Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θετική η πορεία της ανάπτυξης και της απασχόλησης"

  • [01] "Θετική η πορεία της ανάπτυξης και της απασχόλησης"

    Η πορεία της οικονομίας, του προϋπολογισμού καθώς και του νομοθετικού έργου του υπουργείου Οικονομίας, ήταν τα θέματα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Στις δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η πορεία της οικονομίας είναι θετική, όπως επίσης είναι θετικές και οι πορείες της ανάπτυξης και της απασχόλησης αλλά και η εξέλιξη όλων των βασικών οικονομικών δεικτών.

    Είναι διασφαλισμένες οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας και η θετική πορεία της και στο μέλλον λόγω των μεταρρυθμίσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Χαρακτήρισε ικανοποιητική την πορεία του προϋπολογισμού, ο οποίος όπως είπε, θα κλείσει σύμφωνα με τις προβλέψεις στο προσχέδιο και στο οριστικό σχέδιο θα παρουσιάσουμε είπε τα στοιχεία με βάση και το αναθεωρημένο ΑΕΠ.

    Το έλλειμμα παραμένει κάτω από το 3% το 2007, είπε ο κ. Αλογοσκούφης παρά το ότι θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την κοινοτική συνδρομή λόγω της αναθεώρησης του ΑΕΠ, όπως είπε. Και συμπλήρωσε ότι οι στόχοι μας το 2008 παραμένουν όπως περιγράφονται στο προσχέδιο.

    Σε ό,τι αφορά την πορεία του νομοθετικού έργου του υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι όλα τα νομοσχέδια που είχαν κατατεθεί προεκλογικά και δεν είχαν ψηφιστεί βρίσκονται στη διαδικασία ψήφισης. Ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ότι βρίσκεται στη διαδικασία ψήφισης το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) 2007-2013 που είναι όπως είπε, μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα και το πλαίσιο διαχείρισής του έχει εξαιρετική σημασία.

    Βρίσκεται κατατεθειμένο στη Βουλή είπε ο κ. Αλογοσκούφης και θα συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες το νομοσχέδιο για τις συντάξεις, ενώ θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες το νομοσχέδιο για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής για την καταπολέμηση της φτώχειας.

    Συνάντηση Καραμανλή με τον Σταύρο Δήμα

    Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τα θέματα του περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Δήμας ανέφερε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται πολύ για την κατάσταση του περιβάλλοντος στη χώρα μας, στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα των κλιματικών αλλαγών, των οποίων οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρότερες στο μέλλον, καθώς και το θέμα της λειψυδρίας στη χώρα μας, όπως είπε ο Επίτροπος.

    Ο Σταύρος Δήμας αναφέρθηκε στους τέσσερις καύσωνες που έπληξαν τη χώρα μας το καλοκαίρι, στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, αλλά και στις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, υπογραμμίζοντας ότι οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν τον τρόπο ζωής μας.

    Ο κ. Δήμας τόνισε, επίσης, ότι χρειάζεται παγκόσμια συνεργασία για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

    Σε ερώτηση αν του λείπει η εσωτερική πολιτική σκηνή, απάντησε ότι του λείπει πολύ η Ελλάδα. Έχουμε την ομορφότερη χώρα στον κόσμο και γι'αυτό έχουμε μεγάλο καθήκον να προστατεύσουμε το περιβάλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 November 2007 - 13:30:15 UTC