Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εορτάζεται σήμερα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου
  • [02] Στην Ελλάδα οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013

  • [01] Εορτάζεται σήμερα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

    Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και τις μαθητικές παρελάσεις στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, εορτάστηκε σήμερα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε τις Ενοπλες Δυνάμεις ως εγγυητές της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ασφάλειας των συνόρων και της εσωτερικής ηρεμίας του λαού μας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους, όσο φιλόδοξοι και αν είναι, αρκεί να αφήσουμε πίσω μας μίζερες συμπεριφορές.

    Μαθητική παρέλαση στην ΑΘήνα

    Με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας ενώπιον του υπουργού Παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στην πλατεία Συντάγματος, αμέσως μετά την πανηγυρική δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και την κατάθεση στεφάνων στον Αγνωστο Στρατιώτη, κορυφώθηκαν στην ΑΘήνα, οι εορταστικές εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

    Παρουσία πλήθους κόσμου, η παρέλαση άνοιξε με μαθητές σχολείων με παραδοσιακές φορεσιές, ακολούθησαν τα σχολεία της ΑΘήνας, οι αθλητές των Special Olympics και οι πρόσκοποι και έκλεισε με την Αθηναϊκή Φιλαρμονική.

    Στη δήλωση του ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι "η μαζική εθελοντική και ενθουσιώδη συμμετοχή της ελληνικής νεολαίας στη σημερινή παρέλαση αποδεικνύει ότι η νέα γενιά του τόπου διδάσκεται και εμπνέεται απο τη γενιά των πατέρων τους. Αυτό ενισχύει την ελπίδα και την αυτοπεποίθηση της σύγχρονης Ελλάδας".

    Ο κ. Παπουτσής, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην σημερινή ημέρα είπε ότι είναι μια μεγάλη εθνική επέτειος που μας υπενθυμίζει στην πατρίδα, το έθνος και το λαό που εμφορούνται απο τις αξίες της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιορίζεται η ελευθερία στην πράξη, στη σκέψη και στη ζωή μας.

    Την μαθητική παρέλαση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος ΑΘηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, η υπερνομάρχης Αθηνών Ντίνα Μπέη, ο νομαρχής Αθηνών Γ. Σγουρός, εκ μέρους της ΝΔ, ο βουλευτής Πάνος Παναγιωτόπουλος, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Χρήστος Παπουτσής, εκ μέρους του Συνασπισμού η βουλευτής Αννα Φιλίνη, απο το ΛΑΟΣ ο Γ. Γεωργίου, και αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

    Στην πανηγυρική δοξολογία παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Ιωάννης Δρίβας και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου.

    Επίσκεψη Παπούλια στη λίμνη Κορώνεια

    Έκκληση για πανεθνική συστράτευση για την προστασία του περιβάλλοντος, απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την επίσκεψη του στη λίμνη Κορώνεια της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.

    «Είμαι εδώ σήμερα για να υπογραμμίσω ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι εθνική υπόθεση», δήλωσε ο κ. Παπούλιας και σημείωσε: «Όταν μιλώ για εθνική υπόθεση χρειάζεται μια πανεθνική συστράτευση για να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Και στο παρελθόν έγιναν λάθη, αδιαφορήσαμε για μερικά πράγματα που νομίζαμε και πιστεύαμε ότι θα είναι περισσότερο αισιόδοξα, δεν μπορέσαμε, όμως, με αυτόν τον τρόπο και με αυτή τη νοοτροπία να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Νομίζω ότι σήμερα πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνική συνείδηση για το περιβάλλον. Πρέπει να ξεκινήσει η καινούρια συνείδηση από το νηπιαγωγείο. Από τα μικρά παιδιά μέχρι τους γεροντότερους».

    Ο κ. Παπούλιας ενημερώθηκε για τα προβλήματα στη λίμνη Κορώνεια από την υπεράντληση υδάτων με παράνομες γεωτρήσεις, τη ρύπανση με βιομηχανικά και άλλα λύματα και την ανομβρία, όπως και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη σωτηρία της.

