Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Αντιλαϊκή η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • [02] Αλαβάνος: "Προοπτική στην Ενωτική Αριστερά"
  • [03] Επί ποδός πολέμου για...17000 βιζόν

  • [01] ΚΚΕ: Αντιλαϊκή η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    Ο διπλασιασμός των τιμών των ζωοτροφών, μαζί με τις εξευτελιστικές τιμές στο γάλα και στο κρέας που έχουν επιβάλλει τα γνωστά «καρτέλ», αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, σε βάρος των μικρομεσαίων παραγωγών, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων.

    Εκφράζοντας την υποστήριξή του στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και τα αιτήματά τους, το ΚΚΕ "επισημαίνει ότι οι αγώνες τους θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα αν συντονίζονται με όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργάτες και όλα τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Αν αμφισβητούν στο σύνολο της την πολιτική, τα κόμματα, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους ξεκληρίζουν. Αν συμβάλλουν στην δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας λαϊκής οικονομίας, στα πλαίσια της οποίας μέσα από τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς θα αναπτυχθεί ολόπλευρα και η κτηνοτροφία, εξασφαλίζοντας φθηνά και υγιεινά τρόφιμα στο λαό μας και αξιοπρεπή διαβίωση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

    [02] Αλαβάνος: "Προοπτική στην Ενωτική Αριστερά"

    "Και το εκλογικό αποτέλεσμα και όλες οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δώσει και μια πνοή και μια αισιοδοξία και μια προοπτική σ΄ αυτό το ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς, πάντα όμως ξέροντας ότι ο κόσμος αυτός μας δοκιμάζει", τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ανάφερε ότι "η πρόταση για κοινή δράση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ σε συγκεκριμένα αιτήματα είναι κάτι το οποίο το πιστεύω. Και στο ΚΚΕ και σ΄ όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς τις εξωκοινοβουλευτικές και πάντα κάνουμε προτάσεις".

    Στο γενικό πολιτικό ζήτημα, πρόσθεσε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, όμως δεν υπάρχει μία κοινή βάση συμπόρευσης. Εμείς έχουμε κάνει πολύ λιγότερη κριτική στο ΠΑΣΟΚ απ΄ αυτήν που κάνουν τώρα μεταξύ τους οι διάφορες πτέρυγες, ομάδες, τάσεις, πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ.. Δεν υπάρχει πεδίο ευρύτερης συνεργασίας. Κινούμαστε σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

    Σε ερώτηση αν μια υποτιθέμενη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ δεν θα ήταν συμφέρουσα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε ότι δεν ισχύει μια τέτοια λογική και θύμισε την περίοδο του 1989, λέγοντας ότι, η προσπάθεια να αξιοποιηθεί από την Αριστερά, η κρίση στο ΠΑΣΟΚ με έναν τρόπο πρόσκαιρο και επιφανειακό, έφερε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ συνήλθε και η Αριστερά μπήκε σε κρίση. Διότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαϊκού κόσμου της Αριστεράς δεν μπόρεσε να κατανοήσει ή να συγχωρέσει το γεγονός ότι βρέθηκε μια κοινή κυβέρνηση της Ν.Δ. με την τότε Αριστερά.

    Γι αυτό νομίζω ότι κάθε λογική λεηλασίας απλώς δεν ισχύει, υπογράμμισε.

    Αναφερόμενος, τέλος, στις παρελάσεις στα σχολεία ο κ. Αλ.Αλαβάνος είπε ότι "το πρώτο είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να μεταδώσουμε τις μεγάλες αξίες που συμπεριλαμβάνουν αυτά τα γεγονότα στα παιδιά. Και μ΄ αυτό το κριτήριο να απαντήσουμε. Εκεί η δικιά μας απάντηση είναι ότι δεν είναι οι παρελάσεις αυτός ο τρόπος. Ότι μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους οι οποίοι είναι πολύ πιο λειτουργικοί και όντως μπορούν να επηρεάσουν τις χορδές της ψυχής του κάθε παιδιού".

    [03] Επί ποδός πολέμου για...17000 βιζόν

    Επί ποδός πολέμου βρίσκονται πολλοί Γερμανοί στρατιώτες που ανέλαβαν το δύσκολο έργο να εντοπίσουν και να συλλάβουν 17.000 ...βιζόν που δραπέτευσαν από ένα εκτροφείο της ανατολικής Γερμανίας όταν άγνωστοι άνοιξαν τα κλουβιά τους για να τα απελευθερώσουν.

    Τα ζώα το έσκασαν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, όταν άγνωστοι, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε κάποια οργάνωση προστασίας των ζώων, έκοψαν το συρματόπλεγμα του εκτροφείου και άνοιξαν πολλά κλουβιά.

    Στρατιώτες, αστυνομικοί και πολλοί εθελοντές, οπλισμένοι με κλουβιά και δίχτυα, συμμετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των βιζόν στα δάση της γύρω περιοχής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 October 2007 - 7:30:22 UTC