Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Καμία δικαιολογία για τη ρύπανση του Ασωπού»

  • [01] «Καμία δικαιολογία για τη ρύπανση του Ασωπού»

    «Όταν 100.000 άνθρωποι και αύριο πολύ περισσότεροι και στην υπόλοιπη Αττική, δηλητηριάζονται από το εξασθενές χρώμιο, όταν έχουν αυξηθεί τα κρούσματα του καρκίνου, που πλήττουν μάλιστα και μικρά παιδιά, δεν μπορεί να υπάρχει καμία εξήγηση, καμία δικαιολογία και καμία αναβλητικότητα, πριν από όλα από την πλευρά της κυβέρνησης και του εξειδικευμένου υπουργείου, που έχει σχέση με το περιβάλλον, το ΥΠΕΧΩΔΕ», δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού.

    Η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι «δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο ημίμετρα. Εδώ και τώρα πρέπει να γίνουν έργα, πέρα από κάθε προσπάθεια να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες. Αυτοί που πρέπει να πληρώσουν είναι οι βιομήχανοι και οι βιομηχανίες τους. Και μπορούν και αυτοί να πληρώσουν και οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τη δουλειά τους. Πρέπει να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα, να γίνουν ουσιαστικά έργα για καθαρό νερό, πρέπει να εξασφαλιστεί να λειτουργήσουν τα μέτρα πρόληψης, η επιστήμη και η τεχνική έχει φτάσει σε εκείνο το σημείο που μπορεί να προλάβει τέτοια ζητήματα, όμως εδώ μπαίνει το θέμα ότι κάποιοι πρέπει να χάσουν. Και αυτοί που πρέπει να χάσουν, ένα μέρος των κερδών τους, είναι οι βιομήχανοι. Δεν μπορούν να εγκατασταθούν άλλες βιομηχανίες πριν καθαρίσει η περιοχή εντελώς».

    Η Αλ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «δεν είναι μόνο τα θέματα της υγείας, τα άμεσα, τα ορατά. Είναι και οι συνέπειες ευρύτερα κυρίως, πέρα από το νερό, υπάρχει ολόκληρη διατροφική αλυσίδα, στις περιοχές αυτές υπάρχουν εργοστάσια που κατασκευάζουν από ψωμί μέχρι μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, που σημαίνει ότι διαχέεται το πρόβλημα. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε και την υγεία και την δουλειά των εργαζομένων στην περιοχή, οπωσδήποτε και των αγροτών. Μέτρα υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Πολιτική βούληση σημαίνει να πληρώσουν μόνο οι υπεύθυνοι και αυτοί οι υπεύθυνοι έχουν όνομα, όπως είπα».

    Η γγ του ΚΚΕ ζήτησε να αλλάξει όλο το θεσμικό καθεστώς που διέπει την περιοχή, να αλλάξει το θεσμικό καθεστώς του Ασωπού ποταμού, που -όπως είπε- «ηθελημένα και απ' τη δικτατορία και έπειτα, είναι χώρος αποδέκτης των πάσης φύσεως λυμάτων». Και βεβαίως το μεγάλο ζήτημα είναι ο συνεχής έλεγχος, γιατί αύριο μπορεί να παρθούν μέτρα και μεθαύριο να επαναλαμβάνεται το ίδιο πρόβλημα, όταν οι βιομήχανοι δε μπορούν να κορέσουν τη δίψα τους για υπερκέρδη, κατέληξε η κα Παπαρήγα.

    Στο μεταξύ, η ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τίποτα καλό, ούτε τίποτα το καινούργιο να περιμένουν από την εκλογή του κ. Παπανδρέου, όπως δεν θα είχαν και από την εκλογή του κ. Βενιζέλου» και σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, είναι κόμματα που εκπροσωπούν και υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών συγκροτημάτων, έχουν την ίδια στρατηγική απέναντι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως το έχουν αποδείξει και από κυβερνητικές θέσεις και δεν αλλάζουν».

    «Πρέπει οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν και τα δύο και να συσπειρωθούν μαζί με το ΚΚΕ στην πάλη για τα οξυμένα προβλήματα και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής» καταλήγει η ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2007 - 17:30:25 UTC