    Προειδοποίηση Κ.Καραμανλή στις γειτονικές χώρες

    Μήνυμα στις γειτονικές χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στις ευρωατλαντικές δομές, να τηρήσουν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και χοροστατούντος του μητροπολίτη κ.Ανθιμου, με την οποία ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

    «Σήμερα η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τον Πολιούχο της, γιορτάζει την απελευθέρωσή της», ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Οπως δεσμευτήκαμε στους Μακεδονες η Θεσσαλονίκη, ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, με τις νέες υποδομές, τα μεγάλα έργα που γίνονται, μπορεί πλέον να παίξει τον ρόλο της ως οικονομικό, εμπορικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα, επισήμανε, η Ελλάδα είναι χώρα υπόδειγμα για όλους τους γείτονες της και οδηγός τους στις ευρωατλαντικές δομές. Αν πράγματι ανταποκριθούν στα προαπαιτούμενα που τίθενται σε όλες τις υποψήφιες χώρες, αν πράγματι επιδείξουν πλήρη σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας, της ειλικρινούς συνεργασίας, της αποφυγής προκλήσεων, τότε στο πρόσωπο της Ελλάδας θα έχουν έναν συνεπή σύμμαχο και εταίρο», κατέληξε ο Κ. Καραμανλής.

    Την ανάγκη να «απελευθερωθούμε» από ένα συγκεντρωτικό πελατειακό πολιτικό σύστημα, επισήμανε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

    «Είναι μια μέρα ιστορικής σημασίας, καθοριστικής σημασίας για την πατρίδα, για την Ελλάδα για τον Ελληνισμό», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε: «Χρειάζεται σήμερα να αποκτήσει ένα νέο νόημα η λέξη απελευθέρωση και η λέξη πατριωτισμός. Απαιτείται μπροστά στις μεγάλες εξελίξεις της εποχής να απελευθερώσουμε όλες μας τις δημιουργικές δυνάμεις, όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού, σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που επενδύει στον άνθρωπο, στη γνώση, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό μας, στην παράδοση μας, στην ταυτότητα μας. Αυτό απαιτεί όμως να απελευθερωθούμε από ένα πολιτικό σύστημα, έναν κρατισμό, μια πελατειακή λογική, έναν συγκεντρωτισμό που δυστυχώς συμβολίζεται και με τη σημερινή διακυβέρνηση, ένα πολιτικό σύστημα που αδικεί, απογοητεύει, περιθωριοποιεί, εμποδίζει την πρόοδο. Γι' αυτό είναι ανάγκη να λυτρώσουμε τον πολίτη μας, να λυτρώσουμε την περιφέρεια, να λυτρώσουμε βέβαια και τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη από αυτή την αντίληψη του πολιτικού συστήματος, του συγκεντρωτικού πελατειακού συστήματος. Αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός που καλούμαστε να διαμορφώσουμε. Ανατροπή για να μπορούμε να έχουμε δημοκρατική εξέλιξη, αξιοποιώντας το καλύτερο που έχουμε στη χώρα μας. Τη νέα γενιά, τις δυνάμεις της περιφέρειας, τις δυνάμεις των πολιτών μας».

    Επίσης ευχήθηκε «καλή επιστροφή και καλή δύναμη» στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    «Μεγάλη μέρα για την ιστορία μας. Τέτοιες στιγμές πρέπει να ανασύρουμε στη μνήμη μας το φρόνημα του 1912, του 1940. Μακάρι να το επιστρατεύαμε σε αυτή τη χρονική στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Η Ελλάδα χρειάζεται όραμα, αισιοδοξία, ελπίδα», τόνισε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. « Η Θεσσαλονίκη, που γιορτάζει σήμερα την απελευθέρωση της, στέλνει σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας . Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα, μπορούμε να απελευθερωνόμαστε κάθε μέρα. Γιατί η χώρα αυτό χρειάζεται. Οραμα, αισιοδοξία, ελπίδα», είπε.

    Στη δοξολογία παρέστησαν επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

    Εγκαίνια της έκθεσης "Οι πρωτοπόροι Έλληνες δημοσιογράφοι Μαρκίδες Πούλιου"

    Η άγνωστη - στο ευρύ κοινό- ιστορία του ελληνικού Τύπου και των ιδρυτών της πρώτης σωζόμενης ελληνικής εφημερίδας αναδύεται μέσα από τη σειρά ντοκουμέντων που εκτίθενται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

    Την έκθεση που φέρει τον τίτλο "Οι πρωτοπόροι Έλληνες δημοσιογράφοι Μαρκίδες Πούλιου - Εκδότες της πρώτης ελληνικής εφημερίδας" εγκαινίασε το απόγευμα του Σαββάτου στους χώρους του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας.

