Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζουν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

  • [01] Αρχίζουν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

    Σειρά μέτρων έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 34ης επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Σάββατο.

    Για την εφαρμογή των μέτρων όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους αξιωματικούς, θα χρησιμοποιηθούν 8.100 αστυνομικοί από τους οποίους 1.100 είναι της Ασφάλειας, 500 της Τροχαίας, 4.500 των υπηρεσιών Τάξης και ειδικοί φρουροί που θα διατεθούν για τη φύλαξη πανεπιστημιακών σχολών, πρεσβειών και άλλων εγκαταστάσεων, ενώ οι υπόλοιποι 2.000 θα είναι των ΜΑΤ και επικουρικές δυνάμεις.

    Τα μέτρα άρχισαν να εφαρμόζονται από χθες με περιπολίες και θα κορυφωθούν το Σάββατο. Από τις έξι το πρωί του Σαββάτου θα υπάρχει γενική επιφυλακή και από τις 12 το μεσημέρι όλες οι δυνάμεις θα είναι στις θέσεις τους. Ο τρόπος περιφρούρησης των εκδηλώσεων αποφασίστηκε σε συσκέψεις που έγιναν στη ΓΑΔΑ μεταξύ των αρμόδιων αστυνομικών και εκπροσώπων της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

    Όπως αποφασίστηκε, μετά τον εορτασμό θα κλείσουν οι πύλες του Πολυτεχνείου, την περιφρούρηση του οποίου εσωτερικά θα κάνουν πανεπιστημιακοί, φοιτητές και συνδικαλιστές εκπαιδευτικών οργανώσεων, ενώ το ίδιο θα ισχύει και με τα άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας. Εξωτερικά θα τοποθετηθούν αστυνομικές δυνάμεις για να μην μπορεί να μπει κανείς, ενώ ισχυρή θα είναι η αστυνομική παρουσία και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, από χθες το βράδυ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, ενώ θα υπάρχουν διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος, ενώ οι ρυθμίσεις αυτές θα επεκταθούν σταδιακά σε όλο το κέντρο της πόλης από την Παρασκευή και θα κορυφωθούν το Σάββατο σε όλη την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας καθώς και στους παράλληλους και κάθετους δρόμους. Όλες οι ρυθμίσεις θα γίνονται σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

    Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση του ΟΑΣΑ, θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

    Μήνυμα ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

    "Το νόημα της λαϊκής εξέγερσης του Νοέμβρη 1973, κατά της δικτατορίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επικαιροποιείται σήμερα στην επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης της λαϊκής πάλης για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Αντίπαλος είναι η ταξική πολιτική αύξησης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, και στοχεύει στην παραπέρα αφαίρεση στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των παιδιών τους", αναφέρει στο μήνυμά της για την 34η επέτειο του "Πολυτεχνείου" η ΚΕ του ΚΚΕ.

    Προσθέτει επίσης ότι " ο Νοέμβρης 1973 επικαιροποιείται με την ανάγκη διαμόρφωσης ενός μαζικού ρεύματος απεγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα που υπηρετούν τον «ευρωμονόδρομο», υπέρ της αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία".

    Η ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει ότι "Το «Πολυτεχνείο» απέδειξε ότι το λαϊκό κίνημα μπορεί να υψώσει το ανάστημά του και να αναμετρηθεί με κάθε ταξικό-πολιτικό αντίπαλο, όταν πλατιές λαϊκές δυνάμεις ξεφύγουν από τη μοιρολατρία και τα ιδεολογήματα που καλλιεργούν οι κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος, όταν ο λαός εμπιστευθεί τη δύναμή του".

    Μήνυμα του ΣΥΝ

    "Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες, τους σημερινούς και τους αυριανούς, για ειρήνη, κοινωνική απελευθέρωση, στους αγώνες για υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών, στη σκληρή αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του πολέμου και του νεοφιλελευθερισμού", αναφέρει σε μήνυμα της η ΚΠΕ του ΣΥΝ.

    Σημειώνει ότι "όπως τότε έτσι και τώρα, η ανάγκη υπεράσπισης των αυτονόητων χρειάζεται την ανάπτυξη αγώνων και την καταλυτική παρουσία του λαού, των εργαζόμενων και των νέων στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής. Η επίθεση που δέχονται η αξιοπρέπεια και ο ορθός λόγος σήμερα έχει άλλες, διαφορετικές μορφές, που επιτάσσουν από όλους και όλες να σηκώσουν το ανάστημά τους μέσα σε μια καθημερινότητα που κυριαρχείται από τα μικρά και ασήμαντα της τηλεοπτικής «δημοκρατίας»".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 November 2007 - 7:30:16 UTC