Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία για την εκλογή αρχηγού

  • [01] Στην τελική ευθεία για την εκλογή αρχηγού

    Ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, 11 του μηνός για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου μίλησε το μεσημέρι σε πολιτική εκδήλωση στη Χαλκίδα. Το απόγευμα, θα μιλήσει στην Αθήνα σε εκδήλωση ομογενών και μεταναστών και το βράδυ σε συνεστίαση Ποντιακών Σωματείων, στο Μοσχάτο.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το πρωί επισκέφθηκε τη Νίκαια και το Πέραμα, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ομιλία Γ. Παπανδρέου στη Χαλκίδα

    Από τις 12 Νοεμβρίου εγγυώμαι ότι θα προχωρήσω σε τομές και αλλαγές που θα επαναθεμελιώνουν το ΠΑΣΟΚ σε νέες βάσεις και δομές, με νέα πρόσωπα, με νέο ύφος και ήθος, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στη Χαλκίδα.

    Και κάλεσε ταυτόχρονα σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές στις 11 Νοεμβρίου ώστε, όπως είπε, να δοθεί δυναμικά και αποφασιστικά η απάντηση "σε αυτούς που θέλουν την πολιτική να είναι υπηρέτρια της οικονομίας,πεδίο προσωπικής φιλοδοξίας, χαμογελαστή υπάλληλο δημοσίων σχέσεων και προξενήτρα αδιαφανών συναλλαγών, συμφωνιών και διαπλοκών".

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μεγάλη ισχυρή και δυνατή εντολή, ώστε η χθεσινή του κρίση να γίνει αυριανή ελπίδα και η χθεσινή του ήττα αυριανή νίκη και ταυτόχρονα θα το ξαναγίνει Κίνημα λαού.

    Ζήτησε δε καθαρή εντολή ώστε να δοθεί το μήνυμα της νέας, μακράς πνοής, πολιτικής ηγεμονίας, της ηγεμονίας μιας μεγάλης κεντροαριστερής προοδευτικής πλειοψηφίας.

    Και τόνισε χαρακτηριστικά ότι "πάμε μπροστά, λέγοντας δυνατά ότι δεν θέλουμε να γίνουμε Καραμανλής στη θέση του Καραμανλή και ΝΔ στη θέση της ΝΔ".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι "λέμε όχι στα μεγάλα συμφέροντα του παρασκηνίου,του αερητζιδισμού,της ασύδωτης κερδοσκοπίας και του παρασιτικού κρατισμού,ενώ λέμε ναι στις ισότιμες σχέσεις με τους κοινωνικούς εταίρους που συμφωνούν για την ανάγκη μιας νέας εθνικής στρατηγικής".

    Στη συνέχεια ανέπτυξε τις απόψεις του για τους πυλώνες της νέας εθνικής στρατηγικής και του νέου πατριωτισμού.

    Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στη Εθνική Συνδιάσκεψη συζητήθηκαν ανοιχτά όλα, για το παρόν και το μέλλον της χώρας και του κόμματος,για τα αίτια της ήττας του και για την ανάγκη να προχωρήσει στη "λυτρωτική σύγκρουση με την υποκρισία, τη φθορά και την ομφαλοσκόπηση των μηχανισμών της αδράνειας".

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με την αναδιοργάνωσή του και την ενίσχυση της πολιτικής του αυτονομίας θα αγγίξει τις καρδιές των ανθρώπων, θα επιστρέψει σε αυτό η εμπιστοσύνη της βάσης του και θα παρεμβαίνει αποτελεσματικά.

    Επίσης, πρόσθεσε, ότι πρέπει να λέμε δυνατά ποιές είναι οι πολιτικές που μας ξερίζωσαν από τις παραδόσεις μας, μας ξέκοψαν από το λαό και μας οδήγησαν στην ήττα.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου τόνισε ότι "η ΝΔ και τα διάφορα κατεστημένα φοβούνται το νέο ΠΑΣΟΚ που γεννιέται, το ΠΑΣΟΚ με ήρεμη δύναμη, ελεύθερο και χωρίς εξαρτήσεις και ασυμβίβαστο απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα". Γι΄αυτό, είπε, λέμε όχι στα δοβλέτια και στην οικοπεδοποίηση του κόμματός μας, που οδηγεί νομοτελιακά σε εξαρτήσεις και αναφορές σε εξωθεσμικά κέντρα.