    "Μια από τις πρώτες προσπάθειες για τη δημιουργία ελληνόφωνης εφημερίδας εκτός των συνόρων της τουρκοκρατούμενης Ελλάδος ξεκίνησε μέσω του φύλλου "Εφημερίς" και αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αναγκαία αφύπνιση του γένους και την έναρξη του αγώνα για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού" τόνισε ο κ.Παπούλιας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως με την παρουσία του στο χώρο της έκθεσης θέλει να τιμήσει τη βορειοελλαδική δημοσιογραφία η οποία "με τους αγώνες της έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση της ελευθερίας, στην αντίσταση και στην ελεύθερη ενημέρωση".

    Ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας στο δείπνο του Γ΄Σ.Σ.

    «Οι Ενοπλες Δυνάμεις αποτελούν σήμερα ισχυρό παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, όμως έχει εξαιρετική σημασία και ο κοινωνικός τους ρόλος, καθώς βρίσκονται και πρέπει να βρίσκονται πάντα μπροστά, όχι μόνον όταν η πατρίδα δοκιμάζεται, αλλά και όταν η κοινωνία το έχει ανάγκη».

    Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την ομιλία του στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Ευστάθιος Στρατάκος στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

    Εορτασμός για τα 50χρονα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

    Στην τελετή εορτασμού των 50 χρόνων του Πανεπιστημίου "Μακεδονίας" παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Μεϊμαράκης, ενώ παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτης και οι βουλευτές Κ. Γκιουλέκας, Γ. Σαλαγκούδης, Α. Τζιτζικώστας, Α. Ρεγκούζας, Χ. Αράπογλου, Γ. Ζιώγας.

    Την εκδήλωση παρακολουθήσαν επίσης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης, ο ευρωβουλευτής Μ. Σχινάς, ο Πρύτανης του ΑΠΘ Α. Μάνθος, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

    Στην προσφώνηση του ο Πρύτανης του Ηλίας Κουσκουβέλης, επεσήμανε ότι το Πανεπιστήμιο "Μακεδονίας" είναι ένα "ένα σύγχρονο, ανοιχτό και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, που σέβεται το δημόσιο χρήμα, δημιουργεί μόνο του και αυξάνει την περιουσία του, χωρίς να αγνοεί τις κοινωνικές του υποχρεώσεις".

    "Η παιδεία στην Ελλάδα είναι όχι μόνο δημόσια, αλλά και κρατικοκεντρική. Και τούτο προσδιορίζει το πλαίσιο ανάμεσα στο επιθυμητό αυτοδιοίκητο και στην κρατική παρεμβατικότητα" συνέχισε ο κ. Κουσκουβέλης, μεταφέροντας τα λόγια του Αριστοτέλη, ότι "...η εκπαίδευση πρέπει να είναι μια και ενιαία για όλους και η επιμέλεια της πρέπει να είναι δημόσια και όχι ιδιωτική ...".

    Τόνισε ωστόσο, ότι το Πανεπιστήμιο, επιθυμεί την αξιολόγηση, την ένταση των ερευνητικών δραστηριοτήτων και την εναρμόνιση του βηματισμού του, με τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

    [02] Στην Ελλάδα οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013

    Η χώρα μας και συγκεκριμένα η Λάρισα και ο Βόλος θα συνδιοργανώσουν τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Η ελληνική υποψηφιότητα συγκέντρωσε στην δεύτερη ψηφοφορία που έγινε στην Πεσκάρα για την επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, 37 ψήφους έναντι 34 της υποψηφιότητας που κατέθεσε η Ριέκα της Κροατίας.

    Στον πρώτο γύρο η υποψηφιότητα της Λάρισας και του Βόλου συγκέντρωσε 31 ψήφους, ενώ ακολούθησαν η Ριέκα της Κροατίας με 24 και η Μυρσίνη της Τουρκίας με 13 ψήφους.

    Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, παραχώρησε λίγο μετά την απόφαση της ΔΕΜΑ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Ισίδωρος Κούβελος.

    "Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων και οι 23 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές-Μέλη της, εμπιστεύθηκαν την φιλόδοξη ελληνική πρόταση για την αναβάθμιση των Μεσογειακών Αγώνων και ανέθεσαν στον Βόλο και τη Λάρισα την διοργάνωση των Αγώνων του 2013. Ευχαριστούμε τη Δ.Ε.Μ.Α. και τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών της Μεσογείου για την αποδοχή της πρότασης-υποψηφιότητας μας, καθώς και την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που έδειξαν τόσους μήνες στο Όραμα και την πρωτοβουλία μας.

    Δώσαμε μια δύσκολη και υπό δυσμενείς συνθήκες μάχη για την ανάληψη της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Ξεκινήσαμε την εκστρατεία μας πολλούς μήνες μετά τις άλλες δυο υποψήφιες πόλεις, Ριέκα και Μερσίνα, και μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα αρνητικό εξαιτίας της συναισθηματικής φόρτισης της Μεσογειακής Οικογένειας προς την υποψηφιότητα της Ριέκα, λόγω της πολυετούς διεκδίκησης των Αγώνων", είπε ο κ. Κούβελος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνέχεια στον περιορισμένο χρόνο προβολής της ελληνικής πρότασης.

    "Ο περιορισμένος χρόνος της προβολής της πρότασης μας και το ήδη αρνητικά διαμορφωμένο κλίμα για την ελληνική υποψηφιότητα, μας ήταν εξαρχής γνωστά. Πιστεύαμε όμως, επίσης εξαρχής, ότι το Όραμα μας αυτό, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που απέκτησε η Ελλάδα από την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, την υπάρχουσα υποδομή σε αθλητικές και ξενοδοχειακές υποδομές, τους μοναδικούς εθελοντές, τα άριστα κατηρτισμένα στελέχη και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών συνιστούσαν την μοναδική ευκαιρία για να δημιουργήσουμε τους "μικρούς Ολυμπιακούς Αγώνες" της Μεσογείου".

    Ο κ. Κούβελος επανέλαβε ότι στόχος είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 να αποκτήσουν ισχυρή προοπτική. "Στόχος μας παραμένει οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 να συγκεντρώσουν τους κορυφαίους αθλητές, να καταστούν αυτοδύναμοι, να αποκτήσουν ισχυρή προοπτική για το μέλλον και συνάμα να αποτελέσουν συνεκτικό κρίκο για τις χώρες και τους λαούς της Μεσογείου, μετατρέποντας την σε θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας, πολιτισμού, προόδου και δημιουργώντας μια μοναδική συνθήκη συνύπαρξης για το μέλλον. Η δεύτερη μεγάλη μας αποστολή είναι η συνεισφορά στην περιφερειακή ανάπτυξη της Θεσσαλίας, η οποία καλείται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες το 2013 διαθέτοντας το καλύτερο και πληρέστερο δυνατόν δίκτυο υποδομών. Ο Βόλος και η Λάρισα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, έχουν τη μοναδική ευκαιρία, στα πλαίσια των Μεσογειακών Αγώνων, να αναβαθμιστούν σε μητροπόλεις της ελληνικής περιφέρειας και να προβληθούν διεθνώς, με μοναδικό τρόπο".

    Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξής του, ο κ. Κούβελος ευχαρίστησε τους χορηγούς. "Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους στήριξαν την προσπάθειά μας και εργάστηκαν γι' αυτή υπό μεγάλη πίεση χρόνου και αντίξοες συνθήκες. Κατάφεραν να αντιστρέψουν το ήδη αρνητικά διαμορφωμένο κλίμα και να πείσουν για την σημασία της πρότασής μας: το Υπουργείο Εξωτερικών και την Υπουργό κα Μπακογιάννη προσωπικά, τις Πρεσβείες μας στις χώρες της Μεσογείου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Τουρισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τους Δημάρχους του Βόλου και της Λάρισας, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες των δύο πόλεων που αγάπησαν εξαρχής τους Αγώνες, τα στελέχη και τους εργαζομένους στην επιτροπή διεκδίκησης που εργάστηκαν ακούραστα κάτω από μια σκληρή και δυσμενή πραγματικότητα, τους εθελοντές και τους χορηγούς με την μοναδική αθόρυβη προσφορά. Δεσμευόμαστε στην εκπλήρωση του μεγάλου στόχου μας και την υλοποίηση των προτάσεών μας με κύρια παρακαταθήκη όσα η Ελλάδα προσέφερε σε εκατομμύρια καλεσμένους της το 2004. Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε τους καλύτερους Μεσογειακούς Αγώνες της ιστορίας και στο πλαίσιο αυτό, με τη βοήθεια της Δ.Ε.Μ.Α. και την υποστήριξη των Ολυμπιακών Επιτροπών, ξεκινάμε αμέσως τη σκληρή δουλειά. Σας ευχαριστώ και σας περιμένουμε στον Βόλο το 2013".

    Ντόρα Μπακογιάννη: "Η νίκη ανήκει σε όλους"

    Την Παρασκευή, αμέσως μετά την άφιξή της στην Πεσκάρα, χρειάστηκε να βάλει την... τελευταία πινελιά στις επαφές με τους εκλέκτορες της ΔΕΜΑ αλλά και τους εκπροσώπους της ΔΟΕ. Κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα που υπήρχε τις τελευταίες δύο ημέρες στην Πεσκάρα, με αποτέλεσμα το "καλό αουτσάιντερ" που όλοι "βάφτιζαν" την ελληνική υποψηφιότητα, να γίνει "φαβορί" εν μία νυκτί. Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο μετά και τη δεύτερη ψηφοφορία, δεν έκρυβε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα.

    "Αύριο το πρωί φεύγουμε όλοι για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στο Βόλο. Η νίκη ανήκει σε όλους. Το Ολυμπιακό πνεύμα είναι ζωντανό. Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Καταφέραμε να φέρουμε τους αγώνες στην Ελλάδα. Η επιτυχία είναι μεγάλη. Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά με τρεις ψήφους και καταφέραμε να πάρουμε τους αγώνες", είπε η κα Μπακογιάννη.

    Και συνέχισε: "Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε διεκδίκηση Αγώνων. Ξέρω τι είναι να διεκδικείς αγώνες με πάρα πολύ δύσκολους όρους. Ήταν μια πολύ δύσκολη μάχη, που τελικά την κερδίσαμε. Ξεκινήσαμε με πάρα πολύ λίγους ψήφους. Ξεκινήσαμε με τις ψήφους της Κύπρου. Όταν ξεκινάς με τέτοια δεδομένα και καταφέρνεις να πάρεις τους αγώνες είναι μία μεγάλη στιγμή. Ξέρω πόσο σημαντική θα είναι για τον κόσμο της Θεσσαλίας. Ολόκληρη η Θεσσαλία θα αποκτήσει τις υποδομές που της λείπουν. Θα αποκτήσει την προσοχή που χρειάζεται. Θα αποκτήσει την προβολή που της χρειάζεται. Η Θεσσαλία μας θα αλλάξει και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Κι αυτό το χαίρομαι ιδιαίτερα. Θα σας εξομολογηθώ ότι ο Ισίδωρος έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και γι` αυτό χαίρομαι διπλά για τη συγκεκριμένη στιγμή".

    Μίνωας Κυριακού:"Το 2013 ανατέλλει κάτι καινούργιο".

    Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ Μίνωας Ξ. Κυριακού και ο δήμαρχος του Βόλου, υπέγραψαν το πρωτόκολλο ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων σε μια πανηγυρική τελετή.

    Ο κ. Κυριακού, σε δηλώσεις του υπογράμμισε: "Το 2013 ανατέλλει κάτι καινούργιο. Η διοργάνωση αυτή θα διαφέρει από την αντίστοιχη του 1991, που είχε αναλάβει και πάλι η χώρα μας. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για την Ελλάδα. Η Επιτροπή δούλεψε σκληρά, η εκλογή ήταν δύσκολη, αλλά τα καταφέραμε. Είμαι σίγουρος ότι θα τιμήσουμε την χώρα μας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 October 2007 - 11:30:21 UTC