Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις για το ασφαλιστικό"
  • [02] Συναντήσεις Α.Αλαβάνου στα Σκόπια
  • [03] Αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά

  • [01] "Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις για το ασφαλιστικό"

    Συνεργασία με τον υπουργό Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μαγγίνας δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις μέχρι τώρα εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό και ανέφερε πως συζήτησαν τις επόμενες φάσεις, το διάλογο στους επόμενους κύκλους.

    "Η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε προτάσεις και θέσεις τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις όσο και από τους κοινωνικούς εταίρους. Ο διάλογος είναι μια βαθύτατα δημοκρατική διαδικασία. Είναι ανοικτός. Βεβαίως δεν είναι υποχρεωτικός και ο καθένας προσέρχεται και αποχωρεί όπως και όταν κρίνει", τόνισε ο κ. Μαγγίνας ο οποίος για τη διάρκεια του διάλογου είπε πως δεν υπάρχει ορίζοντας και θα συνεχιστεί μέχρι να εξαντληθούν τα θέματα.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Τη συνάντηση ζήτησε η κα Παπαρήγα, προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή - Ν.Κακλαμάνη

    Για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και για τη λαθρομετανάστευση, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη, σε συνάντηση που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την επικείμενη αλλαγή του πρότζεκτ, σε ό,τι αφορά τη διπλή ανάπλαση και κυρίως το γήπεδο του Παναθηναϊκού και ανέφερε ότι με επιστολή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δέχεται να αναλάβει με δικά της έξοδα την κατασκευή του γηπέδου και ως εκ τούτου θα αλλάξει η συμφωνία που υπήρχε μέχρι τώρα.

    "Οταν θα είμαστε έτοιμοι θα δημοσιοποιήσουμε τις λεπτομέρειες και θα παρουσιαστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι καλή εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη συντόμευση του έργου, επεσήμανε ο κ. Κακλαμάνης.

    Εξάλλου, ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από τον πρωθυπουργό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τους δυο νέους χώρους διαχείρισης απορριμμάτων στην Κερατέα και το Γραμματικό με εργοστάσιο ανακύκλωσης αλλά και περαιτέρω επεξεργασίας.

    Ο κ.Κακλαμάνης τόνισε πως δεν πρέπει να είμαστε ήσυχοι ότι έχει λυθεί το πρόβλημα, επειδή φτιάχτηκε ενδιάμεσο κύτταρο ή προχωρά το μεγάλο κύτταρο στη Φυλή και σημείωσε πως υπάρχει αναστολή εκτέλεσης για δύο έως τρία χρόνια.

    "Αυτή είναι η πραγματικότητα και είμαι υποχρεωμένος να την παρουσιάσω και να ζητήσω από την κυβέρνηση αλλά και από τα κόμματα να στηρίξουν τον υπάρχοντα περιφερειακό σχεδιασμό που είχε ψηφιστεί επί Βάσως Παπανδρέου και όχι να υποκύψουν σε αντιδράσεις μερικών τοπικών κοινωνιών", επεσήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός συμφώνησε πλήρως και δεν είχε καμιά αντίρρηση όταν του είχε θέσει το θέμα και στο παρελθόν.

    Ο Νικήτας Κακλαμάνης έθεσε και το θέμα της λαθρομετανάστευσης ζητώντας εθνική συνεννόηση. Ανέφερε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να θέσει το θέμα σε επίπεδο Ευρώπης για κοινή μεταναστευτική πολιτική με έμφαση στις χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία που είναι κύριες πύλες εισόδου και να ζητήσει ενισχυμένα κονδύλια για περαιτέρω φύλαξη. Μάλιστα, τόνισε, πως στο εσωτερικό της χώρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, μακριά από ακραίες τοποθετήσεις και εξάρσεις, εκφράζοντας το φόβο του αν δεν ληφθούν μέτρα στην κατεύθυνση της πολιτικής ενσωμάτωσης για όσους νόμιμα μένουν στη χώρα μας και μέτρα για όσους παρανομούν.

    Είπε πως η εικόνα στην Αθήνα, όπου το πρόβλημα είναι πιο οξύ αφού μένει το 60 με 65% των μεταναστών, δεν είναι καλή, υπενθύμισε ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν οπλοφορεί και δεν συλλαμβάνει και αυτό έχει ως συνέπεια να μην την λαμβάνουν υπόψη και να έχουν υποστεί επιθέσεις οι δημοτικοί αστυνομικοί και είπε χαρακτηριστικά, ότι δεν θέλει να φτάσουμε σε σημείο να δούμε εικόνα Παρισιού ή άλλων ευρωπαϊκών χωρών ''που κατά τα άλλα τις θαυμάζουμε''.

