Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων»

  • [01] «Στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων»

    Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου Πολιτικού Σχεδιασμού.

    Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ρεγκούσης, ο κ. Παπανδρέου στην παρέμβασή του τόνισε ότι το Κίνημα δεν θα επιτρέψει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, της ΔΕΗ, της Ολυμπιακής και του ΑΣΕΠ. Και πρόσθεσε ότι τώρα είναι η ώρα των πολιτών να αντιδράσουν.

    Ο Γιάννης Ραγκούσης πρόσθεσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκαν τα θέματα της οικονομίας, του εκλογικού νόμου, του ασφαλιστικού, της Ολυμπιακής και της ΔΕΗ και το συμπέρασμα ήταν ότι "η κυβέρνηση Καραμανλή είναι μια δύναμη συντήρησης και όχι μεταρρύθμισης για τη χώρα".

    Εξηγώντας ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές ισοδυναμούν με φόρους που πλήτουν τα λαϊκά στρώματα, με αυξήσεις τιμών και τιμολογίων και με μειώσεις των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολιτών. Οι μεταρρυθμίσεις Καραμανλή, ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν οδηγούν σε λύσεις αλλά σε διάλυση.

    Στη σημερινή συνεδρίαση όπου ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να γίνει μια νέα αρχή ώστε να δοθούν απαντήσεις στην απαίτηση των πολιτών για μια ισχυρή αντιπολίτευση, συμφωνήθηκε επίσης ότι τα στελέχη του Οργάνου δεν θα ενημερώνουν τα μέσα ενημέρωσης παρά μόνο με επίσημες δηλώσεις τους.

    Επίσης αποφασίστηκαν κι οι αρμοδιότητες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Κινήματος.

    Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο Χάρης Καστανίδης θα έχει αρμοδιότητα σε θέματα εσωτερικών, δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης, δικαιοσύνης, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού.

    Ο Θόδωρος Πάγκαλος σε θέματα εξωτερικών, άμυνας, οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ και ο Χρήστος Παπουτσής σε θέματα ανάπτυξης, αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, τουρισμού, εμπορικής ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, μεταφορών και επικοινωνιών, απασχόλησης, υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Στη συνεδρίαση του Οργάνου Πολιτικού Σχεδιασμού ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμυνας Πάνος Μπεγλίτης ενημέρωσε για τα θέματα έξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα για τα θέματα που αφορούν στα Βαλκάνια.

    Οπως τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, η θέση του ΠΑΣΟΚ στην εξωτερική πολιτική είναι θέση εθνικής ευθύνης και δεν θα ακολουθήσει τη λογική της διπλής αντιπολίτευσης και δεν θα φοβηθεί να συζητήσει ευρύτερες συναινέσεις, χωρίς, όμως, να απαλλοτριώνει το δικαίωμα να ασκήσει αντιπολίτευση σε πράξεις ή παραλείψεις της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το ΠΑΣΟΚ περιμένει ενημέρωση από την κυβέρνηση τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων.

    Ο Πάνος Μπεγλίτης αναφερόμενος στο θέμα της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει από την κυβέρνηση ένα σαφές πλαίσιο για το ζήτημα της ονομασίας, στο οποίο πρέπει να γίνεται σαφές ποιό είναι το όριο της διαπραγμάτευσης. Για το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, ο στόχος της Ελλάδας είναι μια κοινά αποδεκτή λύση για κάθε χρήση. Δεν δεχόμαστε, πρόσθεσε, οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, που θα χρησιμοποιούσε την διεθνή ονομασία ως διπλή.

    Σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωερικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν, ο κ. Μπεγλίτης αφού χαιρέτισε την παρουσία του Τούρκου υπουργού στη χώρα μας, τόνισε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές αλλά και τις ευρωτουρκικές σχέσεις παραμένουν αναλοίωτες. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις ευρωτουρκικές σχέσεις ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας υπό την προϋπόθεση του σεβασμού των όρων και των κριτηρίων που έχει θέσει η Ενωση.

    Επίσης, τόνισε ότι αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντική η συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά στην ελληνική μειονότητα της Ιμβρου, της Τενέδου και της Κωνσταντινούπολης.Το ίδιο, πρόσθεσε, ισχύει και για την συμπεριφορά της Τουρκίας σε θέματα όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Σχολή της Χάλκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 December 2007 - 17:30:32 UTC