Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία για την εκλογή αρχηγού
  • [02] ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις στα σχολεία
  • [03] Προανάκριση για τα επεισόδια στα Ζωνιανά
  • [04] Για την άμυνα ενημερώθηκε ο Γ.Καρατζαφέρης

  • [01] Στην τελική ευθεία για την εκλογή αρχηγού

    Ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής , 11 του μηνός για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ , ο πρόεδρος του Κινήματος , Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει το μεσημέρι σε πολιτική εκδήλωση στη Χαλκίδα. Το απόγευμα, θα μιλήσει στην Αθήνα σε εκδήλωση ομογενών και μεταναστών και το βράδυ σε συνεστίαση Ποντιακών Σωματείων, στο Μοσχάτο.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το πρωί επισκέπτεται τη Νίκαια και το Πέραμα, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ο Γ.Παπανδρέου με ανθρώπους γραμμάτων και τεχνών

    "Αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό καθώς πέρα της ανθρώπινης επαφής, χρειάζομαι την παρουσία σας, το λόγο σας, τη σκέψη σας, την κριτική, τη δημιουργικότητα και την φαντασία σας", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου απευθυνόμενος σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, οι οποίοι τον στηρίζουν, σε συγκέντρωση χθες το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ο κ. Παπανδρέου έθεσε το ερώτημα "πως οι μικρές και μεγάλες καθημερινές επαναστάσεις στην τεχνολογία, τον πολιτισμό και τις επιστήμες μπορούν να αξιοποιηθούν θετικά για την Ελλάδα", ενώ στη συνέχεια περιέγραψε με συντομία μια σειρά από παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας για να τονίσει στο τέλος, ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα η οποία αξίζει και μπορεί καλύτερα υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει την επανάσταση της σύντομα, αλλιώς θα περιθωριοποιηθεί. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η μάχη που δίνει αυτό το καιρό και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, είναι μάχη ιδεών και όχι προσώπων, καθώς έχει έρθει η ώρα για απελευθέρωση από την μοιρολατρία και το μοιρολόι.

    Ορισμένοι με κατηγορούν ότι μιλώ για μικρό ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι "μιλάω για ένα ΠΑΣΟΚ τόσο μεγάλο όσο και οι αξίες του". Στη συνέχεια ανέπτυξε την πρόταση του για το νέο πατριωτισμό και κάλεσε τους ανθρώπους του πνεύματος σε συμμαχία για την απελευθέρωση της δημιουργικότητας έτσι ώστε η πολιτική να ξαναγίνει "ερωτεύσιμη , καρποφόρα και παραγωγική".

    Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών ότι υπάρχει εκ μέρους του η πολιτική βούληση για συνεργασία, τους κάλεσε να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα απαραίτητα οργανωτικά σχήματα συνεργασίας, τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην εκλογή της 11ης Νοεμβρίου τονίζοντας και πάλι την αναγκαιότητα της διαρκούς παρουσίας τους και την θέση τους "απέναντι, όταν η ανάγκη το επιβάλλει και δίπλα, όταν η ανάγκη το απαιτεί".

    Ομιλία Ευ.Βενιζέλου στον Πειραιά

    "Στις 11 του Νοέμβρη η διαδικασία μπορεί να φαίνεται εσωτερική μπορεί να νομίζουμε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ και το πρόσωπο του Προέδρου του στην πραγματικότητα όμως αφορά τη σχέση μας με την κοινωνία αφορά τη σχέση μας με τα άλλα κόμματα αφορά το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών που στην πραγματικότητα θα κριθούν στις 11 του Νοέμβρη", τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος σε ομιλία του στον Πειραιά.

    Αναφερόμενος στον κ.Κ.Καραμανλή, τόνισε ότι "δεν αντέχει κοινοβουλευτικά, είναι όμηρος της δυσαρέσκειας και των διεκδικήσεων και των πιέσεων της κοινοβουλευτικής του ομάδας".