    "Με ευαισθησία και σταθερή πολιτική να δούμε το θέμα συνολικά, ζητώ εθνική συνεννόηση με μετριοπάθεια χωρίς ρατσιστικές εξάρσεις, αν δεν κάνουμε κάτι, πρόκειται για βόμβα που κάποτε θα σκάσει", τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, σημειώνοντας πως δεν είναι δουλειά των δήμων αλλά της κυβέρνησης να πάρει μέτρα.

    Σε ερώτηση αν ο κ. Καραμανλής είναι προβληματισμένος με όσα συμβαίνουν στην Κρήτη, δήλωσε πως δεν συζήτησε το θέμα και ως εκ τούτου δεν ξέρει αν ήταν προβληματισμένος και ανέφερε πως η θέση της ΚΕΔΚΕ είναι ξεκάθαρη, ότι αποδοκίμασε τα γεγονότα και πως όταν ήρθε ο "Καποδίστριας 1", ομόφωνα η ΚΕΔΚΕ είχε διαφωνήσει με το διαχωρισμό κατ'αρχήν σαν δήμους και μετά σαν κοινότητες των συγκεκριμένων χωριών.

    "Επισημαίνουμε ότι δεν θα δεχθεί η ΚΕΔΚΕ, η οποία είναι πιο προχωρημένη στον "Καποδίστρια 2" από την κυβέρνηση, παρεμβάσεις για λόγους τοπικών και μικροκομματικών συμφερόντων", συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και ανακοίνωσε ότι μόλις τελειώσουν οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να στηριχθεί αυτή η πολιτική.

    [02] Συναντήσεις Α.Αλαβάνου στα Σκόπια

    Στα Σκόπια βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων της γείτονος.

    Στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπράνκο Τσερβενκόφσι και τον Πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι.Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" Ίγκορ Ιβάνοφσκι και το ηγετικό στέλεχος του κόμματος αυτού και πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ίλινκα Μίτρεβα.

    Στόχος της επίσκεψης είναι η ανταλλαγή απόψεων για την εξομάλυνση και την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών καθώς και γενικότερα για την προώθηση της ειρήνης, της συνεργασίας και της κοινής ασφάλειας στα Βαλκάνια.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έφθασε χθες το απόγευμα στα Σκόπια και χθες το βράδυ συναντήθηκε στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, με εκπροσώπους ορισμένων μεγάλων ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, από τους οποίους ενημερώθηκε για την επιχειρηματική παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην ΠΓΔΜ, με δεδομένο το στοιχείο ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε ξένες επενδύσεις στην ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Αλαβάνος με την επίσκεψή του αυτή στα Σκόπια εγκαινιάζει μια σειρά επισκέψεων του σε βαλκανικές πρωτεύουσες,οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

    Κατά την επιστροφή του από τα Σκόπια, το απόγευμα, ο Αλέκος Αλαβάνος θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη

    [03] Αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά

    Σε εξέλιξη βρίσκεται με το πρώτο φως της ημέρας μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή των Ζωνιανών.

    Στόχος της επιχείρησης είναι οι αστυνομικοί να πραγματοποιήσουν ελέγχους στην περιοχή μετά την ένοπλη ενέδρα κατά αστυνομικών το πρωί της Δευτέρας στην είσοδο του χωριού που είχε ως αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να τραυματιστούν εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

    Η σημερινή επιχείρηση που πραγματοποιείται παρουσία και δικαστικών λειτουργών σχεδιάσθηκε χθες κατά την διάρκεια σύσκεψης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

    Σε αυτή συμμετέχουν 75 άνδρες της ΕΚΑΜ που βρίσκονται από το απόγευμα της Δευτέρας στην Κρήτη, καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το νησί.

    Οι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην γύρω από τα Ζωνιανά περιοχή και στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη , ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ελέγχους ακόμα και μέσα στα Ζωνιανά.

    Στις 7.15 το πρωί άνδρες των ΕΚΑΜ με πλήρη εξοπλισμό και θωρακισμένα οχήματα μπήκαν στα πρώτα σπίτια του χωριού και ακολούθησαν αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ.

    Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να λάβει τα όποια μέτρα δεν ελήφθησαν όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να επιβληθούν ο νόμος και η τάξη.

    Για "φαινόμενα οπισθοδρόμησης, παραγοντισμού, παρασιτισμού, προστασίας και πελατειακών συμφερόντων", έκανε λόγο ο Γ.Παπανδρέου σχετικά με τα επεισόδια στα Ζωνιανά. "Με αυτά τα φαινόμενα πρέπει να τελειώνουμε και εδώ και σε όλη την Ελλάδα", τόνισε.Στο μεταξύ,εικοσιπέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τα γεγονότα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ , Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα ήταν είτε η ανοχή είτε η κάλυψη και προστασία τέτοιων φαινομένων ανομίας για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας και ψηφοθηρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 November 2007 - 11:30:19 UTC