    Τόνισε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του, διότι θεωρεί ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και την πατρίδα, καθώς και στους πολίτες και στις επερχόμενες γενιές. Σημείωσε ότι έκανε επιλογές, ακούγοντας την ψυχή και το μυαλό του, υπακούοντας μόνο στις ηθικές και πολιτικές αρχές του. Και επισήμανε ότι "απάντησε όχι στα εκβιαστικά πρωτοσέλιδα της διαπλοκής και της χειραγώγησης που με καλούσαν να παραιτηθώ".

    "Το έκανα γιατί δεν θα αφήσω ποτέ να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες του ΠΑΣΟΚ τα συμφέροντα. Το έκανα από το καθήκον και από υποχρέωση απέναντι στην παράταξη και τον τόπο. Είπα και ξαναλέω όχι στα συμφέροντα της αντίδρασης που έδρασαν και το 1965 και το 1989, επιζητώντας να υποτάξουν την πολιτική και να κυβερνήσουν τη χώρα από το παρασκήνιο για να αυξήσουν ακόμα πιο πολύ τα υπερκέρδη και την επιρροή τους", τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου κατήγγειλε "τα συμφέροντα με ονοματεπώνυμο,που επιχείρησαν να καθοδηγήσουν τη διαδικασία εκλογής προέδρου και όταν διαπίστωσαν ότι το σχέδιο "δεν τους βγαίνει" ενεργοποίησαν το εναλλακτικό σενάριο της διάλυσης που τώρα ξέρουν ότι ούτε και αυτό μπορεί να περάσει".

    Εχουμε δώσει δύναμη στον πολίτη να αποφασίζει εκείνος δημοκρατικά, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το Κίνημα δεν μπορεί να ψαρεύει ψήφους σε θολά νερά, χάρη μιας απολίτικης πολυσυλλεκτικότητας και με θολές θέσεις που δεν ξεκαθαρίζουν με ποιους είναι και γιατί.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τη ΝΔ για το σύνολο της πολιτικής της και είπε ότι τα δικά της προβλήματα είναι πολύ πιο βαθιά από αυτά που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ και πηγάζουν από τα αδιέξοδα της πολιτικής της και την κατάρρευση όλων της των σχεδίων και δεν έχουν σχέση με προσωπικούς ανταγωνισμούς.

    "Εκπροσωπούμε δύο διαφοφετικούς κόσμους με τη ΝΔ", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι "στα αδιέξοδα της πολιτικής τους εμείς δίνουμε πλούτο στον αδύναμο, δύναμη στον πολίτη, αλλαγή του πολιτικού συστήματος και σωστή διαχείριση του ιδρώτα των πολιτών".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε ακόμα μία φορά σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες της 11ης Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο για μια πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία, την οποία μιμούνται και άλλες χώρες, όπως η γειτονική Ιταλία, όπου μέσω αυτής της διαδικασίας προχώρησαν και άλλες σημαντικές πολιτικές αλλαγές στο κόμμα του οποίου πρόεδρος εξελέγη ο Βάλτερ Βελτρόνι.

    "Ζητώ εντολή για μια νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα", κατέληξε ο κ. Παπανδρέου .

    Ομιλία Ευ.Βενιζέλου στον Πειραιά

    "Στις 11 του Νοέμβρη η διαδικασία μπορεί να φαίνεται εσωτερική μπορεί να νομίζουμε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ και το πρόσωπο του Προέδρου του στην πραγματικότητα όμως αφορά τη σχέση μας με την κοινωνία αφορά τη σχέση μας με τα άλλα κόμματα αφορά το αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών που στην πραγματικότητα θα κριθούν στις 11 του Νοέμβρη", τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος σε ομιλία του στον Πειραιά.