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τρομοκρατεί τον κόσμο σε σχέση με το ασφαλιστικό και ανοίγει μέτωπα όπως στην Παιδεία και τη Δημόσια Διοίκηση που δεν μπορεί να κλείσει.Ενθαρρύνει κύματα ακρίβειας. Παίζει με το φορολογικό. Δε δίνει καμία απάντηση για το φόρο προστιθέμενης αξίας για τη φορολογία ακινήτων για τη φορολογία του πετρελαίου.

    Το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε, πρέπει να δώσει μια απάντηση σε όλα αυτά ως αντιπολίτευση και να είναι έτοιμο να σηκώσει το γάντι των πρόωρων εκλογών, που ο κ. Καραμανλής ρίχνει με προσβλητικό και προκλητικό τρόπο κινώντας τη διαδικασία αλλαγής του εκλογικού νόμου.

    Μοίρα του τόπου είναι να εμπιστεύεται στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη τα μεγάλα οράματα, τα μεγάλα κεφάλαια της ιστορίας, είπε ο κ. Ευ.Βενιζέλος. Η θεωρία της μικρής πλην εντίμου Ελλάδος, είναι μια θεωρία της δεξιάς, της συντήρησης. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ως παράταξη από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Γέρου της Δημοκρατίας. Η παράταξη που διεκδικούσε, που απαιτούσε, που είχε οράματα και έτσι πρέπει να κρατήσουμε πάντα το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ των οραμάτων, το ΠΑΣΟΚ των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ των μη προνομιούχων του 2007.

    Συνέντευξη Σκανδαλίδη στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"

    Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί. Περάσαμε από τέτοιες εντάσεις, αλλά το ΠΑΣΟΚ πάντα έχει τη δυνατότητα αυτή να ενώνεται, τόνισε ο κ.Κ.Σκανδαλίδης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

    Εκείνο που πρέπει να γίνει, υπογράμμισε, είναι η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαφυλάξει πλήρως τις διαδικασίες. Δεν πρέπει να υπάρξει το παραμικρό γεγονός που μπορεί να πατήσει οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Στο ΠΑΣΟΚ κανείς δεν έχει τα κότσια και τη δυνατότητα να το διασπάσει.

    Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί και σε ότι με αφορά θα κάνω το παν να είμαστε όλοι μαζί, επανέλαβε ο Κ.Σκανδαλίδης. Για μένα, είπε, η πορεία του ΠΑΣΟΚ στις 11 του μήνα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι αφετηρία μιας καινούργιας μέρας. Και στην καινούργια μέρα θα είμαι παρών και θα είμαι συνεχώς παρών από εδώ και πέρα για να διαφυλάξω αυτή τη διαδικασία και την ενότητα και την συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ.

    [02] ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις στα σχολεία

    Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε το ΚΚΕ.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τη συνάντηση ζήτησε η κα Αλέκα Παπαρήγα, προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

    ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις στα σχολεία

    Μειοψηφία στα σχολεία αποδεικνύεται ότι είναι η πολιτική που εμπορευματοποιεί, υποβαθμίζει και κλείνει το δρόμο στη μόρφωση για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

    Οι μαθήτριες και οι μαθητές, που με συλλογικές διαδικασίες, αποφασίζουν τη μορφή της πάλης τους για να εκφράσουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, εκφράζουν την πλειοψηφία στα σχολεία. Και αυτά, υπερπηδώντας τις συκοφαντίες, τις απειλές και την τρομοκρατία κυβέρνησης, διευθυντών και εισαγγελέων, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    [03] Προανάκριση για τα επεισόδια στα Ζωνιανά

    Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στα Ζωνιανά Ρεθύμνου μετά τον τραυματισμό των τριών ειδικών φρουρών που υπηρετούν στα ΤΑΕ Κρήτης, από τα καταιγιστικά πυρά που δέχθηκε κομβόι των αστυνομικών χθες, καθώς μετέβαιναν στο χωριό για έρευνες στα σπίτια εμπόρων ναρκωτικών.

    Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο 25χρονος ειδικός φρουρός Ευστάθιος Λαζαρίδης, πατέρας ενός βρέφους μόλις δυο μηνών που κατάγεται από τη Μακεδονία, ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ηρακλείου με τραύμα στον αυχένα.

    Ελαφρότερα είναι τραυματισμένοι οι άλλοι δυο ειδικοί φρουροί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

    Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με την οικογένεια του 25χρονου ειδικού φρουρού και έδωσε εντολή να μεταφερθούν τα συγγενικά του πρόσωπα με μέριμνα της αστυνομίας στην Κρήτη για να είναι κοντά στον τραυματία.

    Η υπόθεση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή όταν συνελήφθη στο Ρέθυμνο ένας 24χρονος, ενώ κατάφερε να διαφύγει ο ξάδελφός του, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους σημαντική ποσότητα χασίς και κοκαΐνης.

    Από την αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνης ζητήθηκαν ενισχύσεις από το Ηράκλειο, προκειμένου να γίνει έρευνα στα σπίτια του συλληφθέντος και του ξαδέλφου του που αναζητείται στα Ζωνιανά, όπου και στο παρελθόν αστυνομικές δυνάμεις έχουν δεχθεί ένοπλες επιθέσεις.

    Για να γίνει ο έλεγχος οργανώθηκε επιχείρηση με επικεφαλής δυο αστυνομικούς υποδιευθυντές και εισαγγελέα και ξεκίνησαν δώδεκα τζιπ με πάνω από 40 αστυνομικούς. Περίπου 500 μέτρα έξω από το χωριό δέχθηκαν καταιγιστικά πυρά με αυτόματα όπλα καλάσνικοφ από μια πλαγιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι τρεις ειδικοί φρουροί.

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Σανιδάς, παρήγγειλε να ενεργήσει η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου, Λευκοθέα Τερζητάκου, αυτεπάγγελτη προανάκριση κατά την οποία θα κληθούν φορείς και κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να βρεθούν οι πρωταίτιοι των επεισοδίων. Την έρευνα θα εποπτεύει ο εισαγγελέας Εφετών Κρήτης.

    Στο μεταξύ, ομάδα 75 ανδρών της ΕΚΑΜ αναχώρησε χθες το απόγευμα από την Αθήνα με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 με προορισμό τα Ζωνιανά της Κρήτης, όπου θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, η οποία έχει ξεκινήσει μετά την ένοπλη αιματηρή επίθεση εναντίον αστυνομικών.

    Οι άνδρες της ΕΚΑΜ έχουν εντολή από τον εισαγγελέα να φροντίσουν για την τάξη στην περιοχή, ενώ θα διεξάγουν και έρευνες για τον εντοπισμό όπλων και άλλων αντικειμένων, καθώς και οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας.

    [04] Για την άμυνα ενημερώθηκε ο Γ.Καρατζαφέρης

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι αρμόδιοι επιτελείς ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη για θέματα που αφορούν σε ολόκληρο το φάσμα της αμυντικής πολιτικής της χώρας.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε πληρέστατη την ενημέρωση. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διεπίστωσε ότι "η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ιδιαίτερα σοβαρή" και, όπως είπε, "έχω την αίσθηση ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να αισθάνεται καλά".

    Απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνου στην πΓΔΜ, ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε ότι σε δύσκολες κομβικές καμπές καλό θα ήταν να υπάρχει μια ενιαία φωνή προς τα έξω. "Δεν έχω δει αρχηγό κόμματος των Σκοπίων να έρχεται στην Αθήνα μεμονωμένα και να εκφράσει μια πολιτική", παρατήρησε. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε από τον κ. Αλαβάνο, "με καλή διάθεση", ας το σκεφθεί καλύτερα, γιατί, όπως είπε, "δεν γνωρίζω πώς θα χρησιμοποιηθεί".

    Τέλος, σε ερώτηση για το εάν τον Καραμανλή θα ρίξουν μακριά πόδια, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε διερωτώμενος "έχει η Ν.Δ. Φασούλα;".

    Η ενημέρωση διήρκεσε δύο ώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 November 2007 - 7:30:29 UTC