Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με 55,57% εξελέγη ο Γ. Παπανδρέου

  • [01] Με 55,57% εξελέγη ο Γ. Παπανδρέου

    Τα αποτελέσματα του 99% των εκλογικών τμημάτων ανακοίνωσε απόψε το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με αυτά ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 55,57% (407.407 ψήφοι), ο κ. Βενιζέλος 38,5% (282.230 ψήφοι) και ο κ.Σκανδαλίδης 5,76% (42.256 ψήφοι).

    Απομένουν για την έκδοση του τελικού αποτελέσματος 21 τμήματα, τα οποία όπως αναφέρθηκε από τους κ.κ. Αθανασάκη και Ανωμερίτη δεν θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα, διότι πρόκειται για μικρά εκλογικά τμήματα, ενώ η καθυστέρηση αποστολής των αποτελεσμάτων οφείλεται στο ότι τα τμήματα αυτά, λόγω του μεγέθους τους, δεν διέθεταν ούτε φαξ.

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ανωμερίτης στην ψηφοφορία πήραν μέρος 738.078 μέλη και φίλοι του Κινήματος και βρέθηκαν 733.087 έγκυρα ψηφοδέλτια ενώ τα άκυρα ήταν 4.909 και τα λευκά 1.194.

    Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Νίκος Αθανασάκης χαρακτήρισε την διαδικασία εκλογής προέδρου πρωτόγνωρη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, μία διαδικασία η οποία, όπως τόνισε, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

    Ποτέ στο παρελθόν, πρόσθεσε, στην Ελλάδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με μικρό προϋπολογισμό δεν έγινε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια. Παρόμοιο εγχείρημα, τόνισε, μπορεί να βρει κανείς σε μεγάλα έργα του δημοσίου.

    Ο κ. Αθανασάκης τόνισε επίσης ότι η διαδικασία που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ συνιστά ένα σημαντικό δεδομένο, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για το πολιτικό σύστημα συνολικά. Και προέβλεψε ότι εκεί θα κατευθυνθούν ή θα υποχρεωθούν να κατευθυνθούν και τα άλλα κόμματα.

    Αναφορικά με το θέμα των διπλοψηφιών ο κ. Αθανασάκης ανέφερε ότι όσοι επιχείρησαν ή διπλοψήφισαν στο λεγόμενο "οφ λαϊν" σύστημα εντοπίζονται ένας προς έναν. Τα ονόματα, πρόσθεσε, θα δοθούν στη δημοσιότητα εφόσον γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις και διευκρινιστεί ότι πρόκειται για καθαρή παράβαση, ενώ δεν ανακοίνωσε ούτε τον συνολικό αριθμό των διπλοψηφιών. Τόνισε πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι πιθανότατα η διπλοψηφία αποτελεί παράβαση με νομικές συνέπειες καθώς διαπιστώθηκε, όπως είπε, απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.

    Τα αποτελέσματα σε όλα τα εκλογικά τμήματα αναμένεται να αναρτηθούν απόψε στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των ψηφισάντων, αλλά όπως διευκρινίστηκε δεν πρόκειται να δοθούν σε κανέναν άλλα στοιχεία που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα όσων πήραν μέρος στη διαδικασία.

    Όπως ανέφερε ο κ. Ανωμερίτης, η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) θα παραδώσει το πρακτικό της εκλογής τόσο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και στον Αρειο Πάγο. Διευκρινίστηκε ότι η κατάθεση στον Αρειο Πάγο θα γίνει προκειμένου να νομιμοποιηθεί η διαδικασία που ακολουθήθηκε.

    Σχετικά με όσα αναφέρθηκαν για τη μη παροχή αποδείξεων προς όσους κατέθεταν τα δύο ευρώ για να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία, ο κ. Αθανασάκης ανέφερε ότι στο έντυπο το οποίο υπέγραφε καθένας που έπαιρνε μέρος στην ψηφοφορία υπήρχε πρόβλεψη για την αναγραφή του ποσού που κατέθετε.

    Επίσης ο κ.Αθανασάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό όσων ψήφισαν το 2004 και τον αντίστοιχο του 2007 ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 2004 είχαν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από το εάν ήταν μέλη ή φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Στις διαδικασίες του 2007, πρόσθεσε, είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 November 2007 - 17:30:26 UTC