    Αναφερόμενος στον κ.Κ.Καραμανλή, τόνισε ότι "δεν αντέχει κοινοβουλευτικά, είναι όμηρος της δυσαρέσκειας και των διεκδικήσεων και των πιέσεων της κοινοβουλευτικής του ομάδας".

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τρομοκρατεί τον κόσμο σε σχέση με το ασφαλιστικό και ανοίγει μέτωπα όπως στην Παιδεία και τη Δημόσια Διοίκηση που δεν μπορεί να κλείσει.Ενθαρρύνει κύματα ακρίβειας. Παίζει με το φορολογικό. Δε δίνει καμία απάντηση για το φόρο προστιθέμενης αξίας για τη φορολογία ακινήτων για τη φορολογία του πετρελαίου.

    Το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε, πρέπει να δώσει μια απάντηση σε όλα αυτά ως αντιπολίτευση και να είναι έτοιμο να σηκώσει το γάντι των πρόωρων εκλογών, που ο κ. Καραμανλής ρίχνει με προσβλητικό και προκλητικό τρόπο κινώντας τη διαδικασία αλλαγής του εκλογικού νόμου.

    Μοίρα του τόπου είναι να εμπιστεύεται στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη τα μεγάλα οράματα, τα μεγάλα κεφάλαια της ιστορίας, είπε ο κ. Ευ.Βενιζέλος. Η θεωρία της μικρής πλην εντίμου Ελλάδος, είναι μια θεωρία της δεξιάς, της συντήρησης. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ως παράταξη από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Γέρου της Δημοκρατίας η παράταξη που διεκδικούσε, που απαιτούσε, που είχε οράματα και έτσι πρέπει να κρατήσουμε πάντα το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ των οραμάτων, το ΠΑΣΟΚ των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ των μη προνομιούχων του 2007.

    Συνέντευξη Σκανδαλίδη στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"

    Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί. Περάσαμε από τέτοιες εντάσεις, αλλά το ΠΑΣΟΚ πάντα έχει τη δυνατότητα αυτή να ενώνεται, τόνισε ο κ.Κ.Σκανδαλίδης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

    Εκείνο που πρέπει να γίνει, υπογράμμισε, είναι η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ να διαφυλάξει πλήρως τις διαδικασίες. Δεν πρέπει να υπάρξει το παραμικρό γεγονός που μπορεί να πατήσει οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Στο ΠΑΣΟΚ κανείς δεν έχει τα κότσια και τη δυνατότητα να το διασπάσει.

    Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί και σε ότι με αφορά θα κάνω το παν να είμαστε όλοι μαζί, επανέλαβε ο Κ.Σκανδαλίδης. Για μένα, είπε, η πορεία του ΠΑΣΟΚ στις 11 του μήνα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι αφετηρία μιας καινούργιας μέρας. Και στην καινούργια μέρα θα είμαι παρών και θα είμαι συνεχώς παρών από εδώ και πέρα για να διαφυλάξω αυτή τη διαδικασία και την ενότητα και την συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ.

    Σύσκεψη για το ασφαλιστικό

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να προσέλθει στο διάλογο για το ασφαλιστικό με τεκμηριωμένες προτάσεις, κάτι το οποίο, όπως είπε, αρνείται να κάνει μέχρι σήμερα.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση αμέσως μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε, υπό την προεδρία του, στο γραφείο του στη Βουλή, όπου εξετάστηκε το ασφαλιστικό θέμα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το Κίνημα θα υπερασπιστεί μαχητικά και υπεύθυνα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και θα αποκαλύπτει την πολιτική της ΝΔ, η οποία έφερε το ασφαλιστικό σε δυσμενή θέση. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβει τα χαρτιά της και αρνείται να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθυεσία.

    Ακόμη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προβάλλει παράλληλα τις δικές του θετικές ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις.

    Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι δυο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Θ. Πάγκαλος και Χάρης Καστανίδης, ο Γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Ρέππας, ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομίας Γιάννης Μαγκριώτης και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Ραγκούσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 November 2007 - 17:30:35 UTC