Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Αλαβάνος: "Ενίσχυση και στήριξη των Ταμείων"

  • [01] Αλ.Αλαβάνος: "Ενίσχυση και στήριξη των Ταμείων"

    Με το προεδρείο της ΟΤΟΕ θα συναντηθεί το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το πρωί, ο κ. Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε με τον Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ, και πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Δ. Χριστόφια (υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας).

    Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Χριστόφιας είναι ίσως η "μόνη προσωπικότητα" που μπορεί να φέρει κοινά αποδεκτή λύση ανάμεσα σε Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους, κάτι που - όπως είπε - φαίνεται από το γεγονός "ότι στη χθεσινή του συγκέντρωση κατάφερε να τον χειροκροτεί όλη η ηγεσία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του Κομμουνιστικού Κόμματος".

    "Είναι μια προσωπικότητα που εκφράζει μια πολιτική η οποία καταφέρνει να συνδυάζει την αντίσταση σε επιδιώξεις μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Κυπριακή Δημοκρατία με τη δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης στις διεθνείς εξελίξεις για την προώθηση των συμφερόντων του κυπριακού λαού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, καθώς επίσης και την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ" είπε ο κ. Αλαβάνος και ευχήθηκε στον κ. Χριστόφια καλή επιτυχία στον εκλογικό του αγώνα.

    Με την σειρά του ο κ. Χριστόφιας αφού ευχαρίστησε τον κ. Αλαβάνο, τόνισε πως η αλληλεγγύη και συμπαράσταση του Κ.Κ.Ε. και του Συνασπισμού είναι βάλσαμο για κείνον. Διότι, όπως είπε, "μου δίνει δύναμη να δώσω μαζί με τους συντρόφους μου -και όχι μόνο αλλά και με πολύ κόσμο ο οποίος συστοιχίζεται δίπλα σ΄ αυτή την υποψηφιότητα, για τις προεδρικές εκλογές με σημαντικές δυνατότητες να κερδίσουμε αυτή τη μάχη".

    "Ένας και μοναδικός είναι ο στόχος, να υπηρετήσουμε όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά τον κυπριακό λαό στο σύνολό του, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, με επίκεντρο την απαλλαγή από την κατοχή, την επανένωση της πατρίδας μας και βεβαίως και την υλοποίηση και ενός προγράμματος φιλολαϊκού και προοδευτικού" κατέληξε.

    "Ενίσχυση και στήριξη των Ταμείων"

    "Για τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το κεντρικό θέμα είναι η ενίσχυση και η στήριξη των αποθεματικών των Ταμείων και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει προς αυτά το κράτος αλλά και ο ιδιωτικός τομέας", τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "προσπαθεί να προβάλλει την ενοποίηση των Ταμείων. Κάνει λάθος και ακολουθεί έναν επικίνδυνο και αντικοινωνικό δρόμο".

    Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε, χωρίς συναίνεση και συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων και χωρίς στήριξη των κεκτημένων δικαιωμάτων που έχουν μέχρι σήμερα και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά χρησιμοποιεί την ενοποίηση για να καταργήσει κεκτημένα δικαιώματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 November 2007 - 11:30:31 UTC