αδιαλλαξία και τις ανιστόρητες ενέργειες τους, δεν χτίζονται συμμαχικές σχέσεις».

    [02] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός,καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει στείλει ειδικό σήμα σε δημόσιες υπηρεσίες και Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους που πλήττουν τη χώρα.

    Η προσοχή των αρχών είναι στραμένη κυρίως στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι τώρα έντονα προβλήματα.

    Το Σάββατο, από τις βροχές δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Αττικής και στη Σαλαμίνα. Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

    Προβλήματα παρουσιάστηκαν στην υπόγεια διάβαση στην Καλλιρόης, στη λεωφόρο Πικερμίου, στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, στην περιφερειακή του Αιγάλεω και στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ.

    Από το βράδι η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές.

    Την Τρίτη και την Τετάρτη, βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, καθώς και στο Αιγαίο.

    Βελτίωση του καιρού, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται απο την Πέμπτη.

    Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή στα ορεινά της Φλώρινας και της Καστοριάς.

    Στο μεταξύ, κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας για να δει από κοντά την πορεία υλοποίησης του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης των καμένων περιοχών. "Οι πολίτες που δοκιμάστηκαν απο τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και ζουν με την αγωνιά των πλημμύρων, πρέπει να επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής και γιβ αυτό η προσπάθεια ανοικοδόμησης των περιοχών αυτών, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς", είπε ο Υπουργός Εσωτερικών από το Αλιβέρι.

    Ο Προκόπης Παυλοπουλος προήδρευσε σε πολύωρη σύσκεψη στο δημαρχείο στο Αλιβέρι, στην έδρα του δήμου Ταμυνέων, και ενημερώθηκε για την πορεία των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, τις ανάγκες που έχουν οι δήμοι σε μηχανήματα και μελέτες ενώ άκουσε και τα προβλήματα των κατοίκων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 October 2007 - 4:30:24 